Overzicht amateurvoetbal

Het zou een aardige geweest zijn als het duel niet was gestaakt. Robin Stoter scoorde namens het Zandeweerster ZEC namelijk vier keer in het duel met slotlicht Eenrum, maar ergens ging het licht uit en bleek het zicht volgens sommigen een stuk minder te zijn. En dus kan Stoter fluiten naar de titel Speler van de Week. Die eer valt nu te beurt aan Thijs Boer (VVS) en Thomas Robinson (De Fivel). Beide heren waren drie keer trefzeker. Wat er verder in het overzicht opvalt? Hoe een koe bijvoorbeeld kan zorgen dat een elftal zijn keeper moet missen, hoe groot de vreugde kan zijn als je eindelijk een keer weet te winnen en hoe je je aantal competitiegoals binnen een tijdsbestek van enkele weken met ruim honderd procent weet te verhogen.

1e Klasse F Zaterdag
PELIKAAN S. – WINSUM 3-1

Winsum kreeg in Oostwold kansen genoeg om thuisclub Pelikaan S. pijn te doen, maar weigerde de geboden kansen te verzilveren. Nadat de gastheren op een 1-0 voorsprong waren gekomen door een treffer van oud-Omlandiaan Jeroen Haan, was het Hans Zwakenberg die in de 25e minuut voor 1-1 wist te zorgen. Jared Faleye was daarna dicht bij d voorsprong voor de gasten, maar mikte zijn inzet op de lat. Thijs Gerlofs dacht in de mist te hebben gescoord, maar het feestje ging niet door omdat er even eerder een overtreding was geconstateerd. Met Yume Ramos in het veld voor Faleye begon het tweede bedrijf en was Winsum andermaal dicht bij een doelpunt. De thuisclub beet na een dik uur spelen van zich af, maar vond doelman Wouter Meijer op zijn weg. Waar het team van Fred de Boer had verzuimd om de leiding te nemen, deed Pelikaan S. dat wel. Fahim Bellghroub bracht de lijstaanvoerder langs de Winsumers en daarna wist Omar Kavak nog wat extra zout in de wond te strooien. Hij bepaalde de eindstand op 3-1.

2e Klasse L Zaterdag
DRENTHINA – SV BEDUM 3-1
Waar de Bedumers het al een aantal weken van moeten hebben, kwam er in de uitwedstrijd tegen Drenthina ook niet uit. De echte wil om te winnen was er zeker het eerste half uur niet. Toen stond het inmiddels al 3-0 voor de gastheren, die zich als een klein kind in een grote balenbak moeten hebben gewaand. Roland Koops, Jan Jaap Wever en Maikel Arling bezorgden de gasten behoorlijk wat hoofdbrekens.

Oefenmeester Robbie Wentink besloot al snel in te grijpen. Hij bracht drie krachten binnen de lijnen die eigenlijk niet in de basis konden beginnen, maar waarvan nu net dat beetje extra werd gevraagd. Het leverde wel een iets ander wedstrijdbeeld op. Of dat nou kwam omdat de Bedumers meer grip op het gebeuren kregen of dat Drenthina het eigenlijk al wel mooi vond blijft de vraag, maar het doel van SV Bedum bleef van verdere doorboring verschoond. Na de thee kwamen er nog twee wissels in bij de bezoekers. Er werd iets meer strijdlust getoond, maar terugkomen in de wedstrijd was een ander verhaal. De zogenaamde eretreffer was er nog wel en was afkomstig van Ann-Jits Sijbesma.

THE KNICKERBOCKERS – NOORDWOLDE 5-1
De ene week is de andere niet. Dat heeft Noordwolde aan den lijve ondervonden in het duel met studentenvereniging The Knickerbockers. Het team van trainer Elsin Yilmaz begon vrij goed aan de uitwedstrijd, maar vergat zichzelf in die fase te belonen. De kansen waren er wel en achterin werd niets weggegeven. Nadat de Stadjers wel op voorsprong hadden weten te komen door een goal van Sander Stokman, was het Marco Vos die op avontuur mocht en voor 1-1 wist te zorgen. Met die stand gingen beide clubs aan de thee.

