Overzicht amateurvoetbal vierde- en vijfdeklassers

En hier is dan het tweede overzicht van de wedstrijden die het afgelopen weekeinde zijn gespeeld. Mist u een team, of klopt er iets niet aan de door ons opgesomde gegevens? Laat het dan even weten zodat we dit meteen kunnen aanpassen. Wilt u uw vereniging ook promoten? Stuur dan een verslag, het liefst met wedstrijdfoto, naar de redactie van EemsmondSport. Wij zorgen dan voor plaatsing. In dit totaalplaatje in ieder geval veel goals, waarbij de naam Danny Blaauw van SC Scheemda ook weer valt. Hij was vier keer trefzeker. Teun Westerhuis van zondagclub Farmsum wist eveneens vier keer raak te mikken in de ongelijke strijd met SV Woltersum.

4e Klasse C Zaterdag

SIOS – DE FIVEL 1-5
Vooraf was er bij De Fivel weinig bekend over de tegenstander, maar gesteund door een goede eerste helft tegen Sv De Heracliden, konden de Zeerijpsters met enig zelfvertrouwen richting Sauwerd reizen.

De eerste helft ging het duel aardig gelijk op. SIOS probeerde de gasten vroegtijdig onder druk te zetten. Dat maakte dat De Fivel wat onrustig begon te spelen. Met name centraal hadden de bezoekers moeite om zich staande te houden. Gaandeweg wist men zich echter onder die druk weg te spelen. De eerste goal vloeide voort uit een corner die door Youri Buurlage met het hoofd tegen het nylon werd gemikt: 0-1. Met die stand werd de eerste helft afgesloten.

Na de balwisseling stapelden de kansen zich op voor De Fivel. Na een klein uur spelen tikte Corné Bos de 0-2 binnen. Hij moest er niet veel later af met een rugblessure en werd vervangen door Thomas Robinson. Een te korte terugspeelbal werd door Mark Kramers opgepikt en vervolgens tot doelpunt gepromoveerd: 0-3. SIOS probeerde de druk op te voeren en bood De Fivel de ruimte om te counteren. Uit een benutte strafschop van Emiel Bos werd het 0-4 en uit een prima uitgevoerde counter was het Youri Buurlage die de stand op 0-5 wist te bepalen. Na een halve misser van doelman Sander Steenbergen wist SIOS nog wel iets terug te doen (1-5) maar verder lieten de Riepsters het niet komen.

‘We staan nu bovenaan, maar dat zegt me nog niks. Natuurlijk staat het wel mooi maar de weg is nog lang. Voor ons is het belangrijkste dat we ons zo snel mogelijk veilig spelen. Wat er daarna komt zien we dan wel weer’, aldus trainer Wilhem van der Wiel.

SV DE HERACLIDEN – SC STADSPARK 6-2
Op eigen veld heeft SV De Heracliden geen spaan heel gelaten van het bezoekende SC Stadspark. Behoudens een korte periode voor en na de thee kwamen de gasten er niet aan te pas en mochten ze eigenlijk blij zijn dat het team van trainer Jaap Danhof het vizier niet altijd even scherp had staan.

Na de 2-0 nederlaag op bezoek bij De Fivel hadden de Meisters nog iets recht te zetten. Dat gold ook voor SC Stadspark. De stad-Groningers verloren vorige week met 1-3 van DVC Appingedam. Beide ploegen gingen dus op jacht naar de eerste overwinning. Dat die naar de ploeg uit Uithuizermeeden zou gaan, werd al snel duidelijk. Het team van Danhof speelde prima en wist de gasten vanaf de eerste minuut onder druk te zetten.

Het was Jeroen Linstra die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Kevin Jaarsma en Julian Jonker schoten het trio vol. Omdat de gastheren vlak voor de rust en na de doelwisseling een tegentreffer kregen te verwerken (3-2) leek het er op alsof het nog een spannende wedstrijd zou worden. Niets was echter minder waar. ‘Die tegengoals waren helemaal niet nodig geweest. We waren in die fase wat slordig, maar wisten dat snel weer recht te breien’, aldus Danhof. Roy Streppel (2) en Martijs Delker zorgden er uiteindelijk voor dat er een dik verdiende en misschien wel te magere 6-2 uit de koker rolde.

‘Dit is een mooie opsteker voor het team. Vorige week hebben we misschien wel te weinig gekregen. We hebben nu in ieder geval laten zien wat we kunnen. Ondanks het feit dat we eigenlijk meer hadden kunnen scoren, mogen we niet ontevreden zijn. Dit geeft de burger moed’, sprak Danhof na het laatste fluitsignaal.

