Negental SC Scheemda pakt zwaarbevochten zege

Af en toe heb je van die wedstrijden die je met eigen ogen moet hebben gezien om te geloven wat er zich binnen de lijnen allemaal voltrekt. Het duel van vijfdeklasser SC Scheemda tegen Meeden was zo’n wedstrijd. Scheidsrechter Bert Loof deelde twee keer rood en vijf keer geel uit aan een Scheemder. De gasten wisten zelfs met negen man overeind te blijven en togen met een zwaarbevochten 3-4 overwinning huiswaarts.

Gastheer Meeden had misschien nog wel meer belang bij ene overwinning dan de Scheemders, want zij hadden bij winst de aansluiting met de top weer kunnen bemachtigen. SC Scheemda daarentegen was geenszins van plan om aan een Meedener feestje mee te werken, omdat naaste belager VVS op de ranglijst binnen schootsafstand stond en ook SETA op de loer lag. Beide concurrenten wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk Muntendam (3-1) en Meedhuizen (6-4) en dus was het aan de mannen van Drent om minstens een net zo goed resultaat neer te zetten.

Het werd voor de neutrale toeschouwers een voetballend stuk vuurwerk waarvan de klap nog lang zou nadreunen. Meeden begon hoog druk te zetten en daar wist SC Scheemda zich aanvankelijk maar moeilijk van te bevrijden. Het aanvalsspel van de koploper in 5F kreeg maar geen vorm en dat Meeden als eerste zou scoren, leek een kwestie van tijd te zijn. Na tien minuten leek het al raak te zijn. De treffer van Jay van Weerden werd echter wegens buitenspel afgekeurd.

SC Scheemda werd vijf minuten later gevaarlijk uit een corner. De kopbal van Rick Hensens belandde echter op de lat. Niet veel later had Marvin Ab een voorzet moeten verzilveren, maar hij vergat de bal te raken. Oog in oog met de doelman van Meeden kreeg hij nog een mogelijkheid om te scoren, maar ook nu werd het beoogde doel niet bereikt.

Na een dik half uur spelen werd het spel dan toch op de wagen gezet. Een voorzet van Jasper Brink werd op vakkundige wijze door een verdediger van Meeden getoucheerd en verdween over de doellijn: 0-1. SC Scheemda kreeg maar 120 seconden de tijd om van de voorsprong te genieten, want toen stond de gelijkmaker van Remon Nagel, op aangeven van Koen van der Laan, al op het bord: 1-1. Iedereen die dacht dat dit de ruststand wel zou worden, zat er behoorlijk naast. Op aangeven van Marvin Ab was het Danny Blaauw die na 46 minuten uit de draai voor 1-2 wist te zorgen.

Na de doelwisseling gebeurde er ontzettend veel. Zo veel zelfs dat sommige supporters het waarschijnlijk niet eens in chronologische volgorde zouden kunnen navertellen. Ramon Ab werd door scheidsrechter Loof op geel getrakteerd in de 50e minuut nadat hij een overtreding op Remon Tanis had gemaakt en zag niet veel later ook zijn tweede prent omdat hij verbaal liet weten het niet met de eerste eens te zijn. Begrip opbrengen voor de aanwezige emoties was er niet bij de fluitist en ook nu kende hij geen genade.

Het werd vervolgens nog erger voor de Scheemders, die Marco van de Linde in de 69e minuut rechtstreeks rood zagen krijgen. Er ontstond een aanvaring tussen twee spelers waar de fluitist met de rug naar toe stond. Het geschreeuw aan de kant van Meeden deed hem omdraaien en vervolgens oordeelde de onpartijdige dat Van de Linde een elleboogstoot had uitgedeeld. Merkwaardig genoeg verscheen niet zijn naam op het wedstrijdformulier, maar werd Danny Blaauw met de rode kaart opgezadeld. Hoe dan ook, SC Scheemda moest na de zoveelste scheidsrechterlijke dwaling met negen spelers verder.

De verwachting was dat het nu wel een erg lastige opgave zou worden om de voorsprong over de meet te trekken, maar gek genoeg wisten de gasten zelfs op 1-3 te komen dankzij een treffer van Niek Smit. Meeden vond de aansluiting nog wel via Jay van Weerden, die een toegekende strafschop wist te benutten, maar na geklungel in de Meedener defensie was het Dominiek Steeman die het verschil weer op twee bepaalde: 2-4. In de 90e minuut wist het verwoed jagende Meeden andermaal aan te sluiten na een treffer van Mark Slim (3-4) en was het voor SC Scheemda zaak om niet onder de aanhoudende druk te bezwijken.

In de 99e minuut dacht de thuisclub de gelijkmaker te hebben gescoord, maar men had niet op Dominiek Steeman gerekend. Die kopte het leer voor de doellijn weg. Het speeltuig kon daarna nog een keer tussen de palen door worden gejaagd. De rebound verdween echter naast. Het was het laatste wapenfeit van Meeden, dat er alles aan had gedaan om de Scheemders op de knieën te krijgen, maar daar niet in wist te slagen.

‘Wilskracht, teamspirit en onverzettelijkheid. Het waren allemaal ingrediënten die mijn spelers hebben laten zien. Het is een ongelofelijke teamprestatie dat je in staat bent om zelfs met negen man in het veld nog de bovenliggende partij te blijven. Het vervult mij als trainer met een enorme trots’, sprak trainer Gerrie Drent na het bewogen middagje voetbal.

*Meeden – SC Scheemda 3-4 (1-2). 0-1 (eigen doel); Remon Nagel 1-1; Danny Blaauw 1-2; Niek Smit 1-3; Jay van Weerden 2-3; Dominiek Steeman 2-4; Mark Slim 3-4 (foto: Arno Steeman).

No Replies to "Negental SC Scheemda pakt zwaarbevochten zege"