Julian Pot goudhaantje voor winnend Siddeburen

Siddeburen heeft een prima uitslag neergezet in het thuisduel tegen SPW. De gasten wisten nog wel op voorsprong te komen en lieten daarna de kans op een verdubbeling van de marge liggen. Nadat de aanvankelijk te slap spelende gastheren hun draai hadden gevonden, ging het ineens heel hard. Na de theepauze vielen er drie goals in een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Julian Pot werd het goudhaantje voor Siddeburen. Hij scoorde drie keer.

Siddeburen liet zich de eerste twintig minuten van het treffen de kaas wel erg gemakkelijk van het brood eten. Passes over een afstand van vijf meter kwamen niet aan en de slordigheden stapelden zich op. Ook in de duels misten de gastheren ene dosis gezonde agressiviteit. Het was dan ook niet zo gek dat SPW op voorsprong wist te komen toen er een kwartier was gespeeld. Jelmer Jasken mocht een vrije trap nemen die hij langs de opgestelde muur wist te draaien en doelman Thomas Hartman ook het nakijken wist te geven: 0-1. Nog geen minuut later hadden de bezoekers hun tegenstrevers nog meer pijn kunnen doen na klungelig optreden in de defensie. Nu wist Hartman zowel Henk Jan Kruit als Bram Poelman van scoren af te houden.

Het duurde een klein half uur alvorens Siddeburen in de gaten kreeg dat er toch wel wat meer gevraagd werd. De duels werden nu wel aangegaan en vaak ook winnend afgesloten. Nadat Ruben van der Ploeg eerst nog op invaller-doelman Jeffrey de Jonge was gestrand, wist hij in de 30e minuut wel te scoren na knullig balverlies van Mark Mensen: 1-1. Niet veel later had men SPW andermaal in moeilijkheden gebracht, maar bleef een treffer vooralsnog uit.

Die viel wel in de 43e minuut. En weer lag er enorm veel ruimte achter de defensie van SPW. Ruben van der Ploeg wist de bal vanaf de linkerkant voor het doel te prikken en vervolgens hoefde Gialt Faber alleen maar af te stoffen: 2-1. Met die stand gingen beide teams de kleedkamers in ne het was maar goed dat de toeschouwers op tijd weer naar buiten waren gekomen voor het tweede bedrijf, want daarin ging het razendsnel.

Er waren amper drie minuten gespeeld of Julian Pot liet zijn eerste van de middag aantekenen na een pass vanaf de linkerkant van het veld: 3-1. Siddeburen kreeg op de flanken ineens heel veel ruimte omdat SPW vaak naar binnen kneep. Toch zou het antwoord van SPW niet lang op zich laten wachten. Meteen na de aftrap was het Henk Jan Kruit die de aansluiting verzorgde: 3-2. Het leek weer een wedstrijd te gaan worden. Gek genoeg vloeiden de krachten bij de gasten daarna weg. Het liep allemaal niet zo soepeltjes meer en Siddeburen verscheen steeds vaker op de helft van de tegenstander. In de 53e minuut werd invaller Toby Poort op avontuur gestuurd. Hij omzeilde doelman De Jonge knap en tekende voor 4-2.

Er was op dat moment iets geknakt bij de bezoekers, die na de vierde Siddebuurster treffer niet meer in hun spel wisten te komen. De gaten waarin het voor het middenveld van de thuisclub lekker voetballen was, werden steeds groter. De linies lagen ver uit elkaar en het wachten was op het moment dat Siddeburen daar gebruik van zou maken. Dat gebeurde in de 70e minuut nadat de verdediging van SPW de bal zomaar bij balafpakker pur sang Ruben van der Ploeg had ingeleverd. Die zag Julian Pot opstomen, bezorgde hem een keurige pass en vervolgens mocht Pot laten zien met welk been hij had gescoord. Het was het been waarop het logo van de voetbalclub was getatoeëerd: 5-2.

Er brak op dat moment ene fase aan waarin Siddeburen gemakkelijk nog een paar keer had kunnen en misschien wel moeten scoren, maar de gastheren leken hun opponenten ook niet te willen kleineren. Toch zou er nog twee keer een feestje worden gebouwd. Ruben van der Ploeg had in eerste instantie een poging in rook zien opgaan, maar kreeg nog geen dertig seconden later de kans die misser weg te poetsen. En dat deed hij met verve. De man die samen met Poort veel voetballend vermogen in het team brengt, zorgde voor 6-2 en bekroonde daarmee een prima optreden.

Uiteindelijk mocht Pot de laatste van de middag voor zijn rekening nemen. En het was ook niet helemaal toevallig dat juist Van der Ploeg aan de basis van die treffer stond. Al rommelend op de achterlijn wist hij het speeltuig tot op de rand van het strafschopgebied terug te leggen en zag vervolgens hoe Pot met een droge schuiver zijn derde liet aantekenen: 7-2. Niet veel later kwam er een einde aan het duel.

Natuurlijk was trainer Peter Poort na afloop een gelukkig man, al vond hij ook dat zijn team niet goed was gestart. ‘In die fase lopen we tegen een domme goal aan en ontsnappen we nadrukkelijk aan een tweede tegentreffer. We begonnen pas na de gelijkmaker te voetballen en dan zie je toch dat de jongens het echt wel kunnen. Er werden veel duels gewonnen en ik ben van mening dat we meer energie in huis hadden. Het is mooi dat we het in de tweede helft goed hebben opgepakt. De eindstand is dan ook geenszins geflatteerd. Ik denk zelfs dat die nog wel hoger had kunnen uitvallen.’

Zijn collega Jeroen Wiegman baalde na afloop gigantisch. ‘Er zijn eigenlijk een paar momenten van cruciaal belang geweest in de wedstrijd. De eerste is dat we verzuimen om op 0-2 te komen en het tweede moment was meteen na de 3-2 toen we zelfs nog wel mogelijkheden kregen om langszij te komen. Dat doen we niet en vervolgens weet Siddeburen in de omschakeling zoveel snelheid op de mat te leggen. Dat konden wij op zeker moment niet meer belopen. We moesten op den duur wel ruimte weggeven en dan loop je het risico dat een tegenstander daar van profiteert. Compliment aan Siddeburen, dat hebben ze slim gedaan. Wij zitten in de hoek waar de klappen vallen. We moeten snel een overwinning zien te halen. Dat is het beste medicijn om uit het dal te geraken.’

* Siddeburen – SPW 7-2 (2-1). Jelmer Jasken 0-1; Ruben van der Ploeg 1-1; Gialt Faber 2-1; Julian Pot 3-1; Henk Jan Kruit 3-2; Toby Poort 4-2; Julian Pot 5-2; Ruben van der Ploeg 6-2; Julian Pot 7-2.

No Replies to "Julian Pot goudhaantje voor winnend Siddeburen"