DRC Phoenix laat er geen gras over groeien

Voor de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Die zou eigenlijk al een week eerder gespeeld worden, maar door organisatorische problemen bij de tegenstander in Sneek moest het duel uitgesteld worden. Nu kwamen De Wrotters uit Gorredijk op bezoek. De Friezen kregen een fors pak slaag (125-7) te verwerken.

De grote vraag was of het team van DRC Phoenix roestig zou zijn na de verlengde zomerstop of dat men de smaak al snel te pakken zou hebben. Tegenstander De Wrotters uit Gorredijk was het seizoen goed begonnen met een 60–24 overwinning. Het team heeft ook dit jaar weer een leuke mix van zware ervaren voorwaartsen met ook nieuw fris bloed in de gelederen.

Vanaf de start van de wedstrijd werd snel duidelijk dat Phoenix bij de les was. De kick-off van De Wrotters werd gevangen door Jesse van Oosten die dwars door de verdediging van de Friezen knalde en na een indrukwekkende rush van ruim vijftig meter de eerste try van de middag wist te scoren. Van Oosten rende blijkbaar zo snel dat zelfs zijn schoenen het niet bij konden houden want na deze try moest hij eerst van schoeisel wisselen.

De flitsende start van DRC Phoenix zou een voorbode zijn voor de gehele wedstrijd. De Wrotters waren niet in staat om de thuisclub pijn te doen en hadden zeer veel moeite om de aanvallen te stoppen. Voor de toeschouwers waren er veel tries te zien, maar een spannende wedstrijd zou het niet worden. De winst voor de Delfzijlsters zat vooral in het feit dat men gestructureerd bleef samenspelen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er maar liefst een 125-7 eindstand op het scorebord.

Voor het team van DRC Phoenix staat het volgende weekend wederom een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan CL Grommen. Voor velen een nog onbekende naam, maar het is een nieuw combinatieteam van Emmen en Groningen 4. Hoe sterk dit team zal zijn is nog een beetje onbekend maar DRC Phoenix zal in elk geval met veel zelfvertrouwen naar deze wedstrijd toeleven (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "DRC Phoenix laat er geen gras over groeien"