Middelstum en Holwierde houden elkaar in evenwicht

Het duel tussen thuisclub Middelstum en het bezoekende Holwierde heeft geen winnaar opgeleverd en daar mochten de gastheren nog het meest tevreden over zijn. In de eerste helft was Holwierde beduidend beter ne dreigender. Na de doelwisseling zakte het spelpeil enigszins en waren echt grote mogelijkheden een schaars goedje geworden.

Voor een prima voetbalmiddag heb je twee ploegen nodig die lef tonen. In Middelstum leek Holwierde zich daar aanvankelijk het meest van doordrongen. Meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jaap Drost zocht het elftal van trainer Danny Schudde het vijandelijke strafschopgebied op. Middelstum moest in de achteruit omdat de Holwierders er bovenop zaten. Een gegeven dat vaak aan de Middelstummers is voorbehouden.

Het eerste half uur was er sprake van veel dreiging en kreeg Holwierde maar liefst acht corners en een aantal vrije trappen te nemen omdat de brigade van trainer Jelmer Meinardi alle zeilen moest bijzetten om zich de tegenstander van het lijf te houden. Toch zou het binnen het kwartier al raak zijn voor Holwierde, dat Yirsan Bouman uit ene vrije trap zag scoren: 0-1. Het was vooral zien te overleven voor de gastheren, die meerdere keren aan de noodrem moesten trekken om de schade beperkt te houden.

Middelstum slaagde er in om gaandeweg de eerste helft wat beter in het spel te komen en wist via de counter zelfs gevaarlijk te worden. Er moesten nog een minuut of vijf gespeeld worden, alvorens beide ploegen aan de thee konden, toen Aijolt Douma uit een prima aanval de totaal onverwachte gelijkmaker wist te produceren: 1-1. Een prima opsteker voor Middelstum dat perspectief bood voor de tweede helft.

Na de doelwisseling was het sportieve en spannende duel, net als de stand, in evenwicht en waren er over en weer wel wat mogelijkheden. Daarbij liet de afronding nogal wat te wensen over. De grootste kans was nog wel voor Holwierde, dat op een meter of elf van het Middelstummer doel een vrije trap mocht nemen. Het schot van Mike Kraan verdween door de haastig gemetselde Middelstummer muur en langs de uitkomende doelman Damon Medema, maar werd op de doellijn gekeerd door niemand minder dan doelpuntenmaker Aijolt Douma. En dus bleef de Eemsdelta-derby zonder winnaar en had Douma de dag van zijn leven. Bij Holwierde was men daar niet al te blij mee, in tegenstelling tot Middelstum waar men wel met de remise kon leven.

‘Dit was een mooi stukje reclame voor het voetbal. Dat Holwierde is geen misselijke ploeg hoor. Ik denk dat wij blij mogen zijn met een punt. Het was ook wel weer leuk om weer eens met collega Danny Schudde op het veld te staan. Ik heb veel met hem samen mogen werken op de voetbalschool van FC Groningen’, zei oefenmeester Jelmer Meinardi na afloop van het treffen.

Collega Danny Schudde liet soortgelijke geluiden horen en voegde er aan toe dat hij graag van Meinardi en zijn team had gewonnen. ‘Op basis van het eerste half uur hadden we dat ook zeker moeten doen. Toen hadden we de wedstrijd moeten beslissen. Na de thee was het van beide kanten een stuk minder.’

Komend weekeinde wacht Holwierde op eigen veld het treffen met buurman Poolster en gaat Middelstum op bezoek bij Amicitia VMC.

* Middelstum – Holwierde 1-1 (1-1). Yirsan Bouman 0-1; Aijolt Douma 1-1.

No Replies to "Middelstum en Holwierde houden elkaar in evenwicht"