Tweede Ironman voor Harmen Stam in Zweden

Vier atleten van de Loopgroep Bedum zijn de afgelopen tijd op verschillende locaties in Zweden actief geweest. Zaterdag nam Harmen Stam deel aan de Ironman in Kalmar/ Dit is een hele triathlon bestaande uit 3,8 kilometer zwemmen, 180kilometer wielrennen en afsluitend een hele marathon (42,2 km).

Stam (zie foto) voltooide in 2017 al een Ironman, maar wilde opnieuw een poging wagen. Zijn meegereisde supporters zagen dat hij slaagde in zijn missie, ook al moest hij in de marathon flink doorbijten. Na 11 uur en 5 minuten bereikte Stam de finish, waarbij met name het onderdeel fietsen met een gemiddelde van 33 kilometer per uur indruk maakte. In het deelnemersveld van 200 mannen in de leeftijdsklasse 30-34 jaar finishte hij als 77e.

Annemarije Souër, Remko van der Sluis en Wilco Huiskens namen deel aan een ‘trail run experience’ in Zweeds-Lapland. Met een groepje van acht personen startten ze in het kleine dorpje Abisko aan de rand van het Abisko National Park. Ze liepen van hieruit langs bergrivieren, over rotspaden en steile beklimmingen met uitgestrekte views over het prachtige landschap en verbleven in een berghut ver van de bewoonde wereld. In verschillende runs liepen ze in vier dagen tussen de 80 en 90 kilometer met veel hoogtemeters en grotendeels onverhard (foto: Daniëlle Stam).

 

 

No Replies to "Tweede Ironman voor Harmen Stam in Zweden"