Overzicht amateurvoetbal

Het voetbaloverzicht levert deze week weer veel doelpunten op. Alleen bij het duel tussen de vijfdeklassers Ezinge en Warffum vielen er al elf te noteren. De meest verrassende uitslag kwam ook uit de kelder van het regionale amateurvoetbal. Daar klopte het nog puntloze SV Woltersum tegenstander Alteveer. De eerste vorst leverde meteen wat afgelastingen op en in Scheemda werd de plaatselijke trots periodekampioen dankzij een 3-1 overwinning op Wagenborger Boys. Er ontbreken wat clubs, maar die hopen we nog toe te voegen.

1e Klasse F Zaterdag
WINSUM – GORECHT                    2-0
Op eigen veld heeft Winsum de contractverlenging van trainer Fred de Boer opgeluisterd met een 2-0 overwinning op het bezoekende Gorecht. De veters waren nog maar nauwelijks aangetrokken, of de gastheren stonden al op voorsprong. Uit een corner van Tim Hoff wist Hans Zwakenberg de bal tegen het nylon te koppen: 1-0.

Jared Faleye was de volgende in het groen met zwart die de gasten hoofdbrekens bezorgde. Na een prima bal van Yume Ramos omzeilde hij alles en iedereen en tekende voor 2-0. De Winsumers hadden het betere van het spel en de verwachting was dat er nog wel meer doelpunten aan de zijde van de thuisclub zouden. Voor de thee gebeurde dat niet meer, al waren de kansen wel aanwezig. Na de doelwisseling leek Heinze Andringa op weg naar een derde goal, maar hij raakte de bal verkeerd. Gorecht probeerde de druk wel iets te verhogen en een enkele keer moest doelman Wouter Meijer optreden, maar tot scoren kwamen de bezoekers niet. Nadat Tim Hoff en Yume Ramos ook nog twee mogelijkheden de mist in zagen gaan, werd het duel afgefloten. De winst was binnen en morgenavond (dinsdag) mogen de Winsumers opnieuw aan de bak in het bekertoernooi. In de tweede ronde van de knockout-fase trapt men om acht uur af tegen tweedeklasser Velocitas.

3e Klasse C Zaterdag
ON RODEN – SC LOPPERSUM     4-2
SC Loppersum had in de aanloop naar het treffen met de Rodenaren vertrouwen getankt na de ruime zege op Niekerk. Met goed voetbal werd toen een prima uitslag neergezet. Daar zou nu een vervolg aan gegeven moeten worden. De eerste tien minuten van het duel tegen ONR waren echter, vanuit Lopster oogpunt bekeken, de slechtste van het seizoen tot dusverre. De thuisclub wist in die fase op 2-0 te komen en vanaf dat moment liep SC Loppersum de hele wedstrijd achter de feiten aan. ON Roden mocht in de beginfase doen en laten wat het wilde en mikte de bal in de 3e minuut al tegen het nylon. Door een gebrek aan scherpte werd er bij de gasten te ver van de man af verdedigd en hier maakten de gastheren god gebruik van. Vijf minuten na de openingstreffer lag de bal op elf meter na een overtreding van Thom Wildeman en stond het 2-0.

De bezoekers leken daarna pas wakker te zijn geworden. Ze begonnen beter te spelen en wisten zichzelf ook kansen te scheppen. Tim Maneschijn, Diederik Dijk en Joris Jurna bleken het vizier niet op scherp te hebben staan. Na een half uur spelen lag de aansluitingstreffer er wel in. Na een goede steekbal van Tim Maneschijn kon Jurna richting de goalie van ONR vertrekken en maakte geen fout: 2-1. De thuisclub bleef gevaarlijk met zijn opkomende middenvelders, maar SC Loppersum kreeg ook mogelijkheden. De gelijkmaker hing in de lucht, maar op slag van rust ging het mis. Een te zachte terugspeelbal betekende 3-1.