Na de hervatting ging het ineens helemaal mis. The Knickerbockers wist in de omschakeling andermaal aan de leiding te komen dankzij een treffer van Guido Benelmans: 2-1. Hij zou Noordwolde erg veel pijn doen, want de Stadjer scoorde een loepzuivere hattrick en besliste daarmee de wedstrijd. De derde kwam overigens voort uit een strafschop. De thuisclub was in die fase veel alerter dan Noordwolde, dat de geheel vrij staande Moos Penning de eindstand op 5-1 zag bepalen. ‘Op een aantal hoekschoppen na hebben we de tweede helft niet veel meer laten zien. We hadden voor rust meer moeten scoren. Jammer, maar we moeten de rug snel rechten. Zaterdag komt koploper Grijpskerk namelijk op bezoek’, aldus Yilmaz.

4e Klasse C Zaterdag
AMICITIA VMC – MIDDELSTUM 2-2
Middelstum heeft kostbare punten laten liggen in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Amicitia VMC. Het leek er even op dat de Stadjers de eerste driepunter van dit seizoen leken te zullen scoren, maar daar stak het team van coach Jelmer Meinardi toch nog een stokje voor.

In de 18e minuut verslikte Daan van Aller zich. Hij waande een teamgenoot achter zich die de bal wel zou oprapen, maar dat bleek een misvatting te zijn. Het was een van de Stadjers, wiens gang naar het doel van Damon Medema de openingstreffer opleverde: 1-0. Een kleine vijf minuten later was het weer raak. De Middelstummer assistent vlagde voor buitenspel, waarop de spelers bleven staan. Ze hadden beter op het fluitsignaal van de scheidsrechter kunnen wachten, want dat kwam er niet. En dus werd Medema voor de tweede keer gepasseerd: 2-0.

De bezoekers kregen voor de thee mogelijkheden genoeg om iets terug te doen, maar weigerden de bal tegen het nylon te jagen. Na de thee was het spelbeeld het zelfde. Amicitia VMC verdedigde en Middelstum deed niets anders dan het doel van de thuisclub bestoken. Na een klein uur spelen was het dan eindelijk raak. Xander Anema zorgde voor de aansluitingstreffer en nog geen tien minuten later wist Allert Moeken de achterstand weg te poetsen: 2-2. De gasten speelden daarna om te winnen, maar kwamen niet nog een keer tot scoren.

Na afloop was er sprake van gemengde gevoelens in het Middelstummer kamp. ‘Natuurlijk waren we blij dat we nog weer langszij wisten te komen, maar gezien het spelbeeld hadden we hier moeten winnen. Na een goede trainingsweek is dit gewoon een teleurstellend resultaat. We maken als team echter een goede ontwikkeling door. We creëren ten opzichte van vorig seizoen veel meer kansen en blijven rustiger wanneer we met tegenslag te maken krijgen. Ik heb na de 2-0 een hard werkend team gezien en had steeds het gevoel dat we dit nog konden omdraaien. Dat lukte, maar de derde mocht helaas niet meer vallen. We waren er heel dicht bij’, sprak Meinardi na afloop.

SC STADSPARK – DE FIVEL 0-8
Waar Corenos een week eerder nog de grootste moeite had om SC Stadspark op de knieën te krijgen, walste De Fivel als een bulldozer over de thuisclub heen. De ploeg uit Zeerijp was gewaarschuwd en dus gaf trainer Wilhem van der Wiel zijn jongens de boodschap mee om de klus vooral niet te onderschatten.

Aanvoerder Emiel Bos kon niet van de partij zijn vanwege een blessure. Ook Bjorn Everts ontbrak. Hij speelde op vrijdagavond zaalvoetbal, ging door zijn enkel en liep een scheurtje in zijn enkelband op. Yuri Buurlage moest eveneens toekijken. Hij was nog steeds geschorst en mag komend weekeinde weer aan de bak. Binnen tien minuten was al wel duidelijk dat De Fivel niet veel te vrezen zou hebben. Een mooie volley van Thomas Robinson leverde de 0-1 op en hij scoorde tien minuten later ook de 0-2 na een half afgeslagen corner.

Er ontstonden legio kansen om het karwei in een vroegtijdig stadium al te beslissen, maar alleen Wouter de Vroome wist het net voor de thee nog te laten bollen: 0-3. SC Stadspark probeerde wel iets terug te doen, maar kwam niet verder dan een schot op de paal. De rebound werd vervolgens door doelman Sander Steenbergen opgepakt.

