VVS revancheert zich voor smadelijke nederlaag

Duels tussen SC Scheemda en het Oostwolder VVS zijn op voorhand al krakers waar beide ploegen naar uit kijken. In niet mindere mate geldt dat ook voor de supportersschare van de verenigingen. In de derde speelronde moesten de Scheemders naar het sportpark in Oostwold. Daar konden ze op een warme ontvangst rekenen, want VVS was op revanche uit voor de smadelijke 0-7 nederlaag van vorig seizoen.

De thuisclub was niet van plan om nog een keer aan een Scheemder feestje mee te werken. De gastheren gooiden veel fysieke kracht in de strijd en zochten daarbij de grenzen van het toelaatbare meerdere keren op. De scheidsrechter van dienst vond het allemaal prima en dat was koren op de molen van de Oostwolders.

Op papier voetballend beter zijn is nog geen garantie dat het in de praktijk ook zo is. Daar kwam SC Scheemda wel achter. De thuisclub had de mouwen opgestroopt en de gasten waren geen schim van de ploeg die na twee speelronden al drieëntwintig keer had weten te scoren. Een behoorlijke betere start dan VVS, dat van Meeden had verloren en in Wagenborgen niet verder wist te komen dan een gelijkspel.

Tegen SC Scheemda komen er kennelijk ieder jaar weer ongekende krachten vrij. De revanche die VVS wilde, zou het krijgen. In de eerste helft kregen beide teams een grote kans om de score te openen, maar de afronding bleef achter en dus kwam het scorebord vooralsnog niet in beweging. Na rust leek VVS middels een strafschop op voorsprong te zullen komen, maar de penalty van Leon Boer werd onschadelijk gemaakt door doelman Frank Brouwer. Niet veel later zou de goal alsnog vallen. Oostwolder René Dijksterhuis wist oog in oog met Brouwer heer en meester over de situatie te blijven en brak het duel open: 1-0.

Met nog een kleine twintig minuten te gaan was er voor de Scheemders tijd genoeg om de schade te repareren, maar de ploeg van trainer Egbert Bosma was niet van zins om de krappe marge uit handen te geven. Het verdedigde de voorsprong met verve en omdat SC Scheemda een aantal goede mogelijkheden liet liggen, mede dankzij goed keeperswerk van Tim Ludwig, mochten de Oostwolders de punten in de knip steken.

Een bittere pil voor SC Scheemda dat volgens trainer Gerrie Drent de echte scherpte miste om het duel naar zich toe te trekken. De puntenwinst werd in Oostwold en wijde omgeving met gejuich begroet. De eeuwige aartsrivaal was geklopt, de klus geklaard. Nu is het zaak voor VVS om deze lijn door te trekken. SC Scheemda kan slechts de wonden likken en zich komend weekeinde proberen te herstellen.

‘We hebben keihard gewerkt voor dit resultaat en ik ben van mening dat we dan ook terecht hebben gewonnen van een opportunistisch spelend SC Scheemda. Het laatste kwartier was wel erg spannend’, vertelde coach Egbert Bosma van VVS.

* VVS – SC Scheemda 1-0 (0-0). René Dijksterhuis 1-0 (foto: Arno Steeman).

No Replies to "VVS revancheert zich voor smadelijke nederlaag"