VVK – HOLWIERDE 2-3
Holwierde is de competitie met ene overwinning begonnen. Vanwege het oneven aantal teams in 4C was het team van trainer Danny Schudde de eerste competitieweek vrij. In Groningen werd thuisclub VVK met 2-3 geklopt. De gastheren eindigden het treffen met tien man nadat Roy Smolders in blessuretijd tegen zijn tweede geel was aangelopen.

De Holwierders waren qua veldspel de hele wedstrijd net even wat beter op dreef dan VVK. De Koorwegbewoners dachten na vijf minuten al tegen ene achterstand te zijn aangelopen, maar de treffer van Robbie ten Hove werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd. Na een kwart wedstrijd viel de goal aan de andere kant. Yirsan Bouman verloor de bal bij het opbouwen, waarna Robert Oosterhof dankbaar profiteerde door de bal over goalie Wouter Kingma te tillen: 1-0. Holwierde kreeg daarna wel kansen, maar stuitte op de zich knap werende doelman van VVK of beet zich stuk op een verdediger.

Na 58 minuten lag de verdiende gelijkmaker er dan wel in. Koen Tuil omzeilde behendig ene aantal tegenstanders op rechts en leverde een lage voorzet af. Die werd bij de tweede paal door Arjan Paapst binnengetikt: 1-1. Niet veel later lieten de gasten een fantastische aanval zien waarbij Bram Geurtsen uiteindelijk een hoge voorzet gaf op de net ingevallen Peter Bouwsema. Laatstgenoemde maakte er met het hoofd 1-2 van. Na 74 minuten kreeg VVK een strafschop toebedeeld. Tim van der Molen, die de bal met de hand had meegenomen, legde de bal terug richting de zestien meter. Jesse Poort gooide zich voor het schot en kreeg daarbij de bal tegen zijn arm. De onpartijdige toonde geen clementie en dus was het vanaf elf meter raak door toedoen van Tim van der Molen. Die gaf na de 2-2 lachend toe dat hij gezwijnd had omdat de scheidsrechter zijn handsbal niet had gezien. Het was echter nog niet gedaan. In de 84e minuut gaf Wouter Kingma een lange bal op Bram Geurtsen. Die legde het speeltuig in de voeten van uitblinker Robbie ten Hove. Hij maakte er vervolgens 2-3 van en dat werd meteen de eindstand. VVK werd namelijk niet meer gevaarlijk en moest de laatste minuten zelfs met ten man verder omdat Roy Smolders de assistent-scheidsrechter net iets te vaak had uitgescholden. Hij had al geel op zak en kon vertrekken.

Aan de zege van Holwierde deed dat niets meer af. De Katmisbewoners hadden de eerste competitiewedstrijd onder de nieuwe trainer Danny Schudde met succes afgesloten en dat is altijd lekker aan het begin van het seizoen.

HS ’88 – POOLSTER 4-0
Poolster kreeg op bezoek bij HS ’88 een gevoelige tik op de neus. Op een gedateerd kunstgrasveld, met doelen waarvan het frame niet al te recht was, gingen de mannen van trainer Jeroen de Groot met 4-0 onderuit.

De eerste helft was Poolster de bovenliggende partij en kreeg het via Johan de Groot, Jesse Smit en Marco Dijkstra een drietal kansen. Die bleven onbenut. Na een afgeslagen corner deed HS ’88 het beter. Sven Rosevink fungeerde als afstoffer: 1-0. Er was een uur gespeeld toen de thuisclub de voorsprong wist te verdubbelen. Max Martoredjo was de doelpuntenmaker. Door een blok te zetten kon centrale verdediger Robin Uilhoorn niet bij de bal komen en lag de weg naar doelman Marcel Werkman open. Poolster gooide vervolgens alles op de aanval en werd simpel uitgecounterd. Rob Kulsen en Joey Kats maakten het viertal treffers vol. ‘Op basis van de eerste helft hadden we meer verdiend, al kun je dat na een 4-0 nederlaag eigenlijk niet zeggen. Toch ben ik van mening dat de uitslag geflatteerd is’, vertelde coach Jeroen de groot na afloop (foto: Angela Smit-Flikkema).

5e Klasse D Zaterdag

ZEESTER – ZEC 3-0
Het met veel passie, inzet en beleving voetballende Zeester heeft zichzelf een prima dienst bewezen in het thuisduel tegen de club van oud-trainer Marinus Siekman. De Zoutkampers trakteerden de ploeg van hun voormalige coach op een 3-0 nederlaag en daar viel niets op af te dingen.

