Klimaatgroep Stars blaft wel maar bijt niet in halve finale bij Combilo TOGB

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zijn er in de halve finale van de najaarscompetitie in de eredivisie tafeltennis niet in geslaagd om een overwinning uit het vuur te spelen tegen Combilo TOGB in Berkel en Rodenrijs. Na een lange strijd van zes partijen moest de ploeg uit Middelstum zijn meerdere erkennen in de nummer twee van de ranglijst. Het werd uiteindelijk 4-2 voor de thuisclub.

Beide ploegen troffen elkaar eerder in de reguliere competitie en destijds werd het duel met 5-2 gewonnen door de ploeg uit Berkel en Rodenrijs. In de najaarscompetitie eindigden Klimaatgroep Stars en Combilo TOGB allebei met 29 wedstrijdpunten op de gedeelde tweede en derde plek. Het onderlinge resultaat was doorslaggevend voor het thuisvoordeel. Dus werd op deze winterse zondagmiddag in Berkel en Rodenrijs gespeeld met als inzet een finalewedstrijd tegen De Boer Taverzo, dat de andere halve finale met 4-0 had gewonnen van Van Wijnen/Smash ’70.

In de eerste partij kwam Roel Bogie er alleen in de derde game aan te pas tegen kopman Segun Toriola van Combilo TOGB: 3-0. Vervolgens was het Arthur Bilas die de ploegen weer op gelijke hoogte bracht na een overtuigende 1-3 winst op Tim Gras. Met een 3-1 overwinning van Milo de Boer op Colin Rengers gingen de Zuid-Hollanders met een 2-1 voorsprong de pauze in.
Na de onderbreking begon het duel tussen beide kopmannen met een 13-11 game tussen Segun Toriola en Arthur Bilas, vervolgens was het Bilas die de 1-1 aantekende maar Toriola die er uiteindelijk 3-1 van maakte en zo ook de stand in de wedstrijd op 3-1 bracht. Roel Bogie bracht de spanning terug door Milo de Boer met 1-3 te verslaan. In een poging een dubbelspel om de winst af te dwingen, ging Colin Rengers met 3-0 onderuit. Na een 17-15 in de laatste game zat de najaarscompetitie er op voor het team uit Middelstum.

In de voorjaarscompetitie van 2023 ligt voor Klimaatgroep Stars de uitdaging en ambitie om opnieuw in de bovenste helft van de ranglijst te eindigen en wie weet slaagt de ploeg er dan wel in het thuisvoordeel af te dwingen voor de eventuele halve finales. Dat zou zomaar eens het verschil kunnen maken in een competitie die op details wordt beslist. Teammanager Jan Tammenga was na afloop van de eerste helft van het seizoen ‘tevreden’ over het behaalde totaalresultaat, waarmee de doelstelling werd bereikt. Toch stapte hij met een dubbel gevoel terug in de auto naar de provincie Groningen. ‘We hebben ons doel bereikt, maar zijn toch teleurgesteld. Er zat veel meer in vandaag en dat motiveert ons voor de voorjaarscompetitie. Daarin moeten we onszelf beter belonen.’ Op bovenstaande foto een spelmoment uit het duel tussen Roel Bogie en Segun Toriola.

No Replies to "Klimaatgroep Stars blaft wel maar bijt niet in halve finale bij Combilo TOGB"