Na de doelwisseling grossierde De Fivel andermaal in het missen van mogelijkheden en moest er een strafschop aan te pas komen om weer een goal op het scorebord te krijgen. Mark Kramers ging naar de grond en Corné Bos zorgde voor 0-4. Dat was zijn laatste wapenfeit, want hij stond op scherp. Van der Wiel spaarde de strafschopnemer voor het duel van komend weekeinde met koploper Mamio. Zijn plaats in het team werd ingenomen door Jan van Baren.

Het verdere verloop van de tweede helft kon de vergelijking met een schiettent wel doorstaan. Mark Kramers tilde de stand naar 0-5 en Eirik Eide nam nummer zes voor zijn rekening. Daarna was het weer de beurt aan Kramers en uiteindelijk mocht Thomas Robinson, de man die het bal ook had geopend, het slotakkoord voor zijn rekening nemen na een mooie combinatie door het midden: 0-8.

‘Dit is een mooie overwinning en we staan voorlopig derde, maar dat is scorebordjournalistiek. Zaterdag krijgen we een hele andere tegenstander’, aldus Van der Wiel. Normaliter zou Mamio in Zeerijp op bezoek komen, maar daar vindt weer de jaarlijkse spooktocht plaats en is de kantine van de vereniging beschikbaar gesteld aan de organisatie van dit evenement. In goed overleg is door beide clubs vervolgens besloten om het duel om te draaien en bij Mamio te spelen.

5e Klasse D Zaterdag
NOORDPOOL UFC – EZINGE 2-3
In een aantrekkelijk duel tussen twee voetballende ploegen is Ezinge er in de uitwedstrijd tegen het Uithuizer Noordpool UFC uiteindelijk met de punten vandoor gegaan. Het team van coach Ronald Bouwman boekte een verdiende 2-3 overwinning.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en na zes minuten juichten de bezoekers voor de eerste keer toen Jesper Bouwman de 0-1, vanuit een hoekschop, leek binnen te koppen. Het ontging scheidsrechter Cleveringa echter dat de bal de doellijn was gepasseerd en dus ging dat feestje niet door. Na enkele kleine mogelijkheden over en weer viel de openingstreffer alsnog. Na een prima aanval over meerdere schijven stuurde Niels Giesen teammaatje Jasper Dijkstra in de 22e minuut de diepte in. Dijkstra gaf vervolgens een prima voorzet op Nick Rosema die beheerst binnen schoot: 0-1. Op slag van rust viel enigszins onverwachts de gelijkmaker toen doelman Nooren er niet goed uitzag bij een vrije trap vanaf een meter of twintig en dus werd de ruststand op 1-1 bepaald door de treffer van Adam Dyzert.

Noordpool UFC begon sterk aan de tweede helft, maar de bezoekers kwamen tien minuten na de hervatting andermaal op voorsprong toen Jesper Bouwman wederom een hoekschop binnen wist te koppen: 1-2. Deze keer was het doelpunt wel geldig en Ezinge controleerde vanaf dat moment het spel. Met nog twintig minuten op de klok verzond Jesper Bouwman een prima pass op Wiebe Leistra die optimaal profiteerde van miscommunicatie tussen een verdediger en de doelman en dat betekende 1-3.

De laatste minuten werden toch nog spannend toen niet adequaat ingrijpen van Jordy Huizingh werd afgestraft en Jarno van Ellen voor de aansluiting wist te zorgen. Gescoord werd er daarna niet meer waardoor Ezinge met de drie punten op zak Uithuizen verliet.

RZ BAFLO – ZEESTER 3-1
RZ Baflo doet het momenteel prima in 5D ook de zesde competitiewedstrijd leverde het team van Willem Kluin de volle buit op en daarmee zijn de roodzwarten nog steeds zonder puntverlies. Nu werd het Zoutkamper Zeester opzij gezet.