SC Loppersum moest in het tweede bedrijf terug naar de basis. Simpele dingen goed uitvoeren, energie in de wedstrijd steken en duels winnen. De Lopsters waren na de thee de bovenliggende partij en leken het duel steeds meer in hun grip te krijgen. Na driekwart wedstrijd was het dan eindelijk raak. Uit een corner van Rik Buikema wist Tim Maneschijn de 3-2 binnen te koppen. Diederik Dijk liet daarna een mogelijkheid liggen om de achterstand weg te poetsen. Hij schoot vanaf een meter of elf te hoog. SC Loppersum voerde de druk op, nam meer risico’s door achterin man tegen man te gaan spelen en kreeg vlak voor tijd de nekslag toegediend: 4-2.

Al met al was het een teleurstellende middag voor coach David van der Kam en zijn mannen. ‘We zijn gewoon slecht begonnen. Als je binnen zes minuten twee tegengoals incasseert, mag je je zelf afvragen hoe je aan zo’n wedstrijd begint. Onze kwaliteit ligt in het feit dat wij weinig kansen weggeven en er zelf altijd wel een aantal weten te creëren en daaruit ook wel scoren. Maar als je de eerste tien minuten bekijkt, kun je concluderen dat we de wedstrijd daar hebben verloren. Te gemakkelijk en te naïef en niet vanuit je kracht spelen. Dat heeft ons de kop gekost. De komende weken moeten we de focus leggen op de basiskwaliteiten en dat is keihard voor elkaar werken, de zaak gesloten houden en elkaars kwaliteiten gebruiken. Dat hebben we nu absoluut niet gedaan’, aldus de oefenmeester.

TLC – NEC DELFZIJL         2-4
Los van de blessures waarmee NEC Delfzijl te kampen heeft, kwam daar in de uitwedstrijd de absentie van Arjen Klasens nog bij. Hij heeft een scheurtje in zijn lies en kon dus niet ingezet worden. Ook Shaimo Hooi was niet van de partij. Hooi ontbrak vanwege een uitje.

Er werd weer iets gevraagd van het improvisatietalent van coach Roy Kamps, die Erwin Noordhoff als linksback liet opdraven. Hij deed dat prima en was verantwoordelijk voor de openingsgoal van de Havenkanters, die via de in de basis teruggekeerde Brend Hansen en een voorzet van Sem Switynk door Noordhof bij de tweede paal binnen een minuut tegen het nylon werd gemikt: 0-1. Een bliksemstart voor de geplaagde Delfzijlsters, die de bovenliggende partij was en de druk er vol op gooide. Met Dion Zimmerman in de frontlinie in plaats van op het middenveld ontstond er nog meer diepgang en het was niet zo verwonderlijk dat Cyan Sowikromo er na een kwart wedstrijd 0-2 van wist te maken.

TLC raakte wat geïrriteerd en dat leidde in de 33e minuut tot een strafschop voor NEC Delfzijl nadat Samir Ennaciri onderuit was gekegeld. Hij besloot de penalty zelf te nemen en schoot zijn ploeg naar 0-3. Uit het niets wist de thuisclub uit een vrije trap tot 1-3 terug te komen dankzij een treffer van Jetse Tuithof. Enkele minuten later zorgde het hoge druk zetten van de gasten er wel voor dat er achterin ruimtes werden weggegeven, waardoor TLC nog voor de thee weer wist aan te sluiten dankzij een goal van Mahamed Farhaan: 2-3. De vrees bestond dat NEC Delfzijl het duel nog uit handen zou geven, maar in de 73e minuut was het pleit beslecht toen Sem Switynk voor 2-4 wist te zorgen. Dat was de genadeklap voor TLC.

‘Ik heb het al eerder gezegd. Een overwinning is het beste medicijn voor ons. Die hebben we nu te pakken en als de jongens komend weekeinde net zo spelen als nu, heb ik er alle vertrouwen in dat er nog meer driepunters gaan volgen’, sprak Roy Kamps na afloop.

OMLANDIA – HFC ’15     2-0
De top vier van 3C even buiten beschouwing latend, bevindt zich daarachter ene grote groep elftallen die elkaar in de nek hijgen en waar iedereen van iedereen kan winnen. Omlandia liet dat op eigen veld zien in het duel met een goed voetballend HFC ’15.

