Topdag voor Artemisser Simone Binnema

Met een drietal prijzen op de 10 kilometer voor Simone Binnema uit Eenrum en een persoonlijk record op de 5 kilometer voor Fanny Kaper uit Winsum plus nog een aantal aansprekende resultaten, kwam Artemis zaterdag bij de Ekensteinloop nabij Appingedam goed voor de dag. Er stonden op de 5 en de 10 kilometer totaal 176 lopers aan de start. Op het in prachtige herfstkleuren getooide landgoed Ekenstein was een ronde van 5 kilometer uitgezet. De wedstrijdlopers liepen twee ronden. De recreanten legden een ronde af. Het geaccidenteerde parcours met gedeeltelijk onverharde en glibberige paden met het nodige bochtenwerk maakte het de deelnemers niet gemakkelijk.

Op de 10 kilometer gingen onder aangename weersomstandigheden ruim honderd deelnemers, waaronder zes Artemissers van start. Er was een podiumplaats voor Simone Binnema. Zij eindigde bij de vrouwen 50 met een tijd van 48.27 uur ruim vijf minuten achter de stad-Groningse winnares Christien Koning.

De snelste Artemisser was Ricardo Damminga uit Baflo. Hij werd met een tijd van 42.25 minuten dertiende bij de mannen senioren. Bij de mannen 50 behaalden Johan Vonck uit Garnwerd, Marnix van den Brink uit Groningen, Erwin Vos uit Uithuizen en Harry Hammenga uit Winsum respectievelijk een 8e, een 12e, een 18e en een 26e plaats. Hun tijden waren respectievelijk 43.19, 47.17, 48.58 en 54.14 minuten.

Op de 5 kilometer eindigde Wim Ammeraal uit Leens als 15e in een veld van 71 deelnemers in 23.51 minuten. Fanny Kaper uit Winsum noteerde als 27e een tijd van 26.07 minuten. Dit betekende een persoonlijk record. Ze verbeterde haar beste tijd op deze afstand met 34 seconden. Arjen Kwint uit Loppersum, goed hersteld van zijn vorig weekend gelopen zware trail van 78.8 kilometer, finishte als 28e na 26.21 minuten. Jeannet Bakema uit Loppersum tenslotte kwam als 55e binnen na 31.42 minuten.

Na afloop vond de uitreiking van de dagprijzen en de prijzen verbonden aan de eindklassementen per categorie en de overall klassementen plaats in het Schathoes. Om voor de eindklassementen per categorie in aanmerking te komen moest er aan tenminste vijf van de zes wedstrijden van het circuit zijn deelgenomen. Het aantal per wedstrijd behaalde punten gaf hierbij de doorslag. Het eindklassement bij de vrouwen 50 werd bepaald door Simone Binnema. Met drie overwinningen, een tweede en een derde plaats en totaal 161 punten was ze onbedreigd de beste. Voor Ricardo Damminga restte in het eindklassement bij de mannen senioren de ondankbare vierde plaats.

No Replies to "Topdag voor Artemisser Simone Binnema"