‘De duvel zat er goed in bij Zeester. Fred Roossien en ik hadden de jongens er voor gewaarschuwd dat ze de tanden in dit duel zouden zetten. Voetballend hebben wij meer in huis, maar het kwam er niet uit. Het was op voorhand wel duidelijk dat ze vooral mij een hak zouden willen zetten. We kregen voldoende kansen, maar die dekselse doelman Daniël Veenstra wilde van geen wijken weten’, aldus Siekman.

Na de thee, die met een 1-0 voorsprong voor Zeester werd afgesloten dankzij een goal van Chris Noordhof, schoten de Zandeweersters in aanvallend en verdedigend opzicht te kort. In de omschakeling stonden ze bij herhaling niet goed en profiteerde Zeester, met boegbeeld Vince van der Veen, knap door doelman Nick Blok nog twee keer te passeren. Beide keren was het Ruben Postema die de sluitpost het nakijken wist te geven. Vooral de laatste treffer van de gastheren was een mooi voorbeeld van slecht ingrijpen. Na een corner gooide Zeester alles in de strijd om de bal achter doelman te krijgen. ZEC gaf te weinig tegendruk om dat te voorkomen en dat was volgens Siekman symptomatisch voor de hele wedstrijd.

‘Het was onze eerste wedstrijd dankzij het verdwijnen van Usquert en zo’n nederlaag zegt natuurlijk nog niks, maar we moeten heel snel anders gaan presteren en zorgen dat we een groep worden’, aldus de oefenmeester van ZEC. Bij Zeester heerste na afloop uiteraard louter tevredenheid. ‘We hebben verdiend gewonnen omdat we veel meer strijdlust hebben getoond. ZEC kan de betere voetballers wel hebben, maar het was geen team. Daar zat het grootste verschil in. Ze probeerden ons al in een vroeg stadium onder druk te zetten. Daardoor kregen we in de omschakeling de ruimte. Die hebben we prima benut’, aldus coach Jaap van der Ploeg.

De terugkeer in de Noord-Groninger klasse heeft zijn team vooralsnog geen windeieren gelegd. Met twee zeges uit evenveel duels deelt men de koppositie met RZ Baflo, al is het beeld in deze klasse wel wat vertekend. Warffum, De Lauwers en OKVC hebben namelijk drie punten, maar slechts één wedstrijd gespeeld.

RZ BAFLO – NOORDPOOL UFC 5-0
De Bafloërs hebben weinig problemen gekend met het bezoekende Noordpool UFC. Het was voor Willem Kluin het weerzien met een oude bekende, Hij is als trainer immers overgestapt van het geel met zwart uit Uithuizen naar het rood met zwart van Baflo. De thuisclub was geen moment in gevaar geweest en haf eigenlijk nog meer moeten scoren dan de vijf treffers die uiteindelijk op het wedstrijdformulier kwamen te staan. Duncan Torrenga, Tim Spijk (2), Harm Mellema en Reinout Geuze namen de productie voor hun rekening.

5e Klasse E Zaterdag

BEILEN – GEO 4-3
Het Garmerwolder GEO heeft in het duel met gastheer Beilen een onnodige nederlaag geleden. Trainer Leendert Nieborg moest weer flink improviseren, want een flink deel van zijn selectie ontbrak vanwege blessures en weekendjes weg.

Er moest voor de uitwedstrijd naar het Drentse een beroep worden gedaan op spelers van het derde elftal, waaronder Martijn Oosterveld. Die had al acht jaar niet meer gevoetbald en kon slechts teruggrijpen op twee trainingen. Ondanks de vele absenties begon GEO niet slecht aan de tweestrijd. Men kwam zelfs op 0-1 door een treffer van Erik Kappetijn en wist die marge te verdubbelen toen Aron van Geffen zich liet gelden: 0-2.

Binnen vijf minuten werd de redelijk comfortabele voorsprong echter weggegeven. In plaats van zelf de derde te maken, wist Beilen de aansluiting te hervinden en kwam het na een onnodige strafschop weer op gelijke hoogte. Jannes Broeklander en Alwin Hendriks waren de doelpuntenmakers: 2-2. Van Geffen moest het strijdtoneel daarna ook geblesseerd verlaten. Het spel van GEO werd er vervolgens niet beter op. In de extra tijd van de eerste helft raakte ook Erik Kappetijn geblesseerd. Uit de actie waaruit de blessure ontstond, kreeg GEO een corner te nemen. Die werd afgeslagen en vervolgens was Beilen heel snel aan de andere kant van het veld om voor een 3-2 ruststand te zorgen.