De gasten speelden wat gemakkelijker dan de witblauwen, maar het was wel Jeremy van Coevorden die de thuisclub aan de leiding wist te helpen: 1-0. De spits lijkt weer op de weg terug te zijn van een blessure. Na de thee moest HFC ’15 wel druk zetten en was het Omlandia dat soms met meer geluk dan wijsheid overeind wist te blijven. De Hoogkerkers kregen vanaf elf meter de kans om langszij te komen. Waarom de strafschop werd toegekend, bleef een raadsel. Bij een uitval van HFC ’15 werd de lat letterlijk en figuurlijk te hoog gelegd en raakte een van de bezoekers doelman Devon Harmsma zonder dat daarbij opzet in het spel was. De goalie pakte de strafschop en vanaf dat moment kreeg Omlandia iets onoverwinnelijks over zich. Vlak voor tijd was het Stefan Nieboer die de marge wist te verdubbelen na goed voorbereidend werk van Brian Drevel. De Ten Boersters konden drie welkome punten aan het totaal toevoegen en gaan zaterdag op bezoek bij het op de derde plaats bivakkerende Groen Geel.

4e Klasse C Zaterdag
CORENOS – HOLWIERDE              0-0
Corenos was vooraf gewaarschuwd voor het zeer aanvallende en goede positiespel van Holwierde. Beide teams troffen elkaar in de geschiedenis zeven keer eerder in Roodeschool, waarbij ze elk twee keer tot winst wisten te komen en er drie keer gelijk werd gespeeld. Daar zou nu een vierde remise aan toe worden gevoegd.

Na een minuut stilte vanwege het overlijden van Holwierde-vrijwilliger kon er afgetrapt worden en begon Corenos nogal afwachtend en compact om de snelheid van Holwierde er uit te halen. Daardoor oogde het spel aanvankelijk rommelig, speelde de thuisclub met veel diepe ballen en werd er vaak balverlies geleden. Het gladde veld zorgde er ook niet voor dat het leer even rustig aangenomen kon worden.

Aan de kant van Holwierde liet Robbie ten Hove weer zien hoe gevaarlijk hij kan zijn met zijn acties en snelheid. Aan scoren zou hij niet toekomen, want de defensie van Corenos wist hem goed af te stoppen. Toch zou Holwierde een aantal kansen krijgen om de wedstrijd open te breken en moest Corenos het vooral hebben van snelle uitvallen. Peter Bouwsema was namens de gasten nog het dichtst bij een treffer, maar mikte net naast. Vlak voor rust leek Koen Tuil ene niet te missen kans te krijgen, maar schoot van dichtbij langs de verkeerde kant van de paal.

Nadat er van speelhelft was gewisseld kregen de toeschouwers een duel te zien met veel strijd, veel overtredingen en aan beide kanten opnieuw veel balverlies. Corenos kroop langzaam maar zeker uit zijn schulp omdat het dacht dat er toch wel wat te halen zou zijn. Er kwam ook wat ruimte in de achterste linie van Holwierde, dat het accent ook wat meer naar voren verlegde.

Het duel werd er niet beter op, maar wel grimmiger, getuige de vier gele kaarten die aan een speler van Corenos werden uitgedeeld. De klok tikte onverbiddelijk door en de tijd begon te dringen voor beide teams. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal ontsnapte Ten Hove aan de aandacht van Corenos en kon op weg naar doelman Mark Monden. Met een hele slimme overtreding net buiten de zestien wist Anne-Jan ten Harkel de aanvaller een halt toe te roepen. Hij mocht daarbij niet klagen, want met geel op zak nam Ten Harkel een behoorlijk risico. Fluitist van dienst Joop van Leeuwen had hem nogmaals geel kunnen geven, maar liet de charge onbestraft omdat hij meende dat Ten Harkel de bal had gespeeld.

