Vierde winstpartij voor bokser Abel Webisa

Abel Webisa van de boksvereniging Delfzijl heeft wederom een bokswedstrijd op zijn naam weten te schrijven. Trainer Dick Zwiers van Delfzijl vertrok met zijn pugilist zaterdagavond naar Alphen a/d Rijn voor een boksevenement in het plaatselijke theater, dat met vijfhonderd toeschouwers goed gevuld was.

Webisa moest het opnemen in het lichtmiddengewicht tot 71kg tegen Mucahit Cifci uit Den Bosch. Die had het zelfde aantal overwinningen achter zijn naam staan. In de eerste ronde had Webisa het vrij moeilijk met het vinden van zijn ritme en inslaan en zijn tegenstander op afstand houden. In de tweede ronde ging het stukken beter en probeerde hij met linkse en rechtse directes te scoren wat ook lukte. Met een super opstoot raakte hij zijn tegenstander hard op zijn oog waar direct een zwelling ontstond. Tussen de tweede en de derde ronde werd de zwelling door zijn trainer weer opgelapt. In de derde ronde was het wederom de Delfzijlster die technisch gezien meer liet zien dan de bokser uit Den Bosch. Aan het eind van deze ronde moest de scheidsrechter in de ring verschijnen om de zwelling, die wederom kwam opzetten, te bekijken en maakte een eind aan het gevecht. Dus won Webisa door RSC (referee stop contest) deze partij. Het was zijn vierde overwinning op rij waar niet alleen de bokser, maar ook zijn trainer erg blij mee was. Wederom dus een succes voor de boksvereniging Delfzijl.

No Replies to "Vierde winstpartij voor bokser Abel Webisa"