Eerste prijs voor L-team Voltigevereniging Eemsrakkers

Het wedstrijdteam van Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde kwam afgelopen weekeinde in actie in de hippische accommodatie van ‘de Nieuwe Heuvel’ in Lunteren. Het L-team bestaande uit de voltigeurs Ellen Vegter, Fleur Keizer, Ilona Toxopeus, Thirza van Langen, Noa van Veenen en Jemelia Maria kwamen aan de start op de Groninger ruin Hero onder leiding van Fleur Medema.

De eerste ronde, bestaande uit een reeks verplichte oefeningen, werd keurig uitgevoerd. Na een pauze waarbij Hero kon bijkomen in zijn royale stal, was het tijd voor het team om zich klaar te maken voor de kür, de zogenaamde vrije oefeningen. Deze kür wordt uitgevoerd in galop met een of twee voltigeurs op het paard. Het team liet tijdens deze ronde een nette kür in harmonie met het paard zien aan de jury.
Beide onderdelen werden door de jury’s beoordeeld met de eerste plaats. Hierbij behaalde Hero tijdens de verplichte oefeningen het hoogste paardcijfer, namelijk een 7.2 in deze klasse. Een prestatie waar de vereniging trots op kan zijn.

No Replies to "Eerste prijs voor L-team Voltigevereniging Eemsrakkers"