In de resterende minuten gebeurde er niets meer en was Corenos blij met het behaalde punt. Bij Holwierde vond men dat er twee punten in Roodeschool waren blijven liggen. ‘Het was voor de neutrale toeschouwer geen beste wedstrijd om naar te kijken, maar ik heb van mijn spelers gezien wat ik wilde zien. Er was passie en strijd, we hielden het veld compact en we hebben de nul weten te houden. Anne-Jan heeft ons in de slotfase gered met die overtreding. Maar nogmaals, ik speel liever meer van dit soort wedstrijden en dat we punten pakken, dan dat we heel goed voetbal spelen zoals tegen Poolster en De Fivel en dan de kous op de kop krijgen’, aldus trainer Marco Pesiwarissa van Corenos.

Trainer Danny Schudde van Holwierde begreep niets van de onpartijdige. ‘Hij floot warrig en had gewoon rood moeten trekken toen Ten Harkel in de fout ging. Maar goed, voetballend was het van onze kant niet goed genoeg. Je weet dat er meer ruimte komt als wij weten te scoren. Je kunt dan gemakkelijker kansen creëren. We zullen deze competitie echter wel meer van dit soort wedstrijden spelen, dus daar moeten we beter op voorbereid zijn.’ (foto: Leonie Monden).

SV DE HERACLIDEN – DVC APPINGEDAM              1-1
Met een achterstand in het aantal gespeelde wedstrijden was DVC Appingedam er veel aan gelegen om de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden in winst om te zetten. Het mocht echter niet zo zijn voor het team van trainer Duurt Dijkman.

De Damsters begonnen goed aan het treffen in Uithuizermeeden. Binnen vier minuten had Ronald Hund de gasten op een 0-1 voorsprong weten te brengen. Een vrije trap van Kevin Kamminga smoorde in de zestien en kwam voor de voeten van Hund terecht, die geen moment aarzelde. Vervolgens kreeg Diyar Kaya een goede mogelijkheid, maar die werd gemist. De Damsters hadden veel balbezit, maar gingen na een kwart wedstrijd minder voetballen. SV De Heracliden probeerde met lange ballen voor gevaar te zorgen en had daar in de 34e minuut succes mee. Martijs Delker tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Invaller Jeroen van Hunnik kreeg na de thee de mogelijkheid om de gasten andermaal aan de leiding te brengen, maar schoot over het Meister doel en dat deed ook Job Groenewold na een uur spelen. SV De Heracliden probeerde het vooral met schoten uit de tweede lijn. In de slotminuut leek DVC Appingedam alsnog toe te slaan. Bas Groenewold was alles en iedereen voorbij, trok het leer voor en zag vervolgens dat Job Groenewold de bal op twee meter van het doel maar half wist te raken. Uiteindelijk zou het bij de twee reeds gemaakte treffers blijven en vanuit Damster oogpunt was dat een te mager resultaat.

5e Klasse D Zaterdag
EZINGE – WARFFUM  7-4
Dat er tijdens een wedstrijd van Ezinge veel doelpunten vallen is inmiddels geen verrassing meer. Het thuisduel tegen Warffum leverde deze keer maar liefst elf doelpunten op. Doordat de gastheren er zeven voor hun rekening namen boekte men een verdiende 7-4 overwinning en dat was inmiddels de derde zege op rij.

Nadat topscorer Wiebe Leistra in de beginfase tot twee keer de mogelijkheid onbenut had gelaten om de score te openen, wist ook Warffum een prima mogelijkheid niet te verzilveren. Na een klein kwartier spelen was het Nick Rosema die het duel open brak. Rosema anticipeerde goed toen Warffum tot een verzorgde opbouw wilde komen, hierin onnauwkeurig was en de bal aan de Ezinger verspeelde. Razendsnel zocht Rosema de kortste weg naar het doel en schoot beheerst raak: 1-0.

Warffum voetbalde iets gemakkelijker op het zware veld, maar slaagde er nauwelijks in om tot mogelijkheden te komen. Ezinge was hierin effectiever en strafte elke fout van de bezoekers af en dat zou Warffum uiteindelijk fataal worden. Op het moment dat Jasper Dijkstra een voorzet wilde geven, gleed hij uit en raakte de bal verkeerd. Zowel keeper Ramon Dijkema als een van de verdedigers van Warffum dachten van elkaar dat deze bal voor één van hen was, maar zagen hierbij Wiebe Leistra over het hoofd. Het was voor hem een koud kunstje om de 2-0 binnen te schieten.

