SC Loppersum worstelt zich in beker langs SC Scheemda

Het bekerduel tussen thuisclub SC Scheemda en SC Loppersum is met veel pijn en moeite door de Lopsters in winst omgezet. De zeker niet goed presterende derdeklasser was allesbehalve in goeden doen, verzuimde het duel meteen na rust in het slot te gooien en ontsnapte na een 1-2 voorsprong op miraculeuze wijze aan de gelijkmaker. De slordig spelende en te weinig creërende bezoekers mochten uiteindelijk de handen stijf dichtknijpen dat het in de slotminuut alsnog op 1-3 wist te komen en het duel tegen de hard zwoegende vijfdeklassers uiteindelijk over de streep wist te trekken.

Een week voor de bekerontmoeting putte trainer David van der Kam van SC Loppersum moed uit het feit dat zijn ploeg met 0-4 van gastheer Aduard 2000 had weten te winnen. ‘Ik heb weer een ouderwets spelend SC Loppersum gezien’, waren toen zijn woorden. De Lopsters hebben er echter een handje van om pieken en dalen in ijltempo af te wisselen en dat bleek op sportpark ‘d Oosterd maar weer eens. De ondergrens van het voetballend vermogen kwam een aantal keren akelig dicht in de buurt en werd af en toe zelfs overschreden. Nu zal het slecht bespeelbare veld mede debet zijn geweest aan de duels die soms op klungelige wijze verloren gingen, maar daar had het twee klassen lager spelende SC Scheemda evengoed last van.

De gasten begonnen eigenlijk helemaal niet zo gek aan het door arbiter Mulder gefloten duel in de eerste knockout-ronde. De thuisclub werd meteen onder druk gezet en het had er alle schijn van dat SC Loppersum uit was op een snelle goal. Die kwam er ook wel, maar viel aan de overzijde van het veld. Er was nog geen kwartier gespeeld toen verdediger Kasper Stoppels op rechts voor opruiming wist te zorgen en de bal via twee tussenstations uiteindelijk bij de rappe Niek Smit terecht kwam. De Lopster defensie wist de voorzet er niet uit te halen. Omdat doelman Peter Paul Datema het leer ook niet te pakken kon krijgen, was het voor Marvin Ab een koud kunstje om het speeltuig tegen het nylon te schuiven: 1-0. De Scheemders kregen maar een paar minuten om van die voorsprong te genieten. Een corner van leek in schoonheid te sterven, maar werd opnieuw ingebracht en door de hoog opspringende Ruben Danhof langs goalie Frank Brouwer gekopt: 1-1.

Waar iedereen er op rekende dat SC Loppersum de teugels nu wel zou aantrekken, bleven de bezoekers echter volharden in het maken van foute, soms ongelukkige keuzes en werd er teveel en vooral vaak onnodig balverlies geleden. Tot ergernis van de bank en de meegereisde supporters, die meer van hun favorieten hadden verwacht. SC Scheemda verweerde zich dapper, gooide veel energie in het eerste bedrijf en kwam af en toe tot goed uitgespeelde aanvallen.

De grote vraag was hoe lang de vijfdeklasser de krachten opslurpende eerste vijfenveertig minuten zou verteren. Het antwoord leek na de doelwisseling van SC Loppersum te komen. De eerste fase na de thee was het voor SC Scheemda pompen of verzuipen geblazen. Het dreigde het laatste te worden toen een vrije trap op links door de geheel vrij staande Joris Jurna in het Scheemder doel werd geprikt: 1-2. Het had een bevrijdende treffer moeten zijn, maar werd het niet.

Sterker nog, daar waar SC Loppersum verzuimde het duel vroegtijdig naar zich toe te trekken, deed SC Scheemda er bijna alles aan om vooral niet langszij te komen. Doelpuntenmaker Marvin Ab kreeg de grootste mogelijkheid om de gelijkmaker achter Datema te jagen. De voorzet van Niek Smit was op maat, maar Marvin Ab leek hopeloos met zijn benen in de knoop te zitten en uiteindelijk hobbelde het leer naast het doel van Datema. En zo waren er nog wel wat schoten waarop sluitpost Peter Paul Datema alert moest zijn, anders waren de gasten wellicht toch nog in de problemen gekomen. Uiteindelijk wist Tim Maneschijn een goed uitgespeelde aanval en een voorzet van Ids In het Veld af te ronden en viel het doek definitief voor SC Scheemda: 1-3.

David van der Kam (SC Loppersum): ‘Volgens mij hadden de spelers vooraf al zoiets van, dat doen we wel even. Je waarschuwt ze er nog zo voor, maar kennelijk gaat er toch iets tussen de oren zitten waardoor ze met een hele verkeerde instelling het veld in gaan. Natuurlijk was het veld ook niet goed, maar daar wil ik alles niet op gooien. We speelden ver onder ons niveau vandaag. Dat baart me echt zorgen. SC Loppersum heeft te vaak van dit soort dipjes. We hebben de komende week weer genoeg te doen en te bespreken op de trainingen.’

Gerrie Drent (SC Scheemda): ‘Ik ben van mening dat we SC Loppersum meer dan redelijk partij hebben geboden. Er waren twee fases waarin we het moeilijk hebben gehad. Dat was in het begin van de wedstrijd en de eerste vijftien minuten na de pauze. Ze kregen de kans om bij ons weg te lopen, maar wij hebben de mogelijkheden ook laten liggen om hen een lastige middag te bezorgen.’

* SC Scheemda – SC Loppersum 1-3 (1-1). Marvin Ab 1-0; Ruben Danhof 1-1; Joris Jurna 1-2; Tim Maneschijn 1-3.

No Replies to "SC Loppersum worstelt zich in beker langs SC Scheemda"