Sarél de Jong en Dajenka Meijer de besten van de wereld

Denis van der Giessen uit Delfzijl heeft het weekend van zijn leven gehad. In MartiniPlaza in Groningen kon hij aan het einde van een prachtige kickboksavond namelijk twee wereldkampioenen in zijn armen sluiten. Sarél de Jong (26) prolongeerde haar Enfusion wereldtitel gewichtsklasse tot 61 kilogram in een gevecht met de Italiaanse Vittoria di Mauro. Dat was voor haar in deze klasse de vierde wereldtitel. Eerder wist ze die prijs al in 2018, 2019 en 2020 te winnen. De 21-jarige Dajenka Meijer uit Kiel-Windeweer griste in de klasse boven 66 kilogram de wereldtitel voor de neus van Anique Hilgerink weg.

Beide pupillen van Van der Giessen wonnen hun gevecht op punten, waarbij er bij de jury geen enkele twijfel over de uitkomst bestond. Voor Meijer betekende de titel een droom die was uitgekomen. De Jong is inmiddels wel gewend om wereldtitels in de wacht te slepen. Zij had volgens Van der Giessen wel wat meer moeite met de Italiaanse. ‘Maar dat is ook geen misselijke tegenstander hoor. Die kan er wel wat van’, aldus de Delfzijlster.

Een etmaal na de dubbele zege straalt de coach nog altijd van trots. ‘Ja, wat wil je. Je kunt het wel roepen op de televisie, maar het moet altijd nog wel even gebeuren. De meiden hebben alles gegeven en daar kunnen ze trots op zijn. Het is ook mooi dat het publiek zo heeft meegeleefd. De ambiance was geweldig’, zegt Van der Giessen. Op 16 december staat hij met beide kampioenen in Dubai, waar de volgende wedstrijden worden gehouden. Deze keer zijn er geen titels te behalen, maar de dames zullen uiteraard hun beste beentje voor zetten en ook daar willen laten zien dat zij ’s werelds beste kickboksters zijn in hun categorie.

No Replies to "Sarél de Jong en Dajenka Meijer de besten van de wereld"