GEO moest in de tweede helft roeien met de veel te korte riemen die men had. De wissels waren opgebruikt en de wedstrijd werd er in het tweede bedrijf niet beter op. Aan beide kanten waren er wel mogelijkheden om te scoren. Uit ene vrije trap van Kasper Teunis werd het na een dik uur spelen 3-3. Enkele minuten later had Beilen zich al weer voorbij de Garmerwolders geschoten na een weggegeven corner. Mark Wanders was verantwoordelijk voor de winnende treffer: 4-3.

‘Het is jammer dat we volledig onnodig onderuit gaan. Daarentegen moet ik de spelers van het derde team complimenteren dat ze zich opgeofferd hebben. Ik hoop dat de blessures een beetje meevallen’, aldus Nieborg.

5e Klasse F Zaterdag

WAGENBORGER BOYS – VVS 2-2
Wagenborger Boys heeft op eigen veld een punt uit het vuur gesleept in het duel met het Oostwolder VVS. Het werd een wedstrijd met twee gezichten, vooral vanuit het oogpunt van de gastheren bekeken. Na de zeperd van een week eerder tegen Muntendam had men nog wat recht te zetten. Dat gold in meer of mindere mate ook voor VVS, dat de competitieouverture op eigen veld tegen Meeden de mist in zag gaan.

De thuisclub had de zaakjes in verdedigend opzicht goed staan. Zeker in het eerste bedrijf. Aanvallend ging het en stuk minder en wist men eigenlijk niets te creëren. Erik Kort ging nog een keer alleen op de doelman van de Oostwolders af. Die verkleinde zijn goal echter prima en dus ging de kans verloren. Een scherpe voorzet van rechtsback Jochem Smit kon net niet verwerkt worden door Bert Nijdam. Hij kwam te laat om de bal tegendraads tegen het nylon te koppen.

Omdat ook VVS weinig gevaar wist te stichten, had het er alle schijn van dat de eerste helft doelpuntloos voorbij zou glijden. Niets was echter minder waar. Vlak voor het rustsignaal mikten de bezoekers namelijk raak. Remco de Kleine was de gevierde man aan de zijde van VVS. Het begin van de tweede helft leek een kopie te worden van de eerste vijfenveertig minuten. In de 53e minuut was het echter Remco de Kleine die zijn team andermaal een vreugdedans bezorgde. Hij scoorde zijn tweede van de middag na slecht uitverdedigen van de Boys en op dat moment leek het wel voorbij te zijn voor de mannen van trainer Reitze Enderle. De thuisclub speelde verkrampt en apatisch. Niets wees er op dat zich nog een herstel zou aankondigen. Vanuit het niets was het echter Roy Poker die scoorde en er voor zorgde dat de geest weer ut de fles kwam: 1-2.

De elf van Wagenborger Boys veerden nog een keer op en gingen verwoed op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er na een rake kopbal van Erik Kort: 2-2. Nu was het VVS dat de kluts even kwijt was. Niet voor lang, want de gasten weigerden zich bij de feiten neer te leggen en gingen op zoek naar de winnende treffer. Door uitstekend keeperswerk van de jonge Daan Huizinga en geconcentreerd verdedigen, wisten de gastheren echter te voorkomen dat de punten alsnog in de knip van VVS zouden verdwijnen. Wagenborger Boys kon tevreden zijn met het punt en de wijze waarop men zich in het duel terug had geknokt. VVS droop na het laatste fluitsignaal enigszins teleurgesteld af.

SC SCHEEMDA – MUNTENDAM 13-0
Het fenomeen Danny Blaauw heeft er met vier treffers mede voor gezorgd dat SC Scheemda ook de tweede competitiewedstrijd met forse cijfers heeft weten te winnen. Nadat de competitieopening tegen Oldambtster Boys een 1-10 overwinning had opgeleverd, eindigde de thuiswedstrijd tegen Muntendam in een eclatante 13-0 zege voor het team van trainer Gerrie Drent. Met drieëntwintig doelpunten voor en slechts eentje tegen en zes punten uit twee duels zijn de Scheemders deze competitie als een raket uit de startblokken geschoten.

Het werd al snel duidelijk dat Muntendam niets in de melk te brokkelen had. Het miste drie belangrijke spelers en probeerde met twee jonge spitsen te kijken of men een passend vervolg aan de eerste competitiewedstrijd zou kunnen geven. SC Scheemda kende geen personele problemen en was er uiteraard op gebrand om ook nu een goed resultaat neer te zetten.