De gastheren hadden het duel aardig onder controle, speelden dominant en wisten na ruim een half uur op voorsprong te komen door een treffer van Mark van Zanten, die een corner van dichtbij wist binnen te tikken: 1-0. Door een foutje van de Bafloërs wist Zeester na de doelwisseling langszij te komen dankzij een goal van Jasper Nienhuis: 1-1. Een door Duncan Torrenga benutte strafschop betekende 2-1 voor de elf van Kluin en daarna waren er kansen genoeg om het klusje te klaren. Het lukte uiteindelijk alleen Tim Spijk om de defensie van de Zoutkampers op de knieën te krijgen: 3-1. ‘We hebben een prima wedstrijd gespeeld, terecht gewonnen en prima zaken gedaan. Het gaat momenteel hartstikke goed. We kunnen tevreden zijn’, aldus Kluin.

OKVC – STEDUM 3-3
Stedum heeft aan de uitwedstrijd tegen OKVC in Oldehove een punt overgehouden. En of dat nou te weinig of teveel is, daar zullen de meningen altijd over verdeeld blijven. Feit is in elk geval dat de toch al niet complete selectie van trainer Cris Feldman zijn stinkende best deed om een goed resultaat neer te zetten en lange tijd zelfs zicht op een overwinning heeft gehad.

De tweestrijd begon prima voor de geelzwarten, die de in de basis begonnen Bram Smit de bal al na drie minuten achter de doelman van OKVC zagen deponeren: 0-1. Het was zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht en dat betekende een opsteker van jewelste voor de gasten. Toen hij ook nog eens de assist gaf waaruit Jasper Tillema de 0-2 liet aantekenen, kon de middag van Smit al niet meer stuk. Eigenlijk gold dat voor het hele team, want er werd volgens Feldman ‘kiezelhard’ gewerkt door zijn mannen.

Dat OKVC uit een vrije bal dichterbij wist te komen, leek de Stedumers niet eens te deren. Er werd gestreden, op het middenveld maakten de hard werkende Mark Huisman en zijn teamgenoten Milan de Vries en Tim Ypey vele meters om het spel van OKVC te ontregelen en het was eigenlijk niet zo gek dat Stedum de voorsprong weer wist uit te breiden. Lorenzo Spitsbaard, gezegend met een goed linkerbeen, besloot de bal nu eens met rechts te raken en dat lukte prima. Zijn inzet verdween diagonaal tegen het nylon en dat betekende 1-3 voor de bezoekers.

Na de doelwisseling moest OKVC wel iets terug doen, wilde het niet tegen een nederlaag aan lopen. Stedum kreeg het zwaar, liet aanvankelijk zien dat men uit het juiste hout was gesneden, maar moest wel toezien hoe de thuisclub vijf minuten na de hervatting opnieuw dichterbij wist te komen: 2-3. De druk werd groter. OKVC probeerde nog meer aan te dringen, maar stuitte aanvankelijk op een stuk onverzettelijkheid waar Feldman na afloop alleen maar met trots en bewondering over kon praten. ‘Het is heerlijk om te zien hoe de jongens hun hele ziel en zaligheid in de wedstrijd stopten. Dat het uiteindelijk dan toch nog gelijk wordt is jammer, maar doet niets af aan de teamprestatie die er is neergezet.’

Na de gelijkmaker van de gastheren was er nog wel ruimte om zelfs de winst mee naar huis te nemen, maar de winnende wilde niet vallen. OKVC had na de rust het betere van het spel, maar op basis van inzet en strijdlust had Stedum misschien wel wat meer verdiend.

‘Natuurlijk win je liever, maar als ik zie wat de jongens hebben gepresteerd? Daar kun je als trainer alleen maar van genieten. Ik kan je verzekeren dat ik een heerlijke voetbalmiddag heb gehad en een elftal bezig heb gezien dat voor elkaar door het vuur wilde gaan. Eigenlijk zou ik ze allemaal wel willen benoemen, want er is echt een teamprestatie geleverd’, aldus Feldman.

5e Klasse E Zaterdag
SGV – HAREN 0-2
En opnieuw kreeg het Schildwolder SGV te maken met een hele andere selectie dan een week eerder. Jesse Roelfsema en Jelte Bos konden weer aansluiten en ook William Folkersma was van de partij. Omdat de wedstrijd van het tweede team werd afgelast konden ook Bouke Mossel en Nick Leatemia zich bij de selectie voegen. Wouter Steen en Rick Wessels sloten vanuit de JO19 aan. Veel hielp het allemaal niet, want na negentig minuten stapte Haren als winnaar van het veld.

