SC Loppersum op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

David van der Kam is aan zijn laatste seizoen bezig als hoofdtrainer van SC Loppersum. Afgelopen zaterdag heeft David aan de selectie medegedeeld dat hij heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. Ondanks dat hij aangaf het binnen de vereniging enorm naar zijn zin te hebben kijkt hij realistisch naar de komende jaren waarin de huidige selectie een enorme metamorfose door gaat maken.

‘Een aantal oudere spelers gaan de komende jaren afscheid nemen, waardoor de jeugd deze plaatsen moet gaan opvullen. Dit heeft in een proces altijd tijd nodig en dat is ook logisch. Als ik had besloten om te verlengen kies je voor een meerjarig contract omdat je gaat bouwen aan een nieuw elftal. Als trainer ken ik mijn persoonlijkheid te goed. Ik denk niet dat we in de eerste jaren mee gaan doen om de bovenste plaatsen in de derde klasse en daar ga ik het persoonlijk moeilijk mee krijgen’, vertelt de coach.

Hij zegt aan SC Loppersum een prima vereniging te hebben waar hij goed heeft kunnen werken en met heel veel plezier. ‘Maar als trainer denk je aan progressie maken en aan het voetbal zelf. Ik vind dat dit leidend moet zijn in mijn beslissing.’

Van der Kam is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als trainer van SC Loppersum. Na de twee seizoenen die geteisterd zijn door corona, behaalde hij vorig seizoen de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Na een knappe overwinning op The Knickerbockers werd er in de halve finale verloren bij Be Quick 1887. Bestuur en selectie vinden het jammer dat de oefenmeester dit besluit heeft genomen. ‘Hij heeft de afgelopen seizoenen aangetoond een betrokken en goede oefenmeester te zijn voor de vereniging’, laat men vanuit de club weten. SC Loppersum kan nu dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

No Replies to "SC Loppersum op zoek naar nieuwe hoofdtrainer"