GEO scoort ondanks te lage doelen vijf keer tegen SGV

Het Schildwolder SGV heeft een flinke draai om de oren gekregen van thuisclub GEO. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De uiteindelijk 5-1 zege voor de Garmerwolders kreeg pas gestalte nadat de bezoekers de jacht op de aansluiting hadden geopend en GEO liet zien hoe je een counter opzet en ook nog eens goed weet uit te spelen. En daarmee revancheerde de thuisclub zich voor de nederlagen (0-5 en 4-1) die het vorig seizoen tegen de Schildwolders had geleden.

Bij SGV kon er weer een beroep worden gedaan op Jasper Boonstra, die na een lange periode van afwezigheid weer bij de selectie kon aansluiten. Aan Garmerwolder kant waren Pieter van Zanten en Rolf van der Tuuk, toch twee sterkhouders van trainer Leendert Nieborg, voor het eerst weer in staat om een hele wedstrijd te spelen.

Zonder slag of stoot kon er niet afgetrapt worden, want bij SGV meende men tijdens de warming-up te hebben geconstateerd dat een van de doelen te laag was. Doelman Marijn Jager kon de lat namelijk wel heel gemakkelijk vastpakken. De bezoekers protesteerden hier tegen. Scheidsrechter van dienst Gort liet vervolgens beide doelen opmeten en daaruit kwam naar voren dat ze zes centimeter te laag stonden. De onpartijdige nam er kennis van en liet vervolgens aftrappen.

Het eerste half uur was het meeste balbezit voor de gasten. GEO wist zich echter sterk te houden en kwam in het laatste kwartier van de eerste helft steeds beter in het spel te zitten. Dat leidde zelfs tot de openingstreffer. Een lange bal belandde in het doelgebied van SGV, werd vervolgens door Bart van der Tuuk voorgetrokken en daarna op ongelukkige wijze door Jesse Roelfsema in het eigen doel gedeponeerd: 1-0. Het team van trainer Michel Dammer probeerde zich van die tik te herstellen, maar kreeg voor de thee nog een treffer om de oren. In de kluts viel de bal voor de voeten van Bart van der Tuuk die dit soort buitenkansjes wel weet te verzilveren: 2-0.

Na de doelwisseling moest SGV wel aanvallen en andermaal was het GEO dat door de vele lange ballen vaker achteruit moest dan de gastheren zelf wilden. Ondanks het vele balbezit wisten de gasten echter niet in de buurt van het Garmerwolder doel te komen en dus bleef ook de aansluiting uit. In de 55e minuut werd het gat zelfs groter nadat GEO uit een counter had weten te scoren. De treffer kwam andermaal op naam van Bart van der Tuuk te staan: 3-0. In de ogen van SGV was er een aanvallende fout begaan en had de scheidsrechter van dienst moeten fluiten, maar de onpartijdige wilde van niks weten.

Na driekwart wedstrijd deed SGV dan toch iets terug. De doorgebroken Jos Hoeksema ging door toedoen van Rolf van der Tuuk tegen het gras en de bal kwam op elf meter van het Garmerwolder doel te liggen. Hoeksema besloot de toegekende strafschop zelf te nemen en verkleinde de achterstand tot 3-1. Daarna werden er steeds meer risico’s genomen om de aansluitingstreffer te bewerkstelligen, maar de goals vielen aan de andere kant. GEO maakte dankbaar gebruik van de ruimte die SGV in de verdediging liet vallen en vijf minuten voor tijd zat het duel definitief op slot. Een counter van GEO en een strakke bal van Peter van der Veen werden verkeerd ingeschat door doelman Marijn Jager en dus plofte het leer zomaar tegen het nylon: 4-1. Uiteindelijk werd in blessuretijd nog een keer gescoord. Na een prima voorzet van Laurens van de Kamp mocht Jurry de Boer zijn handtekening onder de eindstand zetten: 5-1.

Komend weekeinde spelen beide ploegen hun laatste wedstrijd voor de winterstop. GEO speelt dan uit tegen GRC Groningen en moet hopen dat de ziekenboeg gedurende de korte competitiestop weer wat leeg stroomt. SGV krijgt op eigen veld Harkstede tegenover zich en er zal de elf van Dammer veel aan gelegen zijn om het eerste deel van de competitie met een overwinning af te sluiten.

* GEO – SGV 5-1 (2-0). Jesse Roelfsema (eigen doel) 1-0; Bart van der Tuuk 2-0; Bart van der Tuuk 3-0; Jos Hoeksema (strafschop) 3-1; Peter van der Veen 4-1; Jurry de Boer 5-1 (foto: Peter de Jonge).

No Replies to "GEO scoort ondanks te lage doelen vijf keer tegen SGV"