Appingedam maakt zich op voor eerste editie City Swim

Appingedam is zaterdag het decor van de eerste editie van de Damster City Swim. Het centrum van de stad met de hangende keukens staat volledig in het teken van 182 zwemmers die een rondje Appingedam gaan doen.

OM twee uur springen de deelnemers aan dit evenement het Damsterdiep in. Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta zal het startsein geven aan de eerste groep van twintig zwemmers. Per vijf minuten zal er een groep vertrekken. OM twintig voor drie zal de laatste groep starten. Vanuit het park achter de Nicolaïkerk zullen de zwemmers vertrekken richting het busstation. Via de hangende keukens en De Tip zal er uiterlijk om 16.30 uur gefinisht worden achter de Nicolaïkerk.

Langs de route heeft het publiek de mogelijkheid om op meerdere plekken de zwemmers aan te moedigen. De middag zal niet alleen in het teken staan van het zwemmen. Vanaf het middaguur kan er worden genoten van stroopwafels, verse frites, luxe burgers en diverse dranken. Gezien de weersverwachting tracht de organisatie nog een ijswagen te verleiden om naar Appingedam af te reizen. Na afloop van de zwemtocht zal er vanaf vier uur live-muziek zijn in de muziekkoepel. Stephen Huizen zal samen met piano-entertainer Tim van de Laar voor de muzikale gezelligheid zorgen.

No Replies to "Appingedam maakt zich op voor eerste editie City Swim"