De openingsfase ging aardig gelijk op. Haren wist wel een paar keer dicht bij het doel van Marijn Jager te komen, maar ook SGV wist zich wat kleine kansen te creëren. Na 26 minuten braken de gasten het duel open. Na een snelle counter was het Martijn Wijsbeek die voor 0-1 wist te zorgen. Daar waar SGV een mogelijkheid onbenut had gelaten, sloeg Haren in de tegenstoot genadeloos toe. Niet veel later kreeg de thuisclub met een nieuwe tegenvaller te maken. Sander Dijkstra moest geblesseerd naar de kant na een duel met de keeper van Haren. Hij werd vervangen door Bouke Mossel, die zijn eerste minuten maakte in de hoofdmacht van de Schildwolders. Het laatste deel van de eerste helft verliep uitermate rommelig en aan de tussenstand veranderde voor de thee dan ook niets meer.

SGV wist na de doelwisseling geen grip op de tegenstander te krijgen. Nick Leatemia en Robert Kluppel kwamen William Folkersma en Kevin den Otter vervangen in een poging om wat meer druk op het doel van Haren te zetten. Dat lukte niet echt. De gasten sprongen zorgvuldiger met het balbezit om en creëerden meer kansen. Uiteindelijk zou het ook nog 0-2 worden en kwam Wouter Steen zijn collega Marten Donkerbroek vervangen. Het laatste deel van de wedstrijd speelde zich af rond het strafschopgebied van Haren, dat zelfs nog een strafschop tegen kreeg. Wist die mogelijkheid echter niet te benutten en daarmee ging ook de hoop op de aansluiting letterlijk en figuurlijk de mist in voor het team van coach Michel Dammer (foto: Peter de Jonge).

HARKSTEDE – GEO 3-2
Een gebrek aan scorend vermogen en een ongelukkige dag van de keeper zijn bepalend geweest voor het verlies dat het Garmerwolder GEO in en tegen Harkstede heeft geleden. GEO is te afhankelijk van de aanwezigheid van goalgetter Bart van der Tuuk, waarop nu geen beroep gedaan kon worden. De scherpschutter was vader geworden van een dochter en dan ligt je hart wel even ergens anders dan bij het voetbal.

GEO begon overigens prima aan het treffen, want na vier minuten was het Aron van Geffen die het team van coach Leendert Nieborg op voorsprong wist te zetten na een geplaatste uittrap van Patrick van Zanten: 0-1. Het duel golfde daarna op en neer, waarbij de beste kansen voor GEO waren. Bastiaan Drabe dacht de volgende Garmerwolder treffer te kunnen laten noteren, maar kopte op onderkant lat. Doelpuntenmaker Aron van Geffen was de volgende die had moeten scoren. Hij deed bijna alles goed toen hij alleen op de Harksteder goalie afstormde. Zijn inzet raakte echter de dikke teen van de al op de grond liggende doelman en zo ging ook die mogelijkheid in rook op.

Vlak voor rust beging GEO de fout door een ingooi dwars door het midden te deponeren. De bal werd onderschept en door Ryan Visser achter Van Zanten gemikt: 1-1. Daar waar de gasten een ruimere voorsprong hadden moeten nemen, stond ineens de gelijkmaker op het bord.

Het tweede bedrijf was amper op gang gekomen of GEO kreeg een volgende tik te verwerken. Een afstandsschot van Ryan Visser leek houdbaar, maar verdween door de benen van Patrick van Zanten tegen het nylon: 2-1. Veel tijd was de thuisclub niet gegund om van die voorsprong te genieten, want Aron van Geffen liet de 2-2 aantekenen. Ook nu was de vreugde van korte duur. Vijf minuten later was het namelijk Yermo Niewold die een inschattingsfout van goalie Van Zanten afstrafte. De sluitpost kwam onnodig van zijn lijn af, waarna er een voorzet volgde en de bal in de kluts tegen het nylon belandde: 3-2.

GEO moest nu wel komen, waardoor Harkstede kon counteren. Succes leverde dat niet op. De grootste kans op de hernieuwde gelijkmaker was nog voor Robert Bleeker. In de 70e minuut stond hij oog in oog met de doelman van Harkstede, maar wist niet doeltreffend af te ronden en dus keerde GEO met lege handen huiswaarts.

