NEC Delfzijl uit beker gewipt door Mamio

Het bekeravontuur is voor NEC Delfzijl ten einde. De Delfzijlsters moesten wat improviseren, met name achterin, maar trainer Roy Kamps wilde het verlies daar niet aan ophangen. ‘Ik miste een stukje beleving aan de bal’, aldus de coach.

De Havenkanters begonnen redelijk goed en wisten Mamio achteruit te dringen. Het was wel zorgen dat die drang naar voren niet zou leiden tot een snelle omschakeling van de gastheren en een tegengoal. En dat was nou precies wat er gebeurde. Na een kwartier spelen kreeg NEC Delfzijl het deksel op de neus. Op het middenveld liet Brend Hansen zijn mannetje lopen, waardoor er een steekbal gegeven kon worden en de 1-0 een feit was. Het spel golfde daarna op en neer. NEC Delfzijl bleek niet bij machte om de wedstrijd naar zijn hand te zetten en kwam herhaaldelijk onder druk te staan. Toch wisten ze uit een omschakeling langszij te komen. Enkele minuten voor de thee was het Dion Zimmerman die een prima diepe bal van Abdi Ege op de juiste waarde wist te taxeren en voor een 1-1 ruststand wist te zorgen.

Brend Hansen en Devante de Windt zouden na de thee niet terugkeren. ‘Ik had het gevoel dat ze vrijdagavond iets te ver waren doorgezakt en met een kater op het sportpark waren aangekomen. Dan is het heel simpel, dan ga je er af’, aldus Kamps. De Delfzijlsters hadden in het tweede bedrijf meer balbezit dan Mamio, maar ontbeerden een goede eindpass. Daarin was men erg slordig. In de laatste fase van de aanvallen wisten de bezoekers bovendien niet rustig te blijven, waardoor de mogelijkheden die er kwamen door eigen toedoen teniet werden gedaan.

Mamio sloeg vervolgens in de counter nog een keer toe omdat NEC Delfzijl in de omschakeling niet goed stond: 2-1. Los van de mogelijkheden die de Havenkanters kregen, wisten ze elkaar voetballend niet te vinden in het duel met de vierdeklasser. Het leek er zelfs op alsof ze vermoeid waren.

‘Gelukkig waren de spelers na afloop ook heel kritisch naar zichzelf toe en van mening dat dit eigenlijk niet kan. Het is zaak dat we daar de komende week aan werken’, sprak Kamps na afloop. Zaterdag ontvangt zijn team het stad-Groninger Lycurgus. De gasten bezetten momenteel de derde plaats in de ranglijst en hebben uit vier duels een punt meer (7) weten te verzamelen dan NEC Delfzijl.

No Replies to "NEC Delfzijl uit beker gewipt door Mamio"