DWA/Argo vindt na winst aansluiting met koplopers

De korfballers van DWA/Argo hebben zaterdag in Sneek weten te winnen van De Waterpoort. Na een ruststand van 10-12 werd in de tweede helft de overwinning veilig gesteld. Het werd 16-21. Doordat de beide koplopers Joure en DTS verloren, is DWA/Argo deze ploegen nu tot op één punt genaderd. Halverwege de competitie doen de Winsumers en Bedumers daarom nog volop mee voor het kampioenschap.

Zaterdag kon trainer-coach Lisette Hamminga geen beroep doen op Tom van der Laan en Ole Smedema. Daarom stond Tycho Schuuring in de basis. Bij de dames was Yarin Smedema afwezig, waardoor er een beroep werd gedaan op Lynn van der Kroft. De opstelling werd daarom weer omgegooid.
De thuisploeg De Waterpoort, dat tot zaterdag nog slechts twee punten had weten te bemachtigen, vond als eerste het gat van de korf, maar vervolgens was het Tycho Schuuring die namens DWA/Argo de score opende.

Zijn voorbeeld werd door zijn zus Sanne Schuuring gevolgd, want zij schoot even later ook twee maal raak van afstand. Nick Brandsma zorgde vervolgens voor 1-4 en het was meteen duidelijk dat DWA/Argo voor de overwinning kwam. Tot 4-7 (met treffers van Jildau Smedema, Lieke Stoepker en andermaal Nick Brandsma) bleef het gaatje ongeveer gelijk, maar De Waterpoort liet in deze fase zien ook over enkele sterke schutters te beschikken. Bij 6-7 waren de Friezen weer dichtbij en na 6-8, uit handen van Nick Brandsma, zorgde de thuisploeg voor een gelijke stand door twee maal raak te schieten.

Toch behield DWA/Argo het initiatief. De Winsumers en Bedumers lieten zich niet gek maken en namen via Lieke Stoepker, die zorgde voor 8-9 en 8-10, weer afstand. Sjouke Hoekstra deed eveneens een duit in het zakje en nadat het 10-11 werd, was Nick Brandsma voor de vierde maal in dit duel van afstand trefzeker. Zijn goal betekende een ruststand van 10-12.

Na de pauze bleef DWA/Argo de thuisploeg op afstand houden. Jildau Smedema maakte 10-13 en de jongelingen Tycho Schuuring en Lieke Stoepker (beide pas 17 jaar) zorgden voor 11-14 en 11-15. Bij 13-15 scoorde Stoepker weer en bij 14-16 waren Sjouke Hoekstra, Jildau Smedema en andermaal Lieke Stoepker succesvol met hun afstandschoten. Zo werd er een gat geslagen naar 14-19. Daarmee was het doek gevallen voor de thuisploeg. Hoewel het nog 16-19 werd, kon de Waterpoort niet meer een echte vuist maken. Het laatste woord was dan ook aan DWA/Argo, dat via Sam Pestoor en de zevende treffer van Lieke Stoepker de eindstand op 16-21 bracht.

De korfballers hebben nu de helft van de veldcompetitie erop zitten. Doordat beide koplopers Joure en DTS verrassend verloren, staat DWA/Argo nu op slechts één punt achterstand. Aanstaande zaterdag speelt DWA/Argo de eerste return. Tegenstander is Olympia in Twijzel. De wedstrijd zal daar om 17.00 uur beginnen.

* Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (7), Nick Brandsma (4), Jildau Smedema (3), Sanne Schuuring, Tycho Schuuring en Sjouke Hoekstra (2), Sam Pestoor (1).

Uitslagen:
DTL      - Joure   17-13
De Pein	   - Westergo  22-10
De Waterpoort - DWA/Argo  16-21
Olympia    - DTS    12-10

Stand:
Joure            7-11
DTS             7-11
DWA/Argo          7-10
DTL             7- 8
De Pein           7- 6
Olympia           7- 6
Westergo          7- 2
De Waterpoort        7- 2

No Replies to "DWA/Argo vindt na winst aansluiting met koplopers"