‘Het niet kunnen beschikken over een goede keeper blijft voor ons een probleem. Vorige week stond Tjeerd Vaatstra op doel en nu Patrick van Zanten. Niets ten nadele van die jongens, ze doen hun stinkende best en ik ben blij dat ze het willen doen, maar het kost ons wel punten dat zij onder de lat moeten staan’, aldus coach Nieborg.

5e Klasse F Zaterdag
WAGENBORGER BOYS – WESTERLEE 2-1
En daar was hij dan. De eerste driepunter van Wagenborger Boys was zaterdag na negentig minuten voetbal tegen Westerlee een feit. En daar was men in Wagenborgen behoorlijk blij mee, want het bleef tot het laatst toe spannend.

Na het zure verlies in het duel met Meeden was het even afwachten of de Boys van coach Reitze Enderle deze mentale tik weer te boven waren gekomen. Daar leek het aanvankelijk niet op. De thuisclub speelde slordig en er ontstonden amper kansen voor het doel van Westerlee, dat zich ook niet van zijn beste zijde liet zien. Toch wisten ze het duel wel open te breken na mistasten van de Wagenborger goalie: 0-1. Kennelijk was dat het sein dat Wagenborger Boys nodig had en de jacht op de gelijkmaker was geopend. Die viel na een half uur spelen. Een perfecte voorzet van Jaap Enderlé werd door Erik Kort tegen de touwen gekopt: 1-1.

Na de thee werd de jonge Twan Hiemstra ingebracht en als linksback geposteerd. De Boys gingen op zoek naar de voorsprong, maar toonden zich andermaal slordig. Westerlee wist er geen gebruik van te maken. Het inbrengen van Bram Spithoff en Bert Nijdam voor de moegestreden Ruben de Gries en Erwin Lalkens bracht nog meer power binnen de gelederen van de gastheren. Spithoff had zijn invalbeurt met een goal moeten bekronen, maar liet drie mogelijkheden onbenut.

Na driekwart wedstrijd wist Niels Berends de buitenspelval te omzeilen en hij toonde zich wel trefzeker: 2-1. Westerlee protesteerde hevig, omdat men daar van mening was dat Arjan Haveman buitenspel had gestaan. Die liet de bal echter aan zich voorbij gaan en deed dus niet actief mee aan het spel. Dat vond ook fluitist Jan Kuipers en dus werd de treffer toegekend.

De laatste tien minuten van het duel waren een soort van survivaltocht voor de thuisclub, waarbij duidelijk merkbaar was dat de spanning in e benen was geslagen. Na het laatste fluitsignaal volgde de ontlading. De buit was binnen en hoewel het voetballend allemaal wat minder was dan een week eerder, was het resultaat er nu wel. De eerste winst van dit seizoen was een feit en dat had Wagenborger Boys vooral te danken aan een stuk onverzettelijkheid en een flinke portie strijd.

VVS – MUNTENDAM 3-1
VVS begon in het thuisduel tegen Muntendam redelijk goed en wist aan de leiding te komen dankzij een treffer van Thijs Boer. De gasten boden behoorlijk tegenstand en zorgden er voor dat de Oostwolders niet echt lekker in hun spel wisten te komen. De fluitist van dienst liet fysiek veel toe, maar had meer moeite met commentaar op de leiding. Dat leverde Patrick Grofsmid de rode kaart op en dus moesten de bezoekers de tweede helft met tien man verder. Ondertussen was de tussenstand al naar 2-1 getild door een Muntendammer treffer van Quincy Gall en een tweede voltreffer van Thijs Boer. De gasten waren levensgevaarlijk in de counter, maar kwamen niet nog een keer tot afronding omdat keeper Tim Ludwig en Robbert Mekkelenkamp de struikelblokken waren op weg naar succes. Na de thee voegde Thijs Boer nog een goal aan zijn totaal toe en bepaalde de eindstand daarmee op 3-1. Het werd uiteindelijk een terechte zege voor de Oostwolders tegen een fysiek sterk Muntendam.

