Korfballers DWA/Argo revancheren zich

De korfballers van DWA/Argo hebnben zich gerevancheerd voor de totale offday van vorige week, toen men in en tegen Joure met 18-9 op de broek kreeg. Het bezoekende DTL uit Hantum werd na een 7-6 ruststand uiteindelijk met 13-8 opzij gezet. Binnen het basis-achttal vulde Lynn van der Kroft zaterdag de plek op van de afwezige Jildau Smedema en Sam Pestoor begon van de vijf heren langs de lijn.

Na de totale off-day van vorige week was DWA/Argo gebrand om er dit duel een betere wedstrijd van te maken. Al vrij snel opende Sanne Schuuring de score door van dichtbij de korf af te ronden. Dit was meteen de start van een sterke fase van de thuisclub, want ook Nick Brandsma, Lieke Stoepker en Ole Smedema lieten een doelpunt aantekenen. Het stond daarmee al gauw 4-0. DTL had zichtbaar moeite om in het spel te komen en de aanvallen van DWA/Argo onder controle te krijgen. Nadat er zes minuten lang geen doelpunten waren gevallen, keerde het tij. Zo snel als DWA/Argo vier doelpunten op rij scoorde, zo snel was het nu DTL dat vier keer doel wist te treffen.

Na deze 4-4 gelijke stand waren er nog ruim tien minuten te spelen in de eerste helft. Beide ploegen hadden een kleine dip met het afronden van de kansen, maar het was Sjouke Hoekstra die de 5-4 op het scorebord wist te zetten. Het was voor de thuisclub mooi geweest als DWA/Argo een gaatje van twee doelpunten verschil had weten te maken, maar DTL slaagde erin bij te blijven en maakte wederom de gelijkmaker. Er volgde een spannende slotfase van de eerste helft, want de doelpunten vielen hierna om en om. Vlak voor rust wist Sanne Schuuring de 7-6 te scoren en met deze stand gingen de ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze kwam DWA/Argo opnieuw scherp uit de startblokken. Sanne Schuuring en Lieke Stoepker (2x) waren opnieuw trefzeker. DTL daarentegen wist pas in de 15e minuut van de tweede helft de eerste treffer te maken. DWA/Argo had het spel van DTL onder controle, waardoor DTL moeite had met scoren. De korfballers uit Winsum en Bedum wisten hun eigen kansen deze keer wel af te ronden. Nick Brandsma zorgde met zijn treffer voor een stand van 11-7, maar DTL gaf een antwoord met een tegentreffer. Dit was tevens de laatste treffer voor de Friese ploeg. Voor DWA/Argo zorgden de jongelingen Lieke Stoepker en Sjouke Hoekstra ervoor dat de punten definitief in Winsum bleven, want door hun treffers kwam de eindstand op 13-8 te staan.

DWA/Argo zal aanstaande dinsdag uitkomen in de tweede ronde van de AP Buitenbeker. De ploeg is voor de eerste ronde vrij geloot en nu speelt DWA/Argo in een thuisduel tegen Hoogkerk 2. Dit duel zal om 20.00 uur van start gaan op het kunstgrasveld in Winsum. Daarna reist men zaterdag naar Bolsward voor een duel tegen Westergo. Deze ontmoeting zal om 15.30 uur van start gaan.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (5x), Sanne Schuuring (3x), Nick Brandsma en Sjouke Hoekstra (2x), Ole Smedema (1x).

No Replies to "Korfballers DWA/Argo revancheren zich"