Artemissers actief in Delfzijl en Duitsland

Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum waren afgelopen zondag actief in Delfzijl en het Duitse Remscheid. In Delfzijl scoorde Grietje Dijkmans uit Winsum een keurige derde plaats bij de vrouwen 60 tijdens de tiende editie van de Zeemijlenloop en leverde daarmee een prima prestatie. Lopster Arjen Kwint deed in het Duitse Remscheid mee aan de Röntgenlauf en werd zesde bij de mannen 50.

De organisatie van de Zeemijlenloop kon een kleine vijfhonderd deelnemers verwelkomen. Dit aantal is in het verleden veel groter geweest, maar past in de landelijke trend van de afnemende belangstelling voor hardloopwedstrijden. Tijdens de loop bleek dat een passage door een bosje middels bouwhekken was afgesloten. Hierdoor liep een gedeelte van de kopgroep verkeerd. Door een laatste controle vooraf van het parcours had dit voorkomen kunnen worden. Dit betekende bovendien dat alle lopers bij de finish ongeveer 500 meter te weinig hadden afgelegd.

Artemis telde in Delfzijl vijf deelnemers met de volgende resultaten op de uiteindelijk 6.9 kilometer. Johan Vonck uit Garnwerd kwam na 30.30 minuten als zevende binnen bij de mannen 50, Jaap Smith uit Baflo had 31.55 minuten nodig en eindigde als elfde in deze categorie. Anna de Munck uit Winsum finishte na 38.09 minuten en werd bij de vrouwen senioren als zestiende geklokt, donateur Marjan Vink uit Warffum kwam na 39.37 minuten over de meet bij de vrouwen 50 en werd met die tijd zesde. En dan was er uiteraard nog Grietje Dijkmans die met een tijd van 41.13 minuten een verdienstelijke derde plaats bij de vrouwen 60 wist te bemachtigen. Artemis-trainer Ben Stellingwerf uit Bedum was met een tijd van 23.46 minuten de snelste bij de mannen 40 en tweede bij de mannen overall.

Arjen Kwint uit Loppersum heeft zondag met succes deelgenomen aan de Röntgenlauf, een marathon met start en finish in het Duitse Remscheid. Het was al weer zijn derde deelname aan een wedstrijd in het Bergischer Land rond de steden Wuppertal, Solingen en Remscheid. Het gebied wordt gekenmerkt door veel bossen en hoogteverschillen. ‘Er was geen meter vlak, maar de omgeving was schitterend’, aldus de Lopster. Kwint voltooide de marathon als zesde bij de mannen 50 in 5.05.59 uur.

No Replies to "Artemissers actief in Delfzijl en Duitsland"