Duels van SV De Heracliden en ZEC gestaakt

Aan twee duels in het zaterdagvoetbal is een vroegtijdig einde gekomen. In Groningen moest vierdeklasser SV De Heracliden het opnemen tegen gastheer VVK. Na 83 minuten en een 2-2 tussenstand werd het duel stilgelegd omdat de scheidsrechter van dienst onwel was geworden. Hij werd door zijn familie opgehaald. Volgens trainer Jaap Danhof werd er nog wel geprobeerd om een clubscheidsrechter te vinden die de resterende minuten zou kunnen fluiten. ‘Maar daar ben ik niet zo’n voorstander van’, aldus de oefenmeester. Roy Streppel en Julian Jonker waren de makers van de Meister goals.

In Eenrum werden de negentig minuten ook niet vol gemaakt. Daar moest de plaatselijke trots en tevens hekkensluiter in de 5e Klasse D aantreden tegen het Zandeweerster ZEC. OP zeker moment besloot fluitist Dijkstra dat het mooi genoeg was geweest. Hij liet beide teams weten dat hij vanwege de opkomende mist beide doelen niet meer kon zien. Na een pauze van enkele minuten werd nog wel even opnieuw gekeken of er toch nog gespeeld kon worden, maar daar kwam niks meer van omdat het zicht er volgens de onpartijdige er bepaald niet beter op was geworden.

En dus konden de acteurs en de arbiter na driekwart wedstrijd huiswaarts keren. Op het moment van staken moesten er minimaal nog zo’n 25 minuten worden gespeeld. En hoewel er overal een 0-6 score opdook, weet niemand of dat op moment van staken wel de juiste stand was. Voor de Zandeweersters hadden Robin Stoter (4) en Kjell Posthumus het net in ieder geval wel weten te vinden. Over de zesde treffer, die een eigen goal zou zijn geweest, bestaan nogal wat twijfels. Aan Zandeweerster kant had men het doelpunt wel gezien, maar volgens de altijd meeschrijvende trainer Klaas van der Ploeg is er binnen zijn spelersgroep niemand geweest die de eigen goal heeft ‘geclaimd.’ Die treffer is dus kennelijk ergens in de mist blijven hangen.

Overigens zet Van der Ploeg grote vraagtekens bij het besluit van de onpartijdige uit Veenwouden om een vroegtijdig einde aan de ongelijke strijd te maken. ‘Het is inderdaad zo dat het ineens mistig werd. Alsof ze een rookbom hadden afgestoken. Gek genoeg duurde dat maar een kwartiertje, toen was de mist ook ineens weer opgetrokken. Want ons betreft had er echter niet gestaakt hoeven worden. De beide doelen waren vanaf de middenstip goed te zien en volgens mij is dat het criterium om een duel door te kunnen laten gaan.

Coach Marinus Siekman van ZEC vindt het een belachelijke beslissing. ‘Het klopt dat het mistiger werd, maar nadat hij het duel had stilgelegd heb ik op de middenstip gestaan en verzeker je dat beide doelen goed zichtbaar waren. Ik ben wel een beetje klaar met de scheidsrechters op dit niveau. De man was om half twee al in Eenrum omdat hij dacht dat de wedstrijd om half drie zou beginnen, terwijl de aftrap om kwart over drie stond gepland. Als je zo goed bent voorbereid, weet ik genoeg. Nou moeten we voor de resterende minuten nog een keer terug. En ik ga er bij de bond op hameren dat dit wel gaat gebeuren, want je zal aan het einde van de rit maar op doelsaldo ergens naast grijpen.’

No Replies to "Duels van SV De Heracliden en ZEC gestaakt"