SC Loppersum na winst op weg naar nieuwe finale

SC Loppersum heeft de eerste horde op weg naar promotie genomen. Het stad-Groninger The Knickerbockers, de nummer twaalf van 2J, werd op eigen veld met 0-2 aan de kant gezet en daarmee was het ticket voor een volgende finale bemachtigd. Dat heeft de Lopsters in ieder geval een ontmoeting met competitiegenoot Be Quick opgeleverd. Zij versloegen FC Ommen met 3-0.

In het begin van het duel was het aftasten geblazen. Het was even afwachten welke van de twee ploegen als eerste iets zou durven te ondernemen. Bij balbezit van SC Loppersum zakten de gastheren terug op eigen helft en het was voor de gasten dan ook gemakkelijk om de bal rustig rond te spelen. Toch werd er vaak naar Joris Jurna en Jacob Havinga gezocht om te kijken of zij iets klaar konden spelen. Het leverde wel wat kleine kansjes op, maar meer was het niet. In het eerste kwartier gebeurde er aan beide kanten niet echt veel.

Na die periode wist SC Loppersum zich wel een aantal goede mogelijkheden te creëren. Diederik Dijk had een bijna leeg doel voor zich, maar deponeerde de bal na een voorzet van Jacob Havinga naast. Niet veel later werd Dijk goed voor de doelman van de Stadjers gezet na een prima pass van Bjorn Schutter. Dijk besloot ineens uit te halen, maar mikte te hoog.

Tim Maneschijn was de volgende die dicht bij een treffer leek te komen. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van The Knickerbockers aangespeeld, maar schoot in de draai voorlangs. De gastheren probeerden het vooral van afstand, maar daar had goalie Peter Paul Datema goed het oog in. De pogingen werden telkens simpel onschadelijk gemaakt.

Een paar minuten voor de theepauze kreeg SC Loppersum een strafschop  na een handsbal aan de zijde van de thuisclub. Rik Buikema nam plaats achter de bal en schoot de bal beheerst binnen: 0-1. Vijf minuten na de hervatting was het weer raak. Balverlies van The Knickerbockers werd resoluut afgestraft door Jacob Havinga, die de keeper omspeelde en zich vervolgens door zijn teamgenoten liet feliciteren: 0-2.

De gastheren moesten nu wel komen en namen ook meer risico. Met name via de linkerkant van het veld wisten ze goed door te komen en voor gevaar te zorgen. De voorzetten en de lange ballen die in het Lopster strafschopgebied werden gepompt. Leidden echter niet tot het gewenste resultaat. Er zat iedere keer wel een hoofd of een been van een Lopster tussen. Grote kansen werden er in het tweede bedrijf ook niet meer genoteerd en dus wist het team van coach David van der Kam de zege zonder al teveel problemen over de streep te trekken.

SC Loppersum had als team veel meters gemaakt en men stond er voor elkaar. Er moest noodgedwongen wel een aantal keren worden gewisseld vanwege kramp en een gebrek aan ‘brandstof’ bij sommige spelers, waardoor Diederik Dijk, Tim Maneschijn, Rik Buikema en Jacob Havinga op den duur werden gewisseld voor Rolf Oosterhuis, Jordi Potma, Jeffrey Leegstra en Olav Sleurink.

‘Ik heb een sterk collectief bezig gezien vandaag dat weinig heeft weggegeven en er echt als een team stond. Ze hebben hard voor elkaar gewerkt en op resultaat gespeeld. We kunnen trots zijn op deze teamprestatie. Het is mooi om te zien wat de groep er in deze fase van het seizoen nog uit weet te persen’, aldus Van der Kam.

Dinsdagavond wacht het treffen met competitiegenoot Be Quick. Een goed voetballend team met veel individuele kwaliteiten. Van der Kam: ‘Ik verwacht dat we tegen hen weer tot het gaatje moeten gaan om tot de finale door te dringen. Het toetje hebben we gehaald, nu de slagroom en de kers nog. Het mooie voor ons is dat er totaal geen druk op ligt van het moeten promoveren. We zien dit vooral als wedstrijden die je niet zo vaak zult spelen. Vooral voor de jonge jongens is dit een prachtige ervaring.’

In de reguliere competitie verloor SC Loppersum op eigen terrein met 0-2 van de Esserbergbewoners, maar werd de uitwedstrijd in een 3-4 overwinning omgezet. De kaarten liggen wat dat betreft helemaal open op tafel en wat dit uiteindelijk gaat opleveren is moeilijk te voorspellen. Wint SC Loppersum, dan wacht in de finale op zaterdag de winnaar van het duel tussen ZZVV en FC Klazienaveen.

* The Knickerbockers – SC Loppersum 0-2 (0-1). Rik Buikema 0-1 (strafschop); Jacob Havinga 0-2.

No Replies to "SC Loppersum na winst op weg naar nieuwe finale"