Corenos moet moeite doen voor zege op SC Stadspark

SC Stadspark kwam in Roodeschool tegen Corenos beter voor de dag dan menigeen had verwacht en wist het de thuisclub af en toe zelfs lastig te maken. Waar de Stadjers de afgelopen weken alleen maar forse nederlagen kregen te slikken, wisten de bezoekers de schade nu te beperken tot drie tegentreffers.

In competitieverband stonden beide ploegen nog niet eerder tegenover elkaar. Pesiwarissa nam geen risico’s met de licht geblesseerde Mark Monden en spits Lars Baar. Beiden zaten op de bank. Christian Buntjer keerde terug onder de lat en Kevin Pathuis kreeg een basisplaats toebedeeld. Bij SC Stadspark waren maar liefst vijf spelers in de basis teruggekeerd en dat was gezien het veldspel ook wel tee zien. Een supporteer van SV De Heracliden die in Roodeschool was komen kijken zei zelfs dat dit team geen schim was van de ploeg waar de Meisters eerder deze competitie nog met 6-2 van hadden weten te winnen.

De intenties van Corenos waren meteen duidelijk. Er moest druk vooruit worden gezet en dat leverde in de beginfase meteen een aantal mogelijkheden op. Omdat SC Stadspark zich ook niet verstopte, kregen de toeschouwers, die waarschijnlijk ook op een doelpuntenfestijn hadden gehoopt, zowaar een echte wedstrijd voorgeschoteld.

Na een kwart wedstrijd zonder doelpunten was het aan de zijde van Corenos wel duidelijk dat het niet liep zoals men graag wilde. De thuisclub had er voor gekozen om achterin man tegen man te gaan spelen, maar SC Stadspark had op het middenveld behoorlijk veel diepgang en snelheid. Corenos werd daardoor enigszins in verlegenheid gebracht. En dus werd er voor gekozen om Wesley Dijksterhuis een linie naar achteren te halen.

Dat deze aanpassing consequenties had voor het elftal, was goed te merken. Het middenveld van de Roodeschoolsters werd regelmatig overlopen omdat men niet fel en agressief genoeg was in het verdedigen. En toch zou de thuisclub op voorsprong komen. Het was uitgerekend gelegenheidsspits Elwin Wezeman die het duel wist open te breken: 1-0. Na die openingstreffer zou de ban gebroken moeten zijn, maar SC Stadspark was niet van plan om zich vrijwillig naar de slachtbank te laten leiden. De Stadjers bleken en goede tegenstander te zijn, die durfde te voetballen en hier en daar wat technische hoogstandjes liet zien.

Pesiwarissa had zijn team in de theepauze de opdracht gegeven om iets anders te gaan spelen. Er werd achterin meer zekerheid ingebouwd en op het middenveld was er nu sprake van een overtalsituatie. Dat pakte goed uit, want na 57 minjuten spelen was het Jordan Muller die op aangeven van Joran Knot zijn tweede van het seizoen mocht scoren: 2-0. Corenos proefde dat er meer te halen was, maar de pogingen verdwenen vaak over het doel van de gasten. De grootste kans was voor Germen Tamsma. Die werd prima bediend door Jordan Muller, maar ook hij zocht het doel te hoog.

Een derde treffer van Corenos leek slechts een kwestie van tijd te zijn, maar de goal viel aan de andere kant. Elwin Wezeman, inmiddels weer gebombardeerd tot laatste man, wilde de bal wegwerken maar schoot tegen ploeggenoot Anne-Jan ten Harkel aan. Het leer belandde vervolgens in de 71e minuut in de voeten van Jasper Klement, die wel raad wist met dat presentje: 2-1. Het was eigenlijk de enige mogelijkheid die de bezoekers kregen na de thee, maar daar gingen ze dan wel weer uiterst zorgvuldig mee om.

Het duel lag met nog twintig minuten te gaan weer helemaal open. Mochten de Stadjers al de illusie hebben gehad dat er wellicht nog meer in zou zitten, dan werd die droom zes minuten voor het einde van de wedstrijd wel aan diggelen geschoten. Het was Jordan Muller die als aangever fungeerde, nu was het echter Joran Knot die voor het doelpunt tekende en daarmee de eindstand op 3-1 wist te bepalen.

Op basis van de kansen was de overwinning wel terecht, al had Corenos er moeite voor moeten doen en kwam SC Stadspark veel beter voor de dag dan men in Roodeschool op voorhand had gedacht. ‘Ik hoorde dat ze de komende weken nog completer gaan worden en ik ben er dan ook van overtuigd dat zij punten gaan pakken. Het is een goede en technisch spelende ploeg’, aldus Marco Pesiwarissa.

Hij gaf zijn team een groot compliment. De vervangers van Monden en Baar hadden het volgens hem prima gedaan en het plan dat men voor het tweede bedrijf had uitgedokterd was geslaagd. ‘Het zorgde er voor dat we achterin niks meer weggaven en voorin voldoende kansen konden creëren. Een mooie ontwikkeling is ook dat de spelers zelf niet tevreden waren over de uitvoering. Binnen de groep wordt er veel kritischer naar het eigen optreden gekeken en wordt er veel over voetbal gepraat.’

Dat het spel bij vlagen nog wel eens te wensen over liet, nam Pesiwarissa voor lief. ‘Vorige week hadden we een regen aan kansen en speelden we gelijk. Nu speel je wat minder, maar winnen we wel. Doe mij maar het laatste’, aldus de coach.

* Corenos – SC Stadspark 3-1 (1-0). Elwin Wezeman 1-0; Jordan Muller 2-0; Jasper Klement 2-1; Joran Knot 3-1 (Foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos moet moeite doen voor zege op SC Stadspark"