Prima prestatie Corenos in duel met HS ’88

Corenos heeft prima zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen HS ’88 winnend af te sluiten. Daarmee herstelde de ploeg van trainer Marco Pesiwarissa zich van het onnodige verlies van een week eerder toen Poolster er in Roodeschool met de punten vandoor ging. De gastheren hadden nog maar twee duels afgewerkt en beiden gewonnen, Corenos speelde drie duels en zag in twee gevallen de winst naar de tegenstander gaan.

De Roodeschoolsters hadden aan het duel met Poolster een bittere nasmaak overgehouden, omdat het gevoel overheerste dat er onterecht was verloren. Ze kregen nu de kans om dat gevoel naar de achtergrond te verdringen. Lars Baar, Kevin Pathuis en Robert van Dijken ontbraken op het wedstrijdformulier. Daardoor was er nu onder anderen een plaats ingeruimd voor Klaas-Jan Nieland, die op de positie van Baar ging spelen.

Corenos begon beter aan het duel dan de paarshemden. Men vond elkaar beter en liet de bal sneller rondgaan. Ook fysiek gezien stonden de gasten hun mannetje. HS ’88 liet zich telkens inzakken, waardoor de bezoekers op het middenveld konden heersen en er automatisch meer druk op het doel van doelman Lukas Wijma kwam te staan. Na vijftien minuten spelen werd de goalie verrast door een schot van Jordan Muller. Dat werd van richting veranderd en belandde op de paal. Enkele minuten later was er een mogelijkheid voor Sven Rosevink, maar keeper Mark Monden stond op de juiste plek. Een minuut later moest zijn collega zich strekken om een tegengoal te voorkomen. Daarna was het weer de beurt aan de gastheren. Ook nu liet Monden, die de laatste weken in goeden doen is, zich niet verschalken.

Er stonden al 37 minuten op de klok toen HS ’88 aan een aanval bouwde. De uitbraak werd gestuit en in de tegenstoot wist Corenos de wedstrijd open te breken. Jordan Muller bediende de meegelopen Sven Knot, die de bal in de korte hoek schoot: 0-1. De gastheren moesten nu wel een tandje bijschakelen en dat gebeurde dan ook. Er kwam meer druk op het doel van Corenos te staan en er ontstonden ook kansen, die echter niet verzilverd konden worden. En dus kon de jonge scheidsrechter Mulder voor de thee fluiten zonder dat er nog doelpunten waren gevallen.

Na de doelwisseling kwam HS ’88 goed uit de startblokken, maar het duel werd ook wat grimmiger door enkele forse tackles aan de zijde van Corenos. Er moesten dan ook enkele gele kaarten aan te pas komen om de gemoederen weer wat tot bedaren te brengen. In de 56e minuut zag Joran Knot de doelman van HS ’88 te ver voor zijn domein staan en met een perfect uitgevoerde trap vanaf de middenlijn liet hij de goalie kansloos. De bal verdween op schitterende wijze in de linker bovenhoek: 0-2.

HS ’88 deed er in de slotfase nog van alles aan om zich terug in de wedstrijd te knokken, maar de defensie van Corenos wilde van geen wijken weten. De beste mogelijkheid om te scoren was voor Rob Kulsen die in de 64e minuut de bal op de paal schoot. De gastheren moesten uiteindelijk buigen en toezien hoe Corenos, niet geheel onverdiend, de overwinning in de knip stak en met een prima gevoel huiswaarts keerde.

Marco Pesiwarissa sprak na afloop van een verdiende overwinning. ‘Dit was misschien wel onze beste wedstrijd tot nu toe. We probeerden onze vrije man in de opbouw te vinden, knokten voor elke meter en schuwden de duels niet. Ik heb een hecht team aan het werk gezien. Qua kansen ging het gelijk op, maar het elftal dat de minste fouten heeft gemaakt, heeft vandaag gewonnen.’

* HS ’88 – Corenos 0-2 (0-1). Sven Knot 0-1; Joran Knot 0-2.

No Replies to "Prima prestatie Corenos in duel met HS '88"