Henk Schuitema legt laatste marathon af in clubrecord

De langeafstandslopers van de Loopgroep Bedum kwamen afgelopen wekeinde aan de start van marathons in Eindhoven en Chicago. Aan Eindhoven heeft Henk Schuitema goede herinneringen. Hij liep er in 1993 zijn beste tijd op de marathon (2.40.06 uur). In 2019 volgde er een clubrecord mannen 70 en voor dit jaar had hij daar zijn afscheid op de marathon gepland.

Samen met Mara Kuipers reisde hij af naar Eindhoven. Last minute voegde ook Alex Oskam zich bij het duo. Het werd een succesvolle marathon (42,2 kilometer) voor het trio. De meest opvallende prestatie kwam op naam van Mara Kuipers. In haar tweede marathon liep ze meer dan 20 minuten van haar debuuttijd af (4.17.47 uur). Tot 35 kilometer liep ze samen met Schuitema, maar de bijna dertig jaar oudere Schuitema liet haar gaan en finishte zelf in zijn 39e marathon met een verdienstelijke tijd van 4.21.26 uur, goed voor een nieuw clubrecord mannen 75. Oskam liep de laatste kilometers ‘op zijn tandvlees’, maar wist uiteindelijk toch in zijn tiende officiële marathon een nipte beste tijd uit te slepen. Hij kwam over de meet in een tijd van 3.41.32 uur.

In Chicago ging Paul van Snick van start voor zijn zesde deelname aan een ‘major’ marathon. Hij moest drie jaar wachten voordat hij na Tokyo, Londen, Boston, Berlijn en New York kon deelnemen aan zijn laatste major. Ook hij slaagde er in zijn beste tijd te verbeteren tot 3.43.34 uur en kon na afloop naast de finishmedaille ook de ‘6th Star’ in ontvangst nemen (foto: Lianne Zijlstra).

No Replies to "Henk Schuitema legt laatste marathon af in clubrecord"