SC Loppersum mist finale van nacompetitie

Derdeklasser SC Loppersum is er niet in geslaagd om ten koste van competitiegenoot Be Quick 1887 de finale van de nacompetitie te halen. Het zeker niet slecht voetballende team van trainer David van der Kam verloor in Haren met 2-0 en is nu klaar met het seizoen. De gasten creëerden voldoende mogelijkheden  om het de thuisclub lastig te maken, maar misten de effectiviteit die Be Quick wel in huis had. Al kwam de aanloop naar de openingsgoal dan ook voor het grootste deel op het conto van SC Loppersum te staan.

De clubs hadden elkaar in de reguliere competitie al een keer bij de neus gehad. In Loppersum griste Be Quick de punten weg (0-2) en de return ging vervolgens met 3-4 naar het Lopster keurkorps. Het zou de vorm van de dag zijn die de doorslag moest geven. Wat dat betreft leek er bij SC Loppersum geen vuiltje aan de lucht te zijn. De gasten verschenen scherp aan de start en lieten zien dat ze hoe dan ook tot en met de laatste wedstrijd van de nacompetitie wilden genieten, ongeacht wat het eindresultaat zou worden.

Kansen waren er in de eerste fase van de wedstrijd voor Jacob Havinga, Diederik Dijk, Joris Jurna en Tim Maneschijn. Ze wisten de goalie van de gastheren echter niet te passeren. Be Quick leek onder de indruk te zijn. Het deelde wel wat speldenprikken uit, maar echt gevaarlijk wist men ook niet te worden en meer dan eens liepen de Hareners achteruit. Of ze dat nou bewust deden of niet, het tekende wel het eerste half uur van de wedstrijd. De ommekeer kwam daarna. SC Loppersum kreeg aan de rechterkant van het veld een vrije trap toegekend, maar was te haastig met het nemen daarvan. Dat leidde tot balverlies, waarna Be Quick in de omschakeling wist toe te slaan omdat men aan Lopster zijde niet goed stond: 1-0.

Tijdens de pauze gaf Van der Kam zijn mannen mee dat er aan de speelwijze niet veel gewijzigd hoefde te worden. ‘Er werd goed gevoetbald en de organisatie stond na die treffer weer goed. Het enige dat we moesten doen was een van de kansen benutten die we in de tweede helft ongetwijfeld zouden krijgen.’ En dat gebeurde dan ook wel, maar de kloof tussen het creëren van kansen en ze vervolgens te benutten bleek te groot te zijn. Waar SC Loppersum het afgelopen seizoen aardig goed in was geweest, ging nu iets minder en dus bleef de hatelijke nul op het scorebord staan.

Naarmate de tweede helft vorderde, begon ook de vermoeidheid een woordje mee te spreken. SC Loppersum probeerde nog el wat te forceren en besloot meer druk naar voren te zetten, Daar profiteerde Be Quick optimaal van door tien minuten voor het laatste fluitsignaal de marge te verdubbelen: 2-0. Daarmee was het pleit wel beslecht en was de droom van een mogelijke promotie in rook opgegaan. Naast de enorme teleurstelling die er in het Lopster kamp heerste, viel er na afloop ook een gevoel van trots te bespeuren. ‘We hebben echt goed gevoetbald en als trainer heb ik genoten van het collectief dat er stond. Het team heeft stappen gemaakt en we kijken terug op een prima seizoen’, aldus David van der Kam die zijn tegenstrever Rik Spekken veel succes wenste in de eindstrijd tegen FC Klazienaveen.

No Replies to "SC Loppersum mist finale van nacompetitie"