Kort hierna kreeg Warffum een vrije trap na een vermeende handbal van Ewold Staal. De toegekende vrije trap werd hoog voor het doel gegeven waar de geheel vrijstaande Giovanni Renses de 2-1 tegen de touwen kopte. Toch was de marge voor de pauze weer twee doelpunten. Jasper Dijkstra gaf voor, de kopbal van Wiebe Leistra werd half gepareerd en ook de rebound van Paul Broekhuizen werd nog geblokt. De bal viel vervolgens nogmaals voor de voeten van Wiebe Leistra die de bal langs de grabbelende doelman, die niet zijn beste dag had, tergend langzaam over de doellijn zag rollen: 3-1.

In de rust werd de ongelukkig spelende Nark Vlonk vervangen door Jelle Huizingh. Huizingh liet zich de tweede helft nadrukkelijk gelden en was ook de maker van de 4-1. Een aanval via Dijkstra en Leistra belandde via de handen van de doelman bij de attent meegelopen Huizingh die vervolgens hard binnen schoot. Binnen enkele minuten stond het echter 4-2 toen doelman Nooren een situatie verkeerd inschatte,  zijn doel onnodig verliet en door Stefan van den Berg werd geklopt.

Na een uur spelen werd het 5-2 toen Jelle Huizingh een puike voorzet verzond en Leistra zijn derde van de middag zag binnen koppen. Warffum gaf niet op en kwam terug tot 5-3 toen Ewart Gerritsen in een scrimmage zijn eigen doelman versloeg. Met nog een kwartier te gaan trok Ezinge de wedstrijd definitief naar zich toe toen achtereenvolgens Jelle Huizingh en Niels Giessen de score uitbreiden naar 7-3. Het slotakkoord was voor de gasten toen een toegekende vrije trap goed binnen werd geschoten door Roy Kuipers: 7-4.

Overigens sloten drie spelers van het tweede Warffumer team bij de hoofdmacht aan en was er zelfs een debuut voor Ivan Zhou. Ook Nils Dijkema debuteerde en na een afwezigheid van acht jaar was Frank Jacobs ook weer van de partij. Zij konden het verschil echter ook niet maken. Met drie overwinningen op rij reizen de Ezingers komend weekeinde vol vertrouwen af naar her naburige Oldehove om daar in het duel met OKVC te proberen vier op een rij te halen. Warffum krijgt op eigen veld te maken met het Zandeweerster ZEC, dat zaterdag niet in actie kwam.

5e Klasse E Zaterdag
GEO – BLAUW GEEL ’15                 0-2
Op een prima te bespelen veld is het Garmerwolder GEO er niet in geslaagd om van Blauw Geel ’15 te winnen. Een zege had de ploeg van trainer Leendert Nieborg boven de Stadjers kunnen brengen, maar binnen drie minuten werd er al een streep door dat doel getrokken.

Uit het niets viel de 0-1 voor de gasten binnen. Uit een ongevaarlijk ogende inzet viel de bal in de kluts binnen en moest GEO in de achtervolging: 0-1. Blauw Geel ’15 liet het spel daarna aan GEO en zakte bereidwillig in op eigen helft om te kijken of het vanuit de counter nog een keer zou kunnen toeslaan. Na tien minuten kreeg GEO een goedkope strafschop. Tim van de Belt wist het presentje niet uit te pakken. De doelman van de gasten pakte zowel de eerste als de tweede inzet. Aan het spelbeeld veranderde niet veel. Gedurende de eerste helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Echt open mogelijkheden werden er voor de thee niet meer genoteerd.

Na de thee probeerde GEO nog meer druk op het doel van de gasten uit te oefenen en werd ook vaker de vrije man gevonden. Toch kon het aantal kansen op de vingers van een hand worden geteld. Blauw Geel  ’15 had de zaakjes in verdedigend opzicht goed geregeld. Een kopbal van Aron van Geffen had na 58 minjuten wellicht een verandering in kunnen luiden, maar diens inzet werd voor de doellijn weggehaald.