De achterstand was er al snel en het werd op den duur eenrichtingsverkeer. De gasten kregen geen enkele vat op Blaauw, die zichzelf nu al het etiket van prijsschutter mag opplakken. Over de hele wedstrijd gezien kreeg Muntendam maar twee mogelijkheden. Die werden echter vakkundig door goalie Frank Brouwer onschadelijk gemaakt. SC Scheemda gaf vol gas en liet zien dat het kwalitatief veel meer in huis had dan de tegenstrever. Als je zo’n groot overwicht hebt, moet je dat nog wel in de score tot uiting weten te brengen. Dat deden de Scheemders dan ook. Halverwege het duel had de arme goalie Bram Stoel al zes keer moeten vissen.

Na de pauze werd het sportieve drama alleen maar groter voor de gasten. De honger naar meer treffers was groot bij SC Scheemda dat weliswaar nog zeven keer doel wist te treffen, maar mogelijkheden liet liggen om Muntendam nog dieper in het sportieve moeras onder te dompelen.

Met negen goals is Danny Blaauw momenteel de topschutter in 5F. Overigens is hij niet de enige die het doel momenteel gemakkelijk weet te vinden. Niek Smit nam drie goals voor zijn rekening, Tom Knollema en Marvin waren twee keer trefzeker en doelpunten waren er ook voor Dirk ten Have en Ramon Ab.

Volgens oefenmeester Drent is de competitiestart een mooie opsteker richting de derby tegen VVS, die voor komend weekeinde op het programma staat. ‘Dat is een wedstrijd op zich. Wij hebben momenteel de beste papieren op zak, maar dat zegt me niet zo veel. PSV zou ook wel eventjes van Cambuur winnen en je hebt gezien waar dat op uitgelopen is.’

4e Klasse C Zondag

SIDDEBUREN – BAREVELD 5-0
Met een 5-0 overwinning op Bareveld heeft Siddeburen zich enigszins hersteld van de 4-1 nederlaag op bezoek bij BNC van een week eerder. Bareveld, dat uit de eerste competitiewedstrijd een 1-1 wist te halen in het duel met SPW, kwam er niet aan te pas tegen de Boertjes die in Karsten Wieringa (2), Matthijs Hensen (2) en Julian Pot hun doelpuntenmakers hadden.

5e Klasse C Zondag

FARMSUM – SV WOLTERSUM 7-0
Farmsum heeft op eigen veld geen spaan heel gelaten van het bezoekende SV Woltersum. De witzwarten kregen een heuse zevenklapper om de oren. Het leeuwendeel van de goals kwam op naam van Teun Westerhuis, die maar liefst vier keer raak mikte. Xander Zuur opende de score voor de thuisclub. De overige twee treffers kwamen op naam van good old Andre Toxopeus en Robert Veenhuis.

WEO – DRIEBORG 1-3
WEO heeft het op eigen veld niet kunnen bolwerken in het duel met Drieborg. Na twee wedstrijden staan de Woldendorpers nog steeds met lege handen. Drieborg zegevierde met 1-3 dankzij treffers van Sven Glazenburg (2) en Steffan Kuiper. Voor de gastheren scoorde Robert Smidt.

KLOOSTERBUREN – DWZ 3-4
Kloosterburen wist een zwaarbevochten overwinning over de streep te trekken in de uitwedstrijd tegen DWZ uit Zuidwending. De gastheren hebben hun elftal drastisch vernieuwd en bezitten veel voetballend vermogen. Toch beten ze zich stuk op het Kloosterbuurder collectief, dat verdedigend redelijk stond en de gastheren in de omschakeling pijn wist te doen. Niels Bolt, Rick Seelen, Olger Jonker en Jurgen Kat scoorden voor de Marnebewoners. Het was de eerste competitiewedstrijd van Kloosterburen omdat men een week eerder vrij was.

OLDAMBTSTER BOYS – FVV 2-0
Kevin Weerdt was de gevierde man aan de kant van Oldambtster Boys. Hij scoorde beide treffers voor de Nieuw Scheemders in de thuiswedstrijd tegen FVV. En zowaar, de Boys staan met vier punten uit twee wedstrijden op de tweede plaats van de ranglijst. Een plaats die men jarenlang alleen maar van veraf kon bekijken omdat er weinig ruimte voor succes was. Het seizoen is nog jong en op termijn moet blijken of deze start de opmaat is gebleken voor wat misschien wel tot iets leuks kan uitgroeien.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal vierde- en vijfdeklassers"