Oldambtster Boys worstelt, maar komt nog niet boven

Wel de complimenten krijgen, maar de punten aan de tegenstander laten. Het oogt heel sportief, maar in Nieuw-Scheemda zullen ze er onderhand wel een beetje klaar mee zijn. De tot nu toe acht gespeelde competitiewedstrijden hebben één schamel puntje opgeleverd. Met een doelsaldo van 8 treffers voor en 59 tegen kom je ook liever niet thuis. Maar ondertussen knokken ze bij Oldambtster Boys door. Tegenwoordig met een standaardteam op de zaterdag en de zondag. Het zondagteam doet het iets beter met 7 punten uit evenzovele duels. Zij kwamen afgelopen weekend niet in actie. Hun voetballende broeders op de zaterdag wel. Ze kregen met 0-5 op de broek van ZNC.

Het was voor coach Jan Martin Koetje opnieuw de vraag of hij wel elf mensen aan de aftrap van het duel zou weten te krijgen. Van de oorspronkelijke selectie van 21 spelers waren er maar liefst 10 geblesseerd. Een opstelling maken lukte, maar voor de rust in het team is het bepaald niet goed dat er wekelijks organisatorische problemen opduiken. Ook nu ging het al weer snel mis. Ondanks dat men een goede eerste helft speelde, wist ZNC voor de pauze toch op voorsprong te komen door een treffer van Rodi Bosgraaf: 0-1.

Het was de wedstrijd op zijn kop, want als Oldambtster Boys wat zuiniger met de geboden mogelijkheden was omgegaan, hadden de gastheren zelf op voorsprong gestaan. Raymon Stuivenberg dacht de doelman van ZNC al kwijt te zijn, maar kwam met hem in aanraking. De penalty die de thuisclub wilde kwam er niet. Jordi Sanders mikte op het aluminium en dus moesten de Boys weer in de achtervolging.

Vlak na de doelwisseling kregen ze, waar ze voor de thee al recht op hadden. Een teruggelegde voorzet werd door Stuivenberg tegen het nylon gelopen. Een mooie opsteker dacht men bij de thuisclub. Het feestje ging echter niet door omdat er buitenspel was geconstateerd. Een dubieuze beslissing die een vervolg zou krijgen, want ook Jordi Sanders werd op die manier een halt toegeroepen. Terwijl de mokkende Nieuw-Scheemders even niet bij de les waren, schoot ZNC zichzelf naar 0-2.

Oldambtster Boys weigerde zich bij de feiten neer te leggen en het was Jordi Sanders die het geluid van het aluminium nog een keer liet rondzingen. Het zat de gastheren bepaald niet mee. In de tegenstoot was ZNC wel succesvol: 0-3. Tot overmaat van ramp raakte ook doelman Michel Buurmeijer van de Boys nog geblesseerd en moest er, met nog een kwartier te gaan, een veldspeler onder de lat worden geposteerd. Dat werd Raymon Stuivenberg. Normaliter had Falko Slijm het doel mogen verdedigen, maar hij heeft zijn been gebroken en was dus ook niet inzetbaar. Het geloof in een goede afloop smolt weg als de spreekwoordelijke sneeuw voor de zon en uiteindelijk wist ZNC naar een 0-5 eindstand uit te lopen.

En dus stond men er in Nieuw-Scheemda best een beetje beteuterd bij. De schouderklopjes vanwege het vooral in de eerste helft vertoonde spel werden in dank aanvaard. Maar wat heb je daar aan als je jezelf daarvoor niet weet te belonen.

Nou zijn ze bij Oldambtster Boys wel wat gewend, want in het laatste decennium wist men het aantal tegentreffers maar één keer beneden de 50 te houden. Dat was in het door corona vroegtijdig geëindigde seizoen 2020/2021. De teller stond toen op 38 tegengoals na 4 wedstrijden. Het is voor de club te hopen dat het besluit om zowel op zaterdag als zondag in de standaardklasse te gaan voetballen de juiste is geweest. Dat het hen niet net zo vergaat als de vroegere competitiegenoot Usquert en het Ten Poster SV TEO, die zich vroegtijdig hebben teruggetrokken.

Komend weekeinde worden er nieuwe pogingen gedaan om tot succes te komen. Het zaterdagteam gaat, in welke samenstelling dan ook, op bezoek bij SETA in Musselkanaal. Het huurlingenleger van de zondagtak speelt in Nieuw-Scheemda tegen De Wieke Zuidwending (DWZ). ‘Luctor et Emergo. Ik worstel en kom boven’, luidt een oude wapenspreuk.  Oldambtster Boys worstelt al jaren, maar boven komen lijkt nog altijd een brug te ver te zijn (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Oldambtster Boys worstelt, maar komt nog niet boven"