Het bleef voor GEO de hele tweede helft uitkijken voor de counters van de bezoekers. Goed keeperswerk van Alex Sarfo zorgde er echter voor dat de achterstand niet opliep. In de slotminuut ging het echter alsnog mis. Een van richting veranderd schot vloog langs hem heen tegen het nylon: 0-2. De voor GEO moeizame wedstrijd werd daarmee uiteindelijk verdiend door Blauw Geel ’15 gewonnen.

OOSTERPARKERS – SGV                 0-1
SGV is er pas in de slotfase tegen hekkensluiter Oosterparkers in geslaagd om een driepunter veilig te stellen. Good old Jos Hoeksema was de man die de Schildwolders de overwinning bezorgde na een wedstrijd die van beide kanten erg slordig was.

Oosterparkers is het lelijke eendje van de 5e Klasse E en had in de voorgaande zeven duels al 55 tegengoals te verwerken gekregen. Het zou voor SGV dus geen al te zware klus moeten zijn om de Stadjers de achtste nederlaag van dit seizoen te bezorgen. Stan van den Berg kon weer op de Schildwolder bank plaatsnemen na een wekenlange blessure. Uit de JO19 was Wouter Steen aangeschoven en uit de JO17 was het Remco Drewel die zich bij de hoofdmacht meldde. In de openingsfase was SGV het meest aan de bal, maar hield Oosterparkers de deur achterin goed op slot. In het eerste half uur wisten ze zelfs een paar keer goed te counteren, maar doelman Marijn Jager stond op zijn post.

Will Snijder moest op zeker moment vervangen worden door Henk Jansma en daarna ging SGV aanvallender spelen. Het laatste kwartier van de eerste helft speelde zich voornamelijk rond de zestien van Oosterparkers af, maar de Schildwolders waren daar te slordig. Na de thee kwam Remco Drewel in het veld voor Hendrik Boven en ging SGV opnieuw op zoek naar de openingstreffer. De teams hielden elkaar aardig in evenwicht, kwamen niet tot grote kansen en leken op een gelijkspel af te stevenen. Stan van den Berg mocht ook nog invallen en tien minuten voor tijd viel de bevrijdende treffer alsnog. Een lange bal van William Folkersma kwam bij Jos Hoeksema terecht. Die omzeilde de keeper van de Stadjers en schoot raak: 0-1. Voor de gastheren was dat het sein om er nog een soort van slotoffensief uit te persen, maar echt gevaarlijk werden ze daarbij niet. Uiteindelijk ging SGV er met een uiterst magere zege vandoor en stond Oosterparkers opnieuw met lege handen.

5e Klasse F Zaterdag
MEEDHUIZEN – MEEDEN 0-1
‘Hoe kort wil je het hebben? Er viel weinig te beleven. Bij rust was het nog 0-0. Een verdedigende fout wordt ons fataal omdat niemand van mijn spelers weet waar de tegenstanders staan. Wij kregen drie kansen maar benutten ze niet en dat was het’, luidde het korte en bondige commentaar van trainer Elle Smit van Meedhuizen. Het gaat allesbehalve goed met de club die vorig seizoen in de top van de vijfde klasse meedraaide, maar in de voor hen ‘vreemde’ 5e Klasse E nog niet echt op stoom wil komen.

WESTERLEE – VVS           0-3
Het Oostwolder VVS begon geconcentreerd aan de uitwedstrijd tegen Westerlee, dat van alles probeerde om het tempo uit het duel te halen. Men kon geen echt representatief elftal op de been brengen en ontregelde de wedstrijd waar het kon. Tot aan de rust lukte dat de thuisclub aardig. Na de doelwisseling werd het spel op de kar gezet toen René Dijksterhuis voor 0-1 wist te zorgen. Westerlee speelde wat verder van de eigen goal af en dat bood VVS de ruimte om te voetballen. Leon Boer zorgde voor 0-2 en Lars Eggens bepaalde de eindstand op 0-3. VVS had veel kansen laten liggen, maar pakte wel de verdiende punten.

