Geen doelpunten in duel tussen De Fivel en Corenos

De derby tussen thuisclub De Fivel en het bezoekende Corenos is in Zeerijp geëindigd zoals hij was begonnen. Het scorebord van de gastheren bleef onaangeroerd. Er deed zich nog een opmerkelijk voorval voor toen scheidsrechter De Klein het na 84 minuten welletjes vond en affloot. Dat leidde uiteraard tot protesten en nadat diverse uurwerken waren vergeleken en de leidsman ontdekte dat zijn horloge niet meer functioneerde zoals het moest, konden ook de resterende minuten gespeeld worden. Ook daarin wisten de teams niet tot scoren te komen.

Precies een jaar geleden troffen beide ploegen elkaar ook in Zeerijp. Toen trok Corenos met 0-2 aan het langste eind dankzij doelpunten van Jordan Muller en Sven Knot. Het toneel was nu wel even wat anders, want toen kwamen de clubs beiden nog uit in de vijfde klasse. Nu mogen ze het een treetje hoger proberen en uit de tot aan de aftrap gespeelde duels hadden ze ieder twee overwinningen weten te behalen en ging een wedstrijd twee keer verloren.

De Fivel was niet compleet. Youri van der Veen was geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Poolster en Eirik Eide ontbrak vanwege familieomstandigheden. Joran Bos kwam net terug van een blessure en kon niet in de basis starten. Senne Bos ontbreekt al sinds het begin van de competitie vanwege een knieblessure.

Meteen vanaf het beginsignaal waren de intenties van beide ploegen duidelijk. Ze wilden er een echte wedstrijd van maken. Van achteruit opbouwen en bij balverlies vol druk zetten. Waar het in aanvallend opzicht bij De Fivel vaak spaak liep, werd aan de zijde van Corenos de ene na de andere mogelijkheid gecreëerd. Joran Knot kopte na een kwartier rakelings naast het doel van Sander Steenbergen, die niet veel later een inzet van Sven Knot onschadelijk wist te maken. De gastheren hadden niet veel in te brengen omdat het simpelweg te weinig stootkracht in huis had.

De Roodeschoolsters wisten zich telkens goed onder de druk weg te spelen. Jordan Muller en Lars Baar probeerden de bezoekers voor de thee ook nog op voorsprong te zetten, maar vonden de Riepster sluitpost op hun weg. Namens de thuisclub had Mark Kramers moeten afdrukken nadat hij twee tegenstanders zijn hielen had laten zien. Hij moest echter met links schieten en dat bleek niet zijn sterkste been te zijn.

Na de doelwisseling kregen de toeschouwers het zelfde wedstrijdbeeld voorgeschoteld. De Fivel was niet bij machte om de bal lang in de ploeg te houden. Er waren wel wat halve kansen voor , maar de thuisclub wist niet echt een stempel op de wedstrijd te drukken. Wouter de Vroome wist uit naam van het ‘andere Oranje’ ook geen doel te treffen na een combinatie met Corné Bos. Hij kwam niet goed uit met zijn passen en meer dan een slap rollertje leverde de doelpoging niet op.

Corenos zat er kort bovenop, verdedigde fel en agressief en bleef naar de openingstreffer zoeken. Er stond nog geen uur op de klok toen dat leek te gebeuren. Binnen enkele minuten bleven een schot van Joran Knot, een kopbal van Germen Tamsma en twee mogelijkheden van Lars Baar echter onbenut. Zijn tweede had er wel in gemogen. Een prima afgesneden voorzet belandde op vijf meter van het Riepster doel voor zijn voeten, maar Baar mikte het speeltuig op het lichaam van de goed op dreef zijnde Steenbergen.

Na driekwart wedstrijd probeerde coach Marco Pesiwarissa van Corenos iets te forceren door een aantal frisse krachten in te zetten. Kevin Pathuis verving Anne-Jan ten Harkel, Robert van Dijken nam de plaats van Germen Tamsma in en Marcel Dijkstra kwam de plaats van Baar innemen. Dijkstra kreeg gedurende het duel te horen dat de vliezen van zijn zwangere vrouw waren gebroken, maar wilde de derby hoe dan ook meemaken.

En net op het moment dat de toeschouwers zich gingen opmaken voor wat misschien wel een slotoffensief van een van beide ploegen zou worden, floot scheidsrechter De Klein af. Verbazing alom langs de zijkant, maar uiteindelijk werd de oorzaak dus achterhaald en konden de resterende minuten toch nog afgewerkt worden.

Voor oefenmeester Wilhem van der Wiel was de hervatting kennelijk hei sein om zijn ploeg nog een keer op te zwepen. Dat leverde binnen de lijnen gemengde reacties op, omdat de meeste Riepsters maar wat blij waren dat ze de kansenregen hadden overleefd en het punt wilden koesteren. Dat kon, want ook in de absolute slotfase wilde de bal er aan beide kanten niet in en dus bleef de brilstand op het bord staan.

Marco Pesiwarissa van Corenos was allesbehalve blij met de doelpuntloze remise. ‘Wij zijn als staf en spelers teleurgesteld over het behaalde resultaat. We hebben hier echt twee punten verloren en het voelt ook als een verlies. In deze wedstrijd deden we bijna alles goed. We domineerden, wisten goed druk te zetten, waren fel en agressief en wisselden veel van positie. Daar had De Fivel het moeilijk mee. We hadden ons gezien het spelbeeld moeten belonen met een overwinning maar hebben dat nagelaten. Het stokt bij ons te vaak in de eindfase van de opbouw. Daar moeten we de komende weken op de training aan werken, want net als tegen Poolster zie je dat we bijna alles goed doen en toch het deksel op de neus krijgen. Daardoor hebben we nu al wel vijf punten onnodig verloren.’

Zijn collega Wilhem van der Wiel vond het niet zo erg dat het scorebord buiten werking was gebleven. ‘Na twee keer beter te zijn geweest dan de tegenstander en te hebben verloren, waren we nu minder en valt het kwartje een keer goed. Wij kunnen wel leven met de remise. Ja, ik heb de jongens in de slotfase nog een keer opgepept. Het waren maar vijf minuten meer en als je dan nog een keer volle bak geeft hoeft hij maar één keer goed te vallen natuurlijk. Dat gebeurde helaas niet.’

Overigens hebben Corenos en Pesiwarissa besloten nog een jaar met elkaar door te gaan. Alle betrokkenen waren het er onlangs over eens dat de oefenmeester langer moest blijven. Pesiwarissa is momenteel bezig aan zijn vijfde jaar bij de Roodschoulster vierdeklasser.

* De Fivel – Corenos 0 – 0. (Foto: Leonie Monden).

No Replies to "Geen doelpunten in duel tussen De Fivel en Corenos"