Thuisclub Holwierde is DVC Appingedam de baas

Holwierde heeft zichzelf een prima dienst bewezen door ook de tweede competitiewedstrijd in dit prille seizoen naar zich toe te trekken. Op het eigen sportpark Katmis kwam de degradant uit de derde klasse tot een 3-0 overwinning in het duel met buurman DVC Appingedam.

He spel werd al vroeg op de kar gezet door de gastheren. Binnen twee minuten werd de ploeg van voormalig Holwierder speler Jurelly Torbed, die na rust gebracht zou worden, op achterstand gezet. Een corner werd niet goed verwerkt, waarna Holwierde opnieuw in balbezit wist te komen. Tim Visscher mikte het speeltuig vanaf de rechterkant voor het doel van Olaf Kiewiet, Arjan Paapst stapte over de bal heen en vervolgens haalde Robbie ten Hove hard uit. Zijn inzet werd door de sluitpost gekeerd, maar Ten Hove reageerde als eerste op de terugspringende bal en kopte de rebound alsnog binnen: 0-1.

De Damsters stonden op dat moment allesbehalve op scherp en verdedigde niet goed. De gasten kwamen na die vroege tegenslag wel wat beter in de wedstrijd, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Ook het middenveld van DVC, dat een week eerder nog uitblonk in het thuisduel tegen Mamio, gaf niet thuis. Met name op het fysieke vlak kwam het team van trainer Duurt Dijkman duidelijk te kort. Holwierde was aan de bal de betere ploeg.

DVC probeerde wel druk te zetten, maar slaagde er niet in om de gastheren echt in verlegenheid te brengen. Over de rechterkant ontstond nog wel eens gevaar. Samen met rechtsback Jaron Slagter speelde Ronald Hund daar een goede partij. Hun voorzetten konden echter niet dor Nick Veentjer en Bas Groenewold worden afgerond. Nog voordat het rustsignaal had geklonken, wisten de gastheren hun voorsprong te verdubbelen. En andermaal was Robbie ten Hove, die op werkelijk alle ballen liep, de gevierde man. Hij wist op aangeven van Bram Geurtsen vanuit een lastige hoek voor een tweede Holwierder treffer te zorgen: 2-0.

Na de thee kwam Jurelly Torbed binnen de lijnen voor DVC. De man die Holwierde menig keer bij de hand nam, moest nu voor DVC het tij zien te keren. Hij kon het verschil echter ook niet maken. Thijs Sonneveld had hem aardig in de tang. Een enkele keer moest hij de beweeglijke aanvaller laten gaan, maar dan was er nog altijd doelman Wouter Kingma. Namens DVC was Julian Herder nog dicht bij de aansluiting, nu was het echter de sterk ingevallen Andy La Faille die zijn reeds gepasseerde goalie te hulp schoot. Peter Bouwsema kreeg na een vrije trap van Yirsan Bouman de kans om het duel definitief in het slot te gooien, maar hij kopte in kansrijke positie naast het domein van Kiewiet.

In de slotminuut was het dan alsnog raak toen Yirsan Bouman een vrije trap net buiten het strafschopgebied tegen het nylon wist te jagen en de eindstand daarmee op 3-0 had weten te brengen.

‘Ons positiespel kwam te weinig naar voren. Dat was een week eerder nog de grootste kracht van het team. Ik vond het op zich wel een gelijkwaardig duel en de uitslag geflatteerd. Wij liepen echter continu achter de feiten aan. Dat was jammer, want we zijn goed bezig met elkaar en het vertrouwen is er wel. De komende week moeten we doorpakken, dit duel vergeten en ons focussen op Amicitia VMC’, aldus Dijkman.

Collega Danny Schudde kon breed grijnzend van het veld stappen. Met de volle winst uit de twee gespeelde wedstrijden staan de Katmisbewoners voorlopig bovenaan in de 4e Klasse C, met achter zich vijf ploegen die een wedstrijd meer nodig hebben gehad om tot dat totaal te komen. ‘Wij begonnen natuurlijk hartstikke goed en het middenveld was voor ons. Tim Visscher was daar de grote man. Wij krijgen voor rust eigenlijk niet eens zoveel kansen, maar maken er wel twee. We kunnen tevreden zijn.’

* Holwierde – DVC Appingedam 3-0 (2-0). Robbie ten Hove 1-0; Robbie ten Hove 2-0; Yirsan Bouman 3-0 (zie videofragment).

No Replies to "Thuisclub Holwierde is DVC Appingedam de baas"