SC SCHEEMDA – WAGENBORGER BOYS 3-1
SC Scheemda kon bij winst op het bezoekende Wagenborger Boys de eerste periodetitel in de wacht slepen, waarmee de eerste doelstelling van dit seizoen een feit zou zijn. Men wilde in ieder geval beter van start gaan als een week eerder tegen Meeden. En SC Scheemda leverde. De thuisclub begon geconcentreerd en nadat een paar voorzetten vanaf de zijkant zonder succes waren gebleven, was de eerste grote mogelijkheid wel meteen raak. Dominiek Steeman deponeerde een vrije trap op het hoofd van Marvin Ab en die knikte raak: 1-0.

SC Scheemda bleef de betere van de twee ploegen. Verdedigend gingen de Boys tot het uiterste, maar aanvallend hadden ze niet veel in de melk te brokkelen. SC Scheemda had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen door al vroeg afstand te nemen. Bob Kellendonk, Marvin Ab en Niek Smit lieten de mogelijkheden links liggen. Nadat de teams van speelhelft hadden gewisseld, waren de intenties van SC Scheemda wel duidelijk. Men wilde het duel zo snel mogelijk in het slot gooien en na een uur spelen leek dat te lukken. Thijs Heeg stoomde vanuit de achterste linie op en vond Danny Blaauw. Die joeg met een fantastisch schot de bal in de hoek en tekende daarmee voor 2-0. Toen Jarik Bleeker er ook nog 3-0 van wist te maken was het wel gedaan met de Wagenborgers, die overigens middels een sublieme lob van Niels Berends nog wel tot 3-1 wisten te komen.

Na het laatste fluitsignaal kon het binnenhalen van de eerste periodetitel gevierd worden. ‘We hebben vandaag weer laten zien hoe belangrijk het is dat je een grote en bereidwillige selectie is. Dit resultaat is er eentje van het collectief. Ik ben daar heel blij mee’, aldus trainer Gerrie Drent. Zijn collega Reitze Enderle vond dat Wagenborger Boys naar vermogen had gespeeld, maar ook met lef en overtuiging. ‘Bij vlagen hebben we acceptabel voetbal laten zien, ondanks de voortdurende druk van SC Scheemda. Dat stemt tot tevredenheid’, sprak hij.

4e Klasse C Zondag
WEDDE – SIDDEBUREN                 1-2
Siddeburen lijkt de smaak te pakken te hebben. Nu werd er, weliswaar krap, met 1-2 van slotlicht Wedde gewonnen. Toby Poort en Julian Pot waren verantwoordelijk voor de treffers van het team van trainer Peter Poort. De openingswedstrijd van het seizoen tegen BNC ging nog verloren, maar daarna volgden er een remise en vier overwinningen. Dat heeft Siddeburen nu wel een tweede plaats op de ranglijst opgeleverd, met een achterstand van drie punten op koploper Veelerveen. Dat heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld.

Vooraf gezien leek het een gemakkelijke wedstrijd voor Siddeburen te worden. In de voorbespreking hamerde Peter Poort er echter op dat dit soort wedstrijden niet bestaan. En dat bleek ook wel. Afgemeten aan het aantal kansen dat Siddeburen kreeg, had het halverwege het duel al 1-4 moeten staan, maar het bleef bij ene treffer van Toby Poort na een goede voorzet van Rik Moesker. Er werdd aan Siddebuurster zijde nog wel gewisseld, maar het voetbal werd er niet beter op. Sterker nog, Wedde wist uit een goed uitgevoerde counter langszij te komen: 1-1. Het was dat Julian Pot een kwartier voor tijd de winnende binnen wist te mikken, anders had Siddeburen averij opgelopen. ‘Deze wedstrijd moeten we maar gauw vergeten en ons op het duel met Heiligerlee richten. Ik hoop dat de instelling van sommige jongens dan een stuk beter is’, aldus oefenmeester Poort.

5e Klasse C Zondag
DWZ – WEO       3-5
In een doelpuntrijk treffen heeft het Woldendorper WEO met thuisclub DWZ afgerekend. Voor de gasten waren Daniël Boekee, Niels Jansen, Kebba Darboe (2) en Jarno Oolders trefzeker.

