Dynamo Kiev een van drie nieuwe topclubs op Eurocup Delfzijl

De liefhebbers zullen er reikhalzend naar uitkijken. Na twee coronajaren kan er in het tweede wekend van januari eindelijk weer afgetrapt worden voor Eurocup Delfzijl. Er staan weer wat nieuwe namen op de deelnemerslijst en dat zijn niet de minsten. Een daarvan is Dynamo Kiev, dat naar Delfzijl wordt gehaald als blijk van steun aan het team en de vluchtelingen uit het door de oorlog verscheurde Oekraïne die in Nederland verblijven.

Naast Dynamo Kiev zijn ook Borussia Dortmund (Duitsland)en  West Ham United (Engeland) debuterende clubs op het indoor-toernooi dat plaatsvindt op zaterdag 14 en zondag 15 januari. De drie debutanten krijgen verder te maken met vaste bespeler Regioteam Eurocup, FC Groningen, Ajax Amsterdam, AZ Alkmaar, PSV Eindhoven, titelhouder KRC Genk, Club Brugge (België), FC Bayern München (Duitsland) en het Braziliaanse Fortaleza EC (Brazilië) dat voor de derde keer naar het Groningen Seaports stadion in de haven van Delfzijl komt.

De organisatie is trots dat het ze, met hulp van de gemeente Eemsdelta, is gelukt om Dynamo Kiev aan het deelnemersveld toe te kunnen voegen. Wie denkt dat het team voor spek en bonen deelneemt, zal van een koude kermis thuiskomen. De Oekraïners hebben een goed niveau en zullen er alles aan doen om met de cup terug te keren naar het oosten van Polen, waar het team vanwege de oorlog verblijft.

Net als voorgaande edities biedt Eurocup Delfzijl de clubs en toeschouwers weer een hoog niveau aan met een mooie mix van clubs uit binnen- en buitenland. Zo is de toernooiorganisatie ongelooflijk trots dat een club als Fortaleza EC opnieuw aan Eurocup Delfzijl zal deelnemen. ‘Dat zegt iets over het toernooi en het is een enorm compliment voor alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Eurocup Delfzijl is verheugd om dit soort ploegen, na twee jaar van afwezigheid en in goede gezondheid, weer te mogen verwelkomen in Delfzijl.’

De andere kant van de medaille is het ontbreken van clubs als Feyenoord, Sparta Rotterdam en Chelsea FC. De Britten zijn sinds 2016 vaste bespeler van het toernooi en in 2018 werden zij zelfs winnaar. Voor de komende editie is er gekozen voor een andere Engelse ploeg, namelijk West Ham United. Verschillende Engelse voetballers zijn hun carrière in de jeugdopleiding van West Ham begonnen. Onder hen Jermaine Defoe, Frank Lampard, Joe Cole, Glen Johnson, Michael Carrick, Rio Ferdinand en huidige eerste elftalspeler Declan Rice (momenteel met het nationale team van Engeland op het WK in Qatar). Het team uit Londen debuteert op het toernooi en kijkt er naar uit om naar Delfzijl te komen. Dat het indoortoernooi van grote waarde is, blijkt wel uit het feit dat een aantal deelnemers aan het toernooi inmiddels naar het profvoetbal zijn overgestapt.

Eerder winnaars van het toernooi zijn KV Mechelen (België), Regioteam Eurocup, Sparta Rotterdam (2015 en 2016), Ajax, Chelsea (Engeland), FC Bayern München (Duitsland) en KRC Genk. De Belgische club krijgt na twee jaar stilstand de kans om de destijds behaalde titel te verdedigen. Komende maandag (5 december) start de online kaartverkoop. Om teleurstelling te voorkomen adviseert de organisatie van Eurocup Delfzijl eenieder om zich vroegtijdig te verzekeren van een toegangskaart. Koop je e-ticket(s) vanaf maandag eenvoudig online via www.eurocupdelfzijl.nl.

 

No Replies to "Dynamo Kiev een van drie nieuwe topclubs op Eurocup Delfzijl"