Jaap Danhof (SV De Heracliden) neemt tijd voor zichzelf

Trainer Jaap Danhof vertrekt na drie seizoenen bij vierdeklasser SV de Heracliden uit Uithuizermeeden. Danhof heeft de club te kennen gegeven dat hij wat minder ver vooruit wil kijken en om die redenen heeft besloten er een jaar tussenuit tee gaan. ‘Clubs moeten steeds vroeger met hun coach in overleg. We zijn nu nog maar zes wedstrijden onderweg. Als ik verder ga met SV De Heracliden, kijk je al wel naar het jaar 2024. Vrije tijd is ook een groot goed. Misschien bevalt het me wel om er helemaal tussenuit te gaan, maar misschien kom ik ook wel weer terug. Daar kan ik nu niets over zeggen.’

De Lopster heeft de club verzekerd dat zijn besluit niets met de vereniging heeft te maken. Alhoewel het bestuur van de Meisters en de spelersgroep graag nog een jaar met hem was doorgegaan, heeft men de beslissing van Danhof gerespecteerd en moet de club dus opzoek naar een nieuwe trainer. In afwachting daarvan zullen trainer en vereniging er alles aan doen om het huidige seizoen op een mooie manier vol te spelen.

Danhof heeft in zijn lange carrière als trainer heel wat clubs onder zijn hoede gehad. Met een onderbreking van vier voetbaljaren was hij het langst aan SC Loppersum verbonden. Dat waren in totaal tien seizoenen. Met die club wist hij tot in de tweede klasse te geraken. Van het seizoen 2003/2004 tot en met de uitgave 2006/2007 was hij ook al aan SV De Heracliden verbonden. Verder trainde de Lopster ook Noordster (2 seizoenen), Poolster (3 seizoenen) en Godlinze (2 seizoenen). Op zijn palmares staan zeven periodetitels, twee promoties en een degradatie.

SV De Heracliden heeft de ambitie om naar de 3e klasse te promoveren en zal wat dat betreft nog wat stappen moeten zetten, want momenteel bezetten de Meisters de negende plaats op de ranglijst met tien punten uit zes gespeelde wedstrijden. Het verschil met nummer drie Holwierde bedraagt vier punten, maar daarbij dient wel gezegd te worden dat de Holwierders een wedstrijd meer hebben gespeeld. Hoger geklasseerde teams als Corenos (11) en De Fivel (13) hebben zelfs al twee duels meer afgewerkt. In het seizoen 2019/2020 nam Danhof het stokje over van Raymond Scholtens. In dat jaar ontsnapten de Meisters aan degradatie. Het jaar daarna werd gekenmerkt door coronaperikelen en vorig seizoen finishte SV De Heracliden na vierentwintig wedstrijden als negende met vierentwintig punten en een doelsaldo van drieëndertig goals voor en vierenveertig treffers tegen.

Op de vraag hoe hij op zijn loopbaan als oefenmeester terugkijkt, zegt Danhof: ‘Vanaf mijn achtste levensjaar heeft alles in het teken van voetbal gestaan. Op de dinsdagen, donderdagen en zaterdagen was ik altijd wel op of om een voetbalveld te vinden. Eerst als speler en later als trainer. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik een prachtige tijd heb gehad, maar dat er na 52 jaar voetbal wel een moment is gekomen dat je niet meer zo ver vooruit wilt kijken.’

No Replies to "Jaap Danhof (SV De Heracliden) neemt tijd voor zichzelf"