Het was binnen enkele minuten raak voor de gasten, die in de aanvangsfase in Kebba Darboe hun gevaarlijkste pion hadden. In de 2e minuut schoot hij raak, waarbij hij de onvrijwillige hulp van een tegenstander kreeg: 0-1. Niet veel later probeerde hij het opnieuw, maar schoot in de handen van de keeper. Na een mislukte poging van DWZ was het Wouter Slager die ook vergat te scoren, maar dat maakte hij al snel goed en dus stond WEO binnen een kwartier op een comfortabel ogende 0-2 voorsprong.

De gastheren hadden hun antwoord klaar toen er een kwart wedstrijd was gespeeld. Doelman Bert Jager torpedeerde een tegenstander en de toegekende penalty werd onberispelijk binnen geschoten: 1-2. De thuisclub gaf nog wat gas bij, maar vond vervolgens Jager en de lat op de weg naar een nieuw succesje. Nadat DWZ eveneens een overtreding binnen de zestien had gemaakt door Jordy Sanders tegen het gras te kwakken, mocht Kebba Darboe vanaf elf meter aanleggen. Hij liet zijn tweede van de middag noteren en bepaalde de ruststand op 1-3.

Na de thee probeerde DWZ nog een keer aan te zetten, maar na 52 minuten leek het verzet definitief gebroken. Niels Jansen tilde de tussenstand naar 1-4. Het levendige duel zou echter nog meer goals krijgen. Patrick van der Mijle kopte het leer achter zijn eigen doelman en na een corner en een goed uitgevoerde kopbal stond het in de 79e minuut zomaar 3-4.

Trainer Tonny Huft haalde Jarno Oolders naar de kant en bracht Robert Smidt binnen de lijnen. Jordy Sanders had toen al plaats moeten maken voor Daniël Boekee. En dat was geen verkeerde wissel, want uitgerekend hij scoorde 3-5 op het moment dat DWZ de gelijkmaker binnen bereik dacht te hebben. De tijd ontbrak daarna voor de gastheren om nog een keer terug te komen en dus kon WEO drie zwaarbevochten punten op het conto bijschrijven.

 

SV WOLTERSUM – ALTEVEER      4-2
Hekkensluiter SV Woltersum heeft de eerste punten van de competitie te pakken. Op eigen veld werd Alteveer met 4-2 aan de kant gezet. Daar leek het aanvankelijk niet op. De gastheren moesten Robert Bos, normaliter voetballer in het tweede team, noodgedwongen onder de lat plaatsen. Helemaal blessurevrij was hij ook niet. De goalie spelde met een hernia. Marco van Dijk was weer terug uit Curacao, Guus Tammens had een houseparty en Roan Bouwman zal niet meer in het eerste spelen. Hij moet om gezondheidsredenen stoppen. Ook Thomas Bouwman was er niet. Hij is bezig aan een wereldreis. Wel konden de Woltersummers twee nieuwe aanwinsten presenteren in de persoon van Kacper Kolasinski en Cees bij de Leij. Laatstgenoemde heeft zijn sporen ook al bij SC Loppersum, De Fivel en ’t Zandt verdiend.

Na twintig minuten spelen schoof goalie Bos de bal zomaar in de voeten van een speler van Alteveer en die maakte geen fout: 0-1. Nog geen drie minuten later verdubbelden de bezoekers de marge (0-2) en leek het opnieuw een zware middag voor de witzwarten te worden. Na de thee trok SV Woltersum opnieuw ten strijde en was het Michael de Vries die met een geweldige pegel voor 1-2 wist te zorgen. Vijf minuten later was de achterstand weggewerkt toen Marco van Dijk de bal in de hoek wist te jagen: 2-2.

De van zijn ongewenste plek in het doel verloste Quinten de Vries scoorde op een prima manier 3-2 en zeven minuten voor tijd was het Noah Darwinkel die een prima voorzet verstuurde en het hoofd van Dennis Ruben vond. Die wist de eindstand op 4-2 te bepalen. En daarmee was de hatelijke nul op de ranglijst verdwenen. Komend weekeinde mag men in Woldendorp tegen WEO laten zien dat de opleving niet van korte duur is.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"