SV Woltersum snoept punt weg bij zelfzuchtig WEO

WEO heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door op eigen veld een bijna zeker lijkende overwinning op slotlicht SV Woltersum in de laatste vijf minuten van het duel nog uit handen te geven. De moegestreden gasten hadden zich voor de rust een waardig tegenstander getoond, maar zaten er in de tweede helft helemaal door. De Woldendorpers verzuimden in die fase weg te lopen en kregen vervolgens twee treffers tegen na evenzovele bevliegingen van de al bijna knock-out geslagen witzwarten.

Het was waterkoud op het Woldendorper sportpark, waar thuisclub WEO een nieuwe poging zou doen om wat dichter bij de top van 5C te komen, Daarvoor zou wel even van SV Woltersum gewonnen moeten worden en na amper tien minuten spelen leek het die kant al op te gaan. Niels Jansen mikte het leer achter goalie Robert Bos, nadat hij niet veel eerder de kans had laten liggen om de score open te breken: 1-0. De weg naar een zege met grote cijfers leek open te liggen. Leek, want SV Woltersum was geenszins van plan om als slachtvee te dienen. Het team van coach Adem Secer had kennelijk vertrouwen getankt na de 4-2 overwinning op Alteveer en trok onverschrokken ten strijde.

Het steeds slordiger spelende WEO, dat de ballen te vaak bij iemand met een ander kleur shirt inleverde, zag de gasten steeds vaker in het strafschopgebied opduiken. Marco van Dijk en Dennis Ruben en Quinten de Vries lieten de mogelijkheden liggen om een gat in de defensie van WEO te schieten. Het was dat Stef Jansen een goeie sliding in huis had, anders was een prima combinatie tussen Marco van Dijk en de watervlugge Noah Darwinkel met succes afgerond.

De verdiende gelijkmaker zou er hoe dan ook komen, want WEO bleef aanmodderen. Na 36 minuten was het dan zo ver. Een afgeslagen aanval van de gastheren leverde een snelle omschakeling op via Marco van Dijk, die doelman Bert Jager kansloos liet: 1-1. Kennelijk was de man van het scorebord nogal geschrokken van het doelpunt, want binnen een tijdsbestek van zestig seconden verschenen er acht verschillende tussenstanden op het elektronische paneel. Hij zou vaker ruzie krijgen met het apparaat, want na de hervatting trokken de drie kwartier in twee minuten aan het oog voorbij.

De theepauze bleek voor het behoorlijk gehandicapte SV Woltersum onvoldoende rust te bieden om van een zeker niet slecht gespeelde eerste helft te herstellen. WEO trok de teugels, die het voor rust teveel had laten vieren, strakker aan en kreeg de ene na de andere mogelijkheid. Toen Niels Jansen uit een corner van Wouter Slager bij de tweede paal koppend voor 2-1 had gezorgd en Kebba Darboe er na mistasten van de Woltersummer defensie ook nog 3-1 van had gemaakt, leek een grote uitslag opnieuw binnen bereik van de Woldendorpers te komen.

Dat dachten de spelers individueel kennelijk ook, want in plaats van het overzicht te behouden, werd er vaak te zelfzuchtig gevoetbald en werden er heel wat kansen om zeep geholpen. Goalie Bos en de zijnen wisten zich staande te houden, maar lange tijd leek het er op dat de 3-1 tussenstand voldoende zou zijn voor een overwinning. SV Woltersum leek namelijk niet meer bij machte te zijn om ook maar in de buurt van doelman Bert Jager te komen.

Toen Dennis Ruben zich ook nog geblesseerd moest laten vervangen door Danel Hofman, leek het wel gedaan met de gasten. Coach Adem Secer geloofde er echter nog in. Hij gebood Marco van Dijk om zich wat verder op eigen helft terug te laten zakken zodat hij afgeslagen ballen kon oppikken om vervolgens van zijn snelheid gebruik te maken. Die opzet lukte zowaar. Van Dijk kwam in de 85e minuut in balbezit en wist er nog een sprintje uit te trekken. Op de rand van het strafschopgebied gin g hij echter tegen het gras en scheidsrechter Hannink kon niets anders doen dan een vrije trap toekennen. Die werd op fraaie wijze door Quinten de Vries in de verste hoek gekruld: 3-2. En toen was daar het wonder van Woldendorp. In de 88e minuut verzuimde WEO voor de zoveelste keer het duel op slot te gooien en kwam Marco van Dijk andermaal op het middenveld in balbezit. Hij liet zich door niets of niemand weerhouden van een laatste rush richting het strafschopgebied van de thuisclub en speelde vervolgens de prima anticiperende Quinten de Vries aan. Die liet Bert Jager andermaal kansloos en toen was de achterstand zowaar weggewerkt: 3-3. In de slotminuten bleek WEO niet meer bij machte om het tij nog te keren en kreeg SV Woltersum niet de kans om dat geintje nog een keer uit te halen.

Spits Niels Jansen vatte de zwaar teleurstellende prestatie na afloop kort en krachtig samen. ‘Als we alle kansen hadden benut, waren ze met een forse nederlaag naar huis gegaan. We waren veel te balverliefd en willen kennelijk allemaal een keer in de krant komen.’ Zijn coach Tonnie Huft had daar weinig meer aan toe te voegen. ‘Zij kregen niet veel kansen, maar waren wel effectief. Wij kregen een overdosis aan mogelijkheden, maar vergeten onszelf te belonen’, aldus de oefenmeester.

Adem Secer was uiteraard een gelukkig mens. ‘Als je kijkt wie wij allemaal moeten missen vanwege blessures en corona, dan is dit een topprestatie. Natuurlijk hebben we geluk dat WEO de meest mooie kansen niet benut en ja, we zaten er op een gegeven moment helemaal doorheen. Het is echter bewonderenswaardig dat ze zich toch nog een keer hebben weten te herpakken en er dit resultaat uit hebben gesleept.’

* WEO – SV WOLTERSUM 3-3 (1-1). Niels Jansen 1-0; Marco van Dijk 1-1; Niels Jansen 2-1; Kebba Darboe 3-1; Quinten de Vries 3-2; Quinten de Vries 3-3.

No Replies to "SV Woltersum snoept punt weg bij zelfzuchtig WEO"