Jeugd NEC Delfzijl maatschappelijk betrokken

Groningen Seaports is sinds dit jaar sponsor van voetbalclub NEC Delfzijl. In de overeenkomst tussen beide partijen ligt de focus niet alleen op borden en bijdragen. Men heeft juist oog voor de toekomst. Zo krijgen jeugdleden van de voetbalclub namelijk de mogelijkheid om kennis te maken met de diverse activiteiten van Groningen Seaports op het gebied van duurzaamheid. De achterliggende gedachte hierbij is om in te zetten op de maatschappelijke betrokkenheid van de jeugd.

Een eerste activiteit in het kader van de overeenkomst vond onlangs plaats, toen verschillende jeugdleden van NEC Delfzijl hielpen tijdens de World Cleanup Day bij Groningen Seaports. De jeugdleden mochten hun prikker houden, om ook nog een keer in de buurt van het voetbalveld te prikken. Een andere activiteit vindt plaats op woensdag 8 februari 2023, wanneer de kinderen spelenderwijs kunnen leren over waterstof. Dit gaan ze doen door verschillende waterstofproefjes uit te voeren en te fietsen op een waterstoffiets. Dit is een stilstaande fiets, maar door te trappen wek je elektriciteit op en daarmee groene waterstof. Hierbij worden de voetballers begeleid door een waterstofexpert van Groningen Seaports. Tevens is er afsluitend een speler van FC Groningen die de jeugdleden opwacht in de kantine van NEC Delfzijl voor een meet en greet.

Groningen Seaports’ CEO Cas König is blij met deze nieuwe vorm van sponsoring: ‘Het is een mooie mogelijkheid om de jeugd te enthousiasmeren voor de spetterende kracht van waterstof en de diversiteit en interessante banen in de techniek. De jeugd is de toekomst en het is van groot belang om daar oog voor te hebben.’

No Replies to "Jeugd NEC Delfzijl maatschappelijk betrokken"