Zomerkamp bij zeilvereniging Schildmeer

Zeilvereniging Schildmeer uit Steendam organiseert op 16, 17 en 18 Juli een zeilkamp voor kinderen en jongeren van 8 tot en met 13 jaar. Inschrijving staat open voor zowel leden van de zeilvereniging als niet-leden. Overdag leren de cursisten zeilen en in de avond worden er gezellige activiteiten en leuke spellen georganiseerd. De jeugdzeilers slapen bij de zeilvereniging, waar dag-en nachtleiding aanwezig is om alles in goede banen te leiden.

Het is de eerste keer dat Zeilvereniging Schildmeer een zomerzeilkamp organiseert. ‘We merkten dat er veel behoefte is om buiten de reguliere zeillessen te leren zeilen in de zomervakantie’, zegt Sven Buikema. ‘Als zeilvereniging willen wij van het zeilen een feestje maken. Het organiseren van een zeilkamp voor de jeugd door onze enthousiaste, ervaren en gediplomeerde instructeurs past dan ook goed in het plaatje van wat wij als actieve zeilvereniging voor onze leden willen betekenen.’

Tijdens het zeilkamp leren de cursisten de beginselen van het zeilen. Cursisten die enthousiast zijn geworden door het zeilkamp en vaker willen zeilen kunnen instromen tijdens de reguliere zeillessen voor de jeugd op de Vrijdagavond. Deze zeillessen worden wekelijks gegeven op het Schildmeer in de periode van Maart tot en met Oktober. Volgens Buikema is er na de corona-crisis veel vraag naar de zeillessen op het Schildmeer. ‘Waarschijnlijk zijn veel mensen zich bewust geworden van het belang van bewegen in de buitenlucht voor de gezondheid’, denkt hij.

Mensen hoeven geen lid van Zeilvereniging Schildmeer te zijn om deel te kunnen nemen aan het zeilkamp. Er wordt een maximum aantal deelnemers gehanteerd om een grote mate van individuele begeleiding te kunnen garanderen. Voor meer informatie en opgave verwijst de vereniging naar de website www.zeilverenigingschildmeer.nl.

No Replies to "Zomerkamp bij zeilvereniging Schildmeer"