Mamio bindt ook Corenos aan zegekar

Corenos is ook niet in staat gebleken om koploper Mamio een halt toe te roepen. De Roodeschoolsters gaven het duel in een tijdsbestek van een paar minuten uit handen en kwamen die klap niet meer te boven. De gastheren zegevierden uiteindelijk met 3-0 en het team van trainer Marco Pesiwarissa is naar de middenmoot in 4C afgezakt.

De statistieken brachten niet veel duidelijkheid over een mogelijke afloop van de confrontatie. Beide teams waren elkaar in de historie negen keer eerder tegen het lijf gelopen en wisten ieder drie keer te winnen. De overige duels eindigden in ene remise. Mamio blijkt thuis een lastig te kloppen opponent te zijn, want sinds het seizoen 2018/2019 werd er op eigen veld alleen maar van Lycurgus en SIOS verloren.

Corenos probeerde Mamio meteen vanaf de aftrap onder druk te zetten, maar daar wisten de gastheren zich aardig onder uit te voetballen. Zelf speelden ze ietwat behoudend, waardoor Corenos de opbouw van achtruit kon verzorgen. De beste kans in de eerste helft was voor Joran Knot, toen hij op rechts wist te ontsnappen. In plaats van zelf op doel te schieten, waar iedereen al rekening mee had gehouden, speelde hij breed op broer Sven. En die had daar ook niet op gerekend. Het leer werd te hard in de breedte gelegd en de kans ging verloren.

Mamio zag een poging op de paal belanden en daar had goalie Mark Monden het geluk aan zijn zijde. Hij moest toch al een aantal keren gestrekt om te voorkomen dat de thuisclub de leiding zou pakken. De eerste helft werd zonder goals afgesloten en dus moest het na de thee allemaal gebeuren.

Beide ploegen lieten in het tweede bedrijf zien dat ze er wel voor los wilden. Na een dikke tien minuten ging het mis voor Corenos. Onnodig balverlies op het middenveld leidde tot een corner van Angelo Florencia die door Lucas Lovas bij de tweede paal tegen het nylon werd gekopt: 1-0. De Roodeschoolsters moesten nu wel komen. Een aanval van de bezoekers werd, in plaats van diep, in de breedte gespeeld en daaruit ontstond een counter van Mamio dat ook deze mogelijkheid wist te verzilveren. Abia Clinton tekende voor de treffer: 2-0. Corenos bleef naar de aansluiting zoeken, waarbij Wesley Dijksterhuis een enorme kans kreeg. Hij zag zijn poging stranden, maar Anne-Jan ten Harkel was in de buurt om af te stoffen: 2-1.

Mehmet Yetim ontsnapte vervolgens aan een veldverwijzing toen hij, met al een gele kaart op zak, Wesley Dijksterhuis meende te moeten spugen en ook nog eens een trap uitdeelde. Het was arbiter niet ontgaan, maar hij liet beide acties om onbegrijpelijke redenen onbestraft. Uiteindelijk zou Mamio op 3-1 finishen omdat ook Ivano Klein nog een graantje wist mee te pikken. Er restte Corenos niets anders dan teleurgesteld afdruipen.

Volgens Marco Pesiwarissa had zijn team een goede eerste helft gespeeld en hadden ze beter met hun kansen moeten omspringen. ‘Het positiespel aan onze kant was prima, maar we wisten onze spitsen niet goed te bereiken. Na rust geven we het duel binnen twee minuten uit handen omdat we twee keer knullig balverlies lijden. Tegen dit soort tegenstanders is dat gewoon dodelijk. Dat wordt meteen afgestraft. In de vijfde klasse kwam je er nog wel eens mee weg, maar hier niet.’

De oefenmeester wil niet beweren dat zijn ploeg door de scheidsrechter heeft verloren, maar vindt het vreemd dat er geen rood werd getrokken op het moment dat er nog een kwart wedstrijd gespeeld moest worden. ‘Ik krijg het gevoel dat men dat niet durft en in die mening sta ik niet alleen. Ik heb meerdere trainers hierover gesproken en de duels van VVK en Poolster tegen Mamio zijn daar de voorbeelden van. Als die speler wel was weggestuurd had ik nog moeten zien hoe het was afgelopen.’

* Mamio – Corenos 3-1 (0-0). Lucas Lovas 1-0; Abia Clinton 2-0; Anne-Jan ten Harkel 2-1; Ivano Klein 3-1 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Mamio bindt ook Corenos aan zegekar"