Jaap van der Ploeg en Zeester verlengen verbintenis

Oefenmeester Jaap van der Ploeg en Zeester hebben besloten langer met elkaar door te gaan. Aan het einde van de huidige competitie zat de verbintenis tussen de trainer en de Zoutkamper vereniging er op, maar beide partijen hebben besloten nog twee jaar met elkaar door te gaan. Van der Ploeg, inmiddels 23 jaar actief als trainer, is bezig aan zijn tweede seizoen bij Zeester, waarmee hij de afgelopen competitie een periodetitel wist te pakken om vervolgens in de strijd om promotie naar de vierde klasse over De Fivel te struikelen. ‘Geen reden tot paniek. We hebben een prima seizoen gedraaid en de vorm van de dag was er bij De Fivel. Ik zie ons echt nog wel de stap omhoog maken’, sprak hij destijds.

Over zijn contractverlenging zegt de Leenster: ‘We hebben de verwachtingen niet te hoog gespannen, al staan we er momenteel dan ook goed op. Bij ons staan inzet, strijd, beleving en vooral plezier hoog in het vaandel. Vanuit die instelling proberen we zoveel mogelijk punten te pakken en dan zien we wel waar het schip strandt. In tegenstelling tot wat ik elders wel eens zie, zitten we hier niet meteen in de put na een verloren wedstrijd. Nait soez’n, moar broez’n is ons motto en daarbij staat kameraadschap voorop.’

De oefenmeester vertelt dat er een fijne werksfeer binnen de club heerst. ‘Zeester is een warme vereniging waar je als lid trots op kunt zijn. We roeien met de riemen die we hebben en kunnen momenteel vaststellen dat de riemen waarmee we dat momenteel doen lang genoeg zijn. Het beruchte kwartje valt vooralsnog vaak onze kant op. Dat moet je ook een beetje mee hebben.’

De Zoutkampers doen het deze competitie tot nu toe zeker niet slecht. Momenteel bezetten de mannen uit het vissersdorp de tweede plaats achter lijstaanvoerder RZ Baflo met achttien punten uit acht competitiewedstrijden. Dat zijn er weliswaar zeven minder dan de Bafloërs op hun conto hebben staan, maar het team van trainer Willem Kluin heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Hoewel de roodzwarten dus de dans leiden, is Van der Ploeg er van overtuigd dat de kaarten nog lang niet geschud zijn. ‘Ik denk dat er een stuk of zes teams zijn die zich in de titelstrijd kunnen mengen en wij zijn daar eentje van. RZ Baflo is in mijn ogen niet de beste ploeg van onze klasse. Ik sla ZEC wat dat betreft hoger aan. En ook die hebben we punten afgesnoept’, verwijst de oefenmeester nog even fijntjes naar de 3-0 overwinning van Zeester op het team van oud-trainer Marinus Siekman.

Over de kracht van zijn team en de toekomst zegt Van der Ploeg: ‘Ik hoef daar niemand uit te lichten. Het is een vriendenteam en het zijn teambuilders die voor elkaar door het vuur gaan. Voetballend gaat het niet altijd even goed, maar het is een strijdend volkje. Daar hou ik wel van. Volgend seizoen schuift de jeugd van O17 door naar de senioren, dus de toekomst ziet er wat dat betreft ook goed uit.’

Namens de spelersgroep vertelt aanvoerder Danny Beerda: ‘Als persoon en voor de club is Jaap een prima gozer. Hij is bloedfanatiek en ligt gewoon erg goed in de groep, maar het is het type trainer die veel meer doet binnen de vereniging. Hij fluit desnoods op zaterdag of zondag een wedstrijdje en is ook niet te beroerd om iets schoon te maken. Als je het mij vraagt? Vindt maar eens een betere trainer op dit niveau.’

Van der Ploeg heeft al heel wat clubnamen op zijn cv staan, waaronder Corenos, De Fivel, Noordpool UFC en Eenrum. Een van zijn eerste clubs was het Leenster FC LEO, waar hij drie jaar hoofdtrainer was, twee keer promoveerde en 22 jaar heeft gespeeld. Op de top van zijn kunnen speelde hij zelfs tegen clubs als Harkemase Boys en ON Sneek. Saillant detail is dat Gerke Kersaan destijds trainer was bij Harkemase Boys en nu samen met Rowan Rozema de Leensters onder zijn hoede heeft. En ja, zaterdag komt FC LEO op bezoek in Zoutkamp. De gedegradeerde oranjehemden staan er ook goed op en zijn een directe concurrent voor de bovenste plaatsen in 5D.

Hoe de wedstrijd ook afloopt, de