SC Loppersum laat op schot in duel met Niekerk

Na twee remises was het voor SC Loppersum wel weer tijd om een driepunter te scoren. Niekerk, drager van de rode lantaarn in de 3e Klasse C, leek de uitgelezen mogelijkheid te zijn om dat te bewerkstelligen. En dat gebeurde ook, al moesten de fans van de thuisclub dan ook erg lang wachten alvorens hun favorieten definitief afstand van de hekkensluiter wisten te nemen. De mannen van trainer David van der Kam konden na een doelpuntrijk half uurtje uiteindelijk een 5-1 overwinning in de zak steken.

Zonder de geblesseerden Peter Paul Datema, Jacob Havinga, Hans Middel en Bjorn Schutter begon de thuisclub sterk. Voetballend gezien waren de gastheren duidelijk de betere van de twee teams. De bal ging goed rond en dat resulteerde in de openingsfase van het duel in een aantal mogelijkheden. Die waren echter niet besteed aan Joris Jurna, Tim Maneschijn en Jeffrey Leegstra.

Niekerk, dat het na de promotie uit de vierde klasse erg moeilijk heeft, kreeg weinig kans om op te bouwen doordat SC Loppersum de duimschroeven stevig aandraaide. De thuisclub bleef gedurende het eerste bedrijf de bovenliggende partij, maar wist dat vooralsnog niet in doelpunten uit te drukken. Niekerk wist er een paar keer gevaarlijk uit te komen, maar invaller-doelman Marvin Hoeksema was alert.

Na de doelwisseling duurde het nog een kwartier alvorens het thuisfront eindelijk iets had om te juichen. Na een misverstand in de defensie van Niekerk, was het Diederik Dijk die profiteerde en de bal in het lege doel deponeerde: 1-0. Zes minuten later wist Niekerk iets terug te doen. SC Loppersum greep niet in toen Bernard Noorman met de bal aan de voet het veld overstak en Hoeksema het nakijken gaf: 1-1. Een tegenvaller, die vijf minuten later alweer was vergeten. Tim Maneschijn wist na een assist van Rik Buikema met een fraaie omhaal voor 2-1 te zorgen. De ban was nu wel gebroken en SC Loppersum drukte door.

In een tijdsbestek van nog geen tien minuten voegden de gastheren nog twee treffers aan hun totaal toe. Olav Sleurink kopte de 3-1 tegen het nylon na opnieuw een assist van Rik Buikema en uit een voorzet van Joris Jurna tekende Jeffrey Leegstra voor 4-1. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Joris Jurna. Een omhaal van Job van Zanten kwam op de paal terecht, waarna Jurna er als de kippen bij was om de bal voor de vijfde keer binnen te mikken: 5-1.

De conclusie kon volgens David van der Kam naderhand wel zijn dat zijn team een goede wedstrijd had neergezet. ‘We hebben het duel vanaf de eerste minuut gecontroleerd en het was jammer dat we in de eerste helft niet tot scoren wisten te komen. Dan beloon je jezelf tenminste voor het goede spel dat op de mat wordt gelegd. Gelukkig hebben we dat in het tweede bedrijf ruimschoots weten te compenseren. Ik ben tevreden. Nu is het zaak om dit te blijven volhouden.’

Zaterdag wacht SC Loppersum de uitwedstrijd tegen ON Roden en mag Niekerk op eigen veld proberen om ten koste van Helpman de eerste driepunter van het seizoen te laten noteren.

* SC Loppersum – Niekerk 5-1 (0-0). Diederik Dijk 1-0; Bernard Noorman 1-1; Tim Maneschijn 2-1; Olav Sleurink 3-1; Jeffrey Leegstra 4-1; Joris Jurna 5-1.

No Replies to "SC Loppersum laat op schot in duel met Niekerk"