SC Loppersum en Omlandia houden elkaar in balans

SC Loppersum en Omlandia zijn na negentig minuten met elk een punt op zak van het sportpark aan de Bosweg in Loppersum gestapt. Gezien de kansenverhouding hadden de gastheren misschien wel moeten winnen, maar Omlandia liet zich ook niet onbetuigd en dus kwam de uiteindelijke 1-1 remise niet geheel onverwacht tot stand.

Oefenmeester David van der Kam kon voor het duel met de Ten Boersters geen beroep doen op een handvol spelers. Dit in verband met blessures en werk. Thom Wildeman, Rik Buikema, Bjorn Schutter en Hans Middel moesten verstek laten gaan. Ook goalie Peter Paul Datema was niet van de partij. Hij werd onder de lat vervangen door Marvin Hoeksema.

De gastheren begonnen onrustig aan het duel met de witblauwen. Men wist in balbezit niet de rust te vinden, waardoor er veel met lange ballen werd gewerkt, er veel duels waren en vaak balverlies werd geleden. Echt leuk om te zien was de aanvangsfase niet. Onrustig voetbal houdt in de regel ook vaak in dat er onvoorspelbare doelpunten vallen. Dat gebeurde dan ook in de 12e minuut. Uit een hoekschop werd Jan Oosterbeek teveel ruimte gegund en daar maakte de Ten Boerster handig gebruik van. Hij kon vrij richting doel koppen en zag zijn inzet door Wouter Hoek verlengd worden: 0-1. Een minuut later knal een inzet van Tim Maneschijn boven het hoofd van goalie Devon Harmsma van Omlandia op de lat uiteen.
Het spel bleef over en weer onrustig en SC Loppersum probeerde voor de thee nog iets terug te doen. Nadat Omlandia de mogelijkheid op een tweede treffer had laten liggen, kwamen de gastheren vlak voor rust langszij nadat Harmsma al zijn talenten al had moeten aanwenden om een tegengoal te voorkomen. Na een afgeslagen corner wist Diederik Dijk de bal op te pikken en het leer via het been van Jan Oosterbeek binnen te mikken: 1-1.

Na de doelwisseling werd het spel er niet echt beter op, maar omdat beide ploegen niet meteen de strijdbijl al wilden begraven, bleef het wel een spannende wedstrijd om naar te kijken. Aan Lopster zijde werd verdediger Marc Vereijken opgeofferd ten faveure van Jeffrey Leegstra. De thuisclub trok de teugels wat strakker aan en wist het initiatief naar zich toe te trekken. Omlandia moest wel terug en probeerde vanuit de counter toe te slaan.

SC Loppersum kreeg een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen. Joris Jurna, Diederik Dijk en Tim Maneschijn verzuimden het Ten Boerster doel echter te doorboren. Omlandia counterde een paar keer prima , maar wist er geen profijt uit te halen. Uiteindelijk bleef het bij de gelijke stand en daar was Van der Kam niet zo gelukkig mee. ‘De wedstrijd begon als een echte derby. Weinig voetbal, veel lange ballen, veel duels en hard werkende ploegen. Ik ben van mening dat wij de tweede helft beter waren , meer grip op de wedstrijd hadden en voetballend meer konden brengen. Gezien het wedstrijdverloop kun je wel stellen dat we twee punten hebben verloren. Over de tweede helft ben ik wel tevreden. Het is jammer dat je de kansen niet benut, dan waren we met een goed gevoel van het veld gestapt. Uit een van de spaarzame momenten had Omlandia echter ook zomaar kunnen scoren en dan had ik hier echt met een kater gestaan’, vertelde Van der Kam na afloop.

Hij was ook tevreden over het optreden van doelman Marvin Hoeksema. ‘Hij heeft het prima gedaan als vervanger van Datema. Dat biedt perspectief. Ik hoop dat we komend weekeinde tegen het zelfde kunnen brengen, dan heb ik wel vertrouwen in een goede afloop.’

Zijn collega Marcel de Groot vond het een spannende derby, waarin het lang onzeker bleef wie er uiteindelijk met een tevreden gezicht van het veld zou stappen. ‘Het was misschien niet altijd even goed, maar door de strijd en de passie die beide teams lieten zien bleef het wel spannend. Op het laatst had het nog beide kanten op gekund qua resultaat en dus moeten we maar tevreden zijn. Als trainer ben ik van mening dat we hier mee verder kunnen.’

* SC Loppersum – Omlandia 1-1 (1-1). Wouter Hoek 0-1; Diederik Dijk 1-1.

No Replies to "SC Loppersum en Omlandia houden elkaar in balans"