BATO – OLDAMBTSTER BOYS 5-2
Het werd voor Oldambtster Boys weer geen gemakkelijke middag. Op bezoek bij BATO ging het team van trainer Martin Koetje met 5-2 onderuit. De oefenmeester was tevens de enige beschikbare wissel en moest een grensrechter uit het publiek halen. Lang slepende blessures gaan ten koste van de selectie. Daar is afgelopen week doelman Falko Slijm bij gekomen. Hij heeft zijn been gebroken. Chris Pit liep een hamstringblessure op en is voorlopig ook niet meer beschikbaar.

Het is lastig roeien met riemen die eigenlijk veel te kort zijn. Toch begonnen de gasten niet onaardig en waren ze zeker het eerste kwartier gelijkwaardig aan de Beertsters. Na een kwaet wedstrijd en kansen over en weer, was het de thuisclub die de leiding wist te nemen dankzij ene goeie goal van Niels van Delden: 1-0. Oldambtster Boys liet het er niet bij zitten en wist twee minuten later alweer langszij te komen na een voltreffer van Jordi Sanders: 1-1. Na een corner werd het vlak voor rust 2-1 voor de thuisclub door een eigen goal van Kevin Eerkens.

Meteen na de doelwisseling werd het nog een stukje lastiger voor de Nieuw-Scheemders toen Niels van Delden met een afstandsschot voor 3-1 wist te zorgen. De doelman van de Boys zag er bij die gelegenheid niet goed uit. Terwijl de bezoekers op jacht gingen naar de aansluiting, wist BATO naar 4-1 weg te lopen. De treffer was van Sem Dargel. In de 78e minuut mocht Oldambtster Boys een strafschop nemen en die werd door Jordi Sanders verzilverd: 4-2. Er waren daarna kansen om nog dichterbij te komen en als er nog een derde goal voor de bezoekers was gevallen, waren het waarschijnlijk nog spannende slotminuten geworden. Dat viel echter weg, omdat Het slotakkoord voor de thuisclub was. BATO liet een aantal opgelegde mogelijkheden liggen, terwijl Lars de Jonge een inzet voor de doellijn wist weg te rossen. Uiteindelijk was het Jens Wind die in de 87e minuut de eindstand op 5-2 wist te bepalen.

SETA – MEEDHUIZEN 6-4
Meedhuizen is in een doelpuntrijke wedstrijd onderuit gegaan in het duel met kampioenskandidaat SETA. De Musselkanaalsters wisten de defensie van de groenwitten zes keer te passeren. Zelf scoorde Meedhuizen via Merginm Shabani, Jelmar Christiaans en Kevin Reiffers (2). De goals van SETA vielen overigens wel erg gemakkelijk en had Meedhuizen vooral te wijten aan het feit dat spelers hun man uit het oog verloren als er balverlies werd geleden. ‘Ook dan moet je met je tegenstander mee’, aldus trainer Elle Smit die verder vond dat zijn team het veld veel te groot maakte als SETA in balbezit was. Het positiespel was bij vlagen goed verzorgd, de afwerking liet genoeg te wensen over. ‘Over het spel op zich ben ik niet ontevreden, maar het gaat om de doelpunten. We maken er weliswaar vier maar in de afwerking kan het nog veel beter’, vindt Smit.

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN – THOS 2-0
Na de eclatante 7-2 zege op SPW, mocht Siddeburen andermaal op eigen veld aantreden. Nu was THOS de tegenstander en op voorhand konden de gastheren op een moeilijk potje rekenen. Door goed te spelen, veel passie in het spel te leggen en inzet te tonen wist Siddeburen na een kwartier het duel al open te breken. Julian Pot scoorde zijn achtste competitiegoal na een goed lopende aanval: 1-0.

Aan beide kanten werden daarna flink wat kansen verknoeid, anders had de ruststand er heel anders uit gezien. In plaats van bijvoorbeeld 4-2 stond het nu halverwege 2-0 voor de thuisclub na een schitterende vrije trap van Julian Pot. En daarmee had Pot het aantal competitiegoals binnen enkele weken van vier naar negen getild. Na de doelwisseling was de verwachting dat THOS er een flinke schep bovenop zou doen en dat gebeurde dan ook. Voetballend was het aan beide kanten allemaal wat minder, maar Siddeburen bleek wel in staat om de tegenstander goed op te vangen en wist daarmee te voorkomen dat de ploeg uit Beerta zich illusies mocht maken. De ruststand werd derhalve ook de eindstand en daar was niks onverdiend aan.

