SV Bedum en LTC komen niet tot scoren

In Bedum werd op de thuisbasis van de SV Bedum niet gescoord in het duel tegen LTC uit Assen. Toch was het allesbehalve een saaie remise op het kunstgras van de paarshemden. Het publiek kreeg een wedstrijd voorgeschoteld van twee ploegen die prima aan elkaar gewaagd waren.

De Bedumers hadden aanvankelijk het beste van het spel en waren in de openingsfase ook de bovenliggende partij. De grootste kans was in die periode voor Roël Batema, die in de eerste minuut al oog in oog met de Drentse goalie kwam te staan. De sluitpost wist de inzet van de Bedumer tot corner te verwerken. Daarna was het de beurt aan Rinus Loonstra, maar ook hij wist niet tot scoren te komen.

Nadat LTC het vrij agressieve begin van de gastheren had overleefd, wisten de bezoekers het spel wat meer naar zich toe te trekken en viel het op dat SV Bedum slordiger begon te spelen. Met name aan de zijkanten wisten de Drenten hun mensen vaak gemakkelijk te vinden. Tot grote mogelijkheden leidde het overwicht niet. Uit een corner ontstond een handsbal aan de zijde van SV Bedum die zonder gevolgen bleef. De thuisclub herstelde zich en wist LTC in de slotfase van het eerste bedrijf weer wat terug te dringen, maar ontbeerde de kansen om dit in doelpunten uit te drukken.

Na de doelwisseling speelde SV Bedum iets anders. Een tweetal middenvelders speelde wat meer door naar de voorste linie en er kwam een extra middenvelder bij om meer druk te kunnen zetten op de opbouw van LTC. Batema verdween naar de kant en Jimi Hoeksema maakte zijn opwachting in het team. Het waren echter de gasten die andermaal lieten zien dat ze daar prima onderuit konden spelen. Er was ruim driekwart wedstrijd afgewerkt toen de gastheren de touwtjes weer in handen wisten te nemen en zichzelf een aantal aardige kansen wist te scheppen. Twan Ahlers en Mark Kruizenga dachten de openingstreffer op de pantoffel te hebben, maar de goal biel niet en omdat LTC ook niet aan scoren toe wist te komen, eindigde het duel zoals hij was begonnen.

‘Ik denk dat het publiek wel genoten heeft en we hebben in ieder geval niet verloren. Komende week kunnen er weer wat jongens aansluiten en gaan we wat meer terug naar een fitte selectie. Dan kunnen we de lat ook weer wat hoger leggen en kijken of we qua spel de bovenkant van deze klasse weer kunnen aanraken en onszelf weer een keer kunnen belonen’, aldus trainer Robbie Wentink.

Komend weekeinde wacht zijn team de uitwedstrijd tegen Drenthina, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld en twee punten meer op het conto heeft staan. De club uit Emmen wist met 2-1 van VEV ’67 te winnen en zag doelpuntenmaker Janiek Arends het duel vroegtijdig verlaten nadat hij zijn tweede geel had gezien.

* SV Bedum – LTC 0-0

No Replies to "SV Bedum en LTC komen niet tot scoren"