SV Woltersum verliest van bont gezelschap Oldambtster Boys

Na de miraculeuze 3-3 remise die SV Woltersum op bezoek bij het Woldendorper WEO wist te behalen, moest men nu op eigen veld aantreden tegen Oldambtster Boys. Beide ploegen konden de punten wel gebruiken, maar uiteindelijk staken de Nieuw-Scheemders de winst op zak. De gasten eindigden het duel overigens met tien man omdat Armani Rasidi in de 90e minuut nog een hele domme tweede gele kaart kreeg en vervolgens moest inrukken. Niet veel later had Ivan Kuipers die ook moeten zien toen hij in de fout ging, maar hij ontsnapte aan een ingreep van de soms warrig leidende fluitist Khaled Mustafa.

De Woltersummers begonnen helemaal niet slecht aan de tweestrijd met het vreemdelingenlegioen van Oldambtster Boys. Schoten van de beweeglijke Noah Darwinkel en Marco van Dijk misten het doel van sluitpost Roy Brouwer die nog een opmerkelijke rol zou spelen. Nadat Marco van Dijk binnen het kwartier op links had weten te ontsnappen, leek de openingstreffer voor de gastheren in de maak. De voorzet was prima, maar Quinten de Vries wist zijn voet niet goed genoeg tegen de bal aan te krijgen en lepelde het speeltuig over de deklat.

Oldambtster Boys wist er amper iets tegenover te zetten. Het sprong slordig met het balbezit om, speelde met teveel mensen voor de bal en weigerde pertinent om het spel breed te houden, waardoor de vleugelspelers op dat moment net zo goed een vrije dag hadden kunnen nemen. Pas na ruim een half uur spelen kon er een schot van de gasten genoteerd worden. Het schot van Ivan Kuipers was echter te gehaast en bovenal te hoog.

In de 33e minuut kreeg SV Woltersum een nieuwe mogelijkheid om op een verdiende voorsprong te komen. Een terugspeelbal kwam de gasten op een indirecte vrije trap te staan binnen het strafschopgebied. Marco van Dijk besloot dat klusje op zich te nemen, maar zijn doelpoging mislukte. In de tegenstoot was het daarna Mike Prijt die het leer over de deklat tilde. Hij mikte vlak voor de thee overigens nog wel op de verste paal, waarna doelman Vincent Schenkel het geluk had dat de voor zijn domein langs rollende bal door niemand binnengetikt kon worden.

Vlak voor de thee torpedeerde Armani Rasidi zijn tegenstander Dani van Dijk. Een donkerrode kaart was o zijn plaats geweest, maar de arbiter volstond ten onrechte met geel. Het was overigens niet slim dat Van Dijk zich dertig tellen later op Kuipers revancheerde, die vervolgens een slechte imitatie liet zien van de ‘Stervende zwaan’ van choreograaf Michel Fokine. Hij kreeg als beloning geel te zien en die kleur kaart was er ook voor Van Dijk. Laatstgenoemde zou in het tweede bedrijf niet meer terugkeren. Hij had teveel last van zijn bovenbeen na de ordinaire actie van de Oldambtster. Zijn plaats in het veld werd ingenomen door Mickie Vermeulen.

De gasten speelden na de pauze met de rappe Jules Anakotta in de gelederen. Hij was Marc Soemosemito komen vervangen. In de eerste minuten werd duidelijk dat de bezoekers lering hadden getrokken uit de slechte eerste helft. Nu was men wel rustiger aan de bal, werd waar mogelijk de breedte gezocht en liet men SV Woltersum het loopwerk doen.

De gastheren wisten zich amper nog een kans te scheppen, de Boys kregen er voldoende. Zij beten zich aanvankelijk stuk op de goed geposteerde Vincent Schenkel. Nadat bij de thuisclub ook Dennis Ruben zich geblesseerd moest laten vervangen door de 47-jarige Jan Dijkema, was de rek er wel uit bij de Woltersummers. Marco van Dijk oogde op zeker moment ook niet al te fit meer, zoals hij eigenlijk na de theepauze vrij kleurloos had gespeeld.

In de 71e minuut ging SV Woltersum door de knieën. Na een corner van Roy van de Plas kreeg de thuisclub de bal niet weg en prikte Ivan Kuipers het leer tegen het nylon: 0-1. Wat de gastheren daarna ook probeerden, ze konden het ‘wonder van Woldendorp’ niet nog een keer laten zien. Toen stonden ze zelfs met 3-1 achter en werd het nog gelijk. Nu zou er een tweede Nieuw-Scheemder treffer volgen. Een stukgelopen aanval van SV Woltersum leverde balbezit op voor goalie Roy Brouwer, die met een verre uittrap zijn teamgenoot Anakotta bediende. De invaller tilde het speeltuig over de uit zijn kooi komende Vincent Schenkel heen en tekende voor 0-2. Doelman Brouwer werd bedankt voor zijn prima assist.

Daarmee was het pleit wel beslecht voor de gastheren, die in de slotminuten nogal boos reageerden op de fluitist omdat doelpuntenmaker Kuipers nadrukkelijk solliciteerde naar een tweede gele prent door een Woltersummer enkel als doelwit uit te kiezen. Het fluitsignaal kwam er na enige aarzeling en de vrije trap was voor SV Woltersum, maar de onpartijdige durfde het kennelijk niet aan om Kuipers ook nog van het veld te sturen. Oldambtster Boys bracht vervolgens invaller Yber Zijlstra nog binnen de lijnen. Hij mocht na een minuut of acht warmlopen nog twee minuten invallen en wist in dat tijdsbestek geen enkele keer een bal te raken.

* SV Woltersum – Oldambtster Boys 0-2 (0-0). Ivan Kuipers 0-1; Jules Anakotta 0-2.

1 Reply to "SV Woltersum verliest van bont gezelschap Oldambtster Boys"

  • comment-avatar
    Henk Terp december 4, 2022 (21:43)

    Spelen er nog wel mensen uit Nieuw Scheemda in dat zondagteam? Of komen ze allemaal uit weet ik veel waar? Hoeveel kan je bij de club verdienen? Ik vraag het voor een vriend.