Komend weekeinde gaat Siddeburen op bezoek bij Wedde. Daar za waarschijnlijk ook weer veel strijd geleverd moeten worden. Als ze dat op dezelfde manier doen als tegen THOS, dan krijgen de fans andermaal een mooie wedstrijd te zien met voor Siddeburen een misschien nog wel mooiere afloop.

5e Klasse C Zondag
DRIEBORG – KLOOSTERBUREN 5-1

Kloosterburen had te kampen met nogal wat blessureleed en kwam er tegen Drieborg niet aan te pas. Sven Glazenburg (3), Sjors de Graaf en Kevin Veld waren de doelpuntenmakers voor de thuisclub. Uit naam van Kloosterburen wist Matthijs Wolterman nog wel raak te mikken en dat was zijn tweede competitietreffer. Het feit dat de Marnebewoners over een kleine selectie beschikken, kwam nu wel erg pijnlijk naar voren. ‘Op zo’n moment kunnen we gewoon niet leveren. Dat is jammer, maar is niet anders’, vertelt coach Willem Kluin. Door de nederlaag is Kloosterburen van de koppositie in 5C verdrongen. Die is nu in handen van Drieborg, al bedraagt de voorsprong dan ook maar twee punten.

OLDAMBTSTER BOYS – FARMSUM 1-1
In het duel met Oldambtster Boys kon Farmsum met een gerust hart spreken van een dosis pech. In het verleden waren duels tegen de Nieuw-Scheemders vaak simpele klusjes, maar daar is met de renovatie van de vereniging, die nu op zaterdag en zondag een standaardteam in de wei brengt, wel verandering in gekomen. Een arsenaal aan spelers kwam van buitenaf om de club er weer bovenop te helpen en dat weten tegenstanders nu ook. De thuisclub wist in het duel met het team van trainer Peter Ernst door een goal van Jules Anakotta op voorsprong te komen. Farmsum had de binnenkant van de paal al getoucheerd en Teun Westerhuis zag een treffer afgekeurd worden. Vlak voor de rust mocht Farmsum wel juichen toen Oldambtster Boys de bal in het verkeerde doel deponeerde: 1-1. Het leek voor de gastheren een lastige tweede helft te worden nadat een overtreding op Danny de Vries met rood werd bestraft. In het vervolg van de wedstrijd bleken de bezoekers echter niet in staat om de thuisclub tot overgave te dwingen en dus bleef het voor Farmsum bij ene teleurstellende remise.

GROEN GEEL – SV WOLTERSUM 10-0
Het op de derde plaats staande Groen Geel heeft geen spaan heel gelaten van SV Woltersum, dat onlangs trainer René de Vries liet gaan. De witzwarten kregen een nederlaag met dubbele cijfers om de oren.

SV Woltersum begon al gehavend aan de ongelijke strijd omdat doelman Vincent Schenkel geblesseerd was geraakt nadat hij een trap van een koe had gekregen. Rechtsbuiten Quinten de Vries verving hem onder de lat. Wegens ziekte en blessures kon er geen volwaardig eerste team op de been worden gebracht. De 47-jarige Jan Dijkema werd voor deze gelegenheid als laatste man geposteerd, maar viel halverwege het duel ook uit. Hij werd vervangen door middenvelder Rudy Bakker (37).

De eerste twintig minuten ging het nog wel aardig met de gasten, maar ze misten de stootkracht om Groen Geel in de problemen te brengen. Halverwege het duel stond het 4-0 voor de thuisclub. SV Woltersum bleef er geloof in houden dat er e tweede helft wellicht nog een succesje geboekt kon worden, maar kreeg het deksel al snel op de neus.

Na zeven competitieronden staat SV Woltersum nog steeds met lege handen. Daarbij komt nog eens dat de Woltersummers nog maar vijf keer raak wisten te schieten en inmiddels 39 tegentreffers hebben geïncasseerd. De zoektocht naar een nieuwe trainer heeft tot nu toe nog niets opgeleverd en dus zal Adem Secer de groep nog even onder zijn hoede houden. Die was overigens zelf ook geblesseerd, anders was hij waarschijnlijk in het doel gaan staan.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"