Corenos debuteert in 4e Klasse C met zege op SIOS

Corenos is als debutant in de vierde klasse goed aan de competitie begonnen. Op eigen veld werd het bezoekende SIOS van trainer Henk Alssema met 3-1 geklopt en daar viel eigenlijk weinig op af te dingen. Voor aanvang van de tweestrijd werd er door voorzitter Bart Rogaar een cheque overhandigd ten behoeve van onderzoek naar een nieuwe vorm van kanker. Een van de jeugdspelers van de Roodeschoolster vereniging kampt met deze ernstige ziekte. Ook SIOS maakte een gebaar door eveneens geld te doneren. Het was een mooi voorbeeld van sportverbroedering en tevens een signaal dat voetbal eigenlijk maar een bijzaak is.

In de aanloop naar het seizoen had Corenos veel laten zien. De laatste test bracht het team tegenover derdeklasser SC Loppersum. Die ging weliswaar verloren, maar bood voor trainer Marco Pesiwarissa genoeg aanknopingspunten om de start van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien. Bij Corenos was men in ieder geval gewaarschuwd voor een goed spelend SIOS, dat het afgelopen seizoen als achtste eindigde met slechts drie punten minder op het conto dan nummer vier Lycurgus.

Bij Corenos ontbraken de niet fitte Elwin Wezeman en Germen Tamsma in de basis. Pesiwarissa verkoos om tactische redenen Anne-Jan ten Harkel boven Tamsma. Het werd al vrij snel duidelijk dat Corenos van plan was om SIOS van meet af aan het voetballen onmogelijk te maken. Er werd hoog druk gezet op de Sauwerder defensie. De gasten kozen voor een wat behoudende speelwijze door iets in te zakken. De thuisclub deelde in de beginfase wel wat plaagstootjes uit, maar scoren lukte aanvankelijk niet. Er was een afstandsschot van een meter of vijfentwintig voor nodig om het doel van SIOS voor het eerst te doen schudden. Jordan Muller tekende na 23 minuten voor de openingstreffer: 1-0. Een verdubbeling van die marge hing eerder in de lucht dan de gelijkmaker.

De gasten leken het even kwijt te zijn en kregen amper tijd om de organisatie goed neer te zetten of een oplossing te vinden voor de agressieve speelwijze van Corenos. Naarmate de eerste helft vorderde, leken de bezoekers wat uit hun schulp te kruipen. Veel gevaarlijke momenten leverde dat echter niet op in het strafschopgebied van de thuisclub.

Na de doelwisseling was het spelbeeld eender aan het eerste bedrijf. Nu duurde het een klein kwartier alvorens Corenos het net andermaal in beweging wist te krijgen. Op aangeven van Jordan Muller schoof Lars Baar de bal tussen de benen van keeper Leroy Munster door over de doellijn: 2-0. Het antwoord van SIOS liet niet lang op zich wachten. Amper zestig seconden later was het Stefan Bultena die doelman Mark Monden wist te verschalken: 2-1.

Het ontbrak Corenos in die fase aan rust. Voor Pesiwarissa reden genoeg om de fysiek sterke Wezeman en Tamsma alsnog in te brengen. Dat ging ten koste van de licht geblesseerde Robert van Dijken en Anne-Jan ten Harkel. Tien minuten later moest ook Kevin Pathuis met knieklachten het strijdtoneel verlaten. Hij werd vervangen door de 18-jarige Marc Spriensma.

SIOS ging wat nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker maar wist ondanks een paar knappe pogingen van onder anderen Niek Nanninga niet tot succes te komen. Doelman Mark Monden bleek een behoorlijk struikelblok te zijn. En dat was maar goed ook, want Corenos had de voorsprong al eerder moeten uitbouwen. De voorwaartsen hadden het vizier echter niet op scherp staan. Een slotoffensief van SIOS leek uit te blijven en toen invaller Tamsma een cornervariant van Jordan Muller had binnen gekopt voor de 3-1, zat de wedstrijd definitief in het slot. Corenos kwam in de resterende minuten niet meer in de problemen en debuteerde dus met een zege in de vierde klasse.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Als we wat beter met de kansen waren omgesprongen, was het duel al veel eerder beslist geweest. Toch ben ik wel tevreden. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en de spelers zijn vandaag voor het examen geslaagd. Dit is een mooie teamprestatie. Er zal ons dit seizoen niets komen aanwaaien. We moeten iedere week keihard werken voor een goed resultaat en dat doen we ook.’

Henk Alssema (SIOS): ‘Ik was niet verrast door het spel van Corenos. Het is een jonge, sterke en gedreven ploeg. Wij waren niet compleet, maar ook niet in staat om het zelfde op de mat te leggen. Na die goal van Bultena denk je dat er wellicht nog wat te halen valt en schuif je de linies wat door. Daardoor ontstond er wel meer ruimte en daar heeft Corenos handig gebruik van gemaakt.’

* Corenos – SIOS 3-1 (1-0). Jordan Muller 1-0; Lars Baar 2-0; Stefan Bultena 2-1; Germen Tamsma 3-1 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos debuteert in 4e Klasse C met zege op SIOS"