Dubbel verlies voor korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo moesten ook de afgelopen week twee keer in actie komen. Die dubbele sessie verliep ene stuk minder succesvol dan de eerste uitvoering. Donderdag ging het bekerduel in Stadskanaal met 17-14 verloren en zaterdag kwam DWA/Argo op het eigen veld tekort tegen koploper DTS. Die wedstrijd eindigde in 11-15 voor de gasten.

Voor de derde ronde van de AP Buitenbeker reisde DWA/Argo naar Stadskanaal. De Noord-Groningers speelden zonder Sjouke Hoekstra, Nick Brandsma en Sam Pestoor. Deze plekken werden ingevuld door Tycho Schuuring en Twan Eshuis, heren van het tweede team van DWA/Argo. Na een ruststand van 10-7 bleven de punten in Stadskanaal, want de eindstand werd 17-14. DWA/Argo is nu uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Zaterdag kwam DWA/Argo thuis opnieuw in actie. Ditmaal tegen DTS uit Surhuizum, dat samen met Joure aan kop staat. Het duel begon onder winderige omstandigheden. Ook bij deze wedstrijd ontbraken Sjouke Hoekstra en Sam Pestoor. De opengevallen plek werd nu ingevuld door Erwin Jeuken, eveneens speler van het tweede team. Hij heeft vorig seizoen ook meerdere malen meegespeeld met DWA/Argo 1. Nick Brandsma was wel weer inzetbaar.

Al snel bleek in de eerste fase van de wedstrijd dat de verdedigingen overheersten. Beide ploegen zetten het in hun verdediging zo vast, dat er pas na zeven minuten voor het eerst gescoord werd door DTS. Gevolg was dat er in de eerste helft door beide ploegen weinig gescoord werd. DTS was echter vaker trefzeker dan de thuisploeg, want de Winsumers en Bedumers hadden des te meer moeite om de gemaakte kansen af te ronden.

Na een ruststand van 2-7 in het voordeel van de Friezen, liep het voor DWA/Argo wat beter in de tweede helft. De ploeg van trainer-coach Lisette Hamminga kwam enkele malen terug tot een gaatje van drie, maar dit bleek uiteindelijk het hoogst haalbare voor DWA/Argo. DTS bracht steeds het verschil weer naar vier treffers, waardoor DWA/Argo de gasten niet meer kon achterhalen. De eindstand werd 11-15. Zaterdag speelt DWA/Argo wederom een thuiswedstrijd. Dan komt De Pein uit Opeinde om 16.00 uur op bezoek.

* Scores Stadskanaal-DWA/Argo: Tom van der Laan (4x), Jildau Smedema en Lieke Stoepker (3x), Twan Eshuis (2x), Ole Smedema en Sanne Schuuring (1x).

* Scores DWA/Argo-DTS: Lieke Stoepker en Sanne Schuuring (3x), Jildau Smedema en Tom van der Laan (2x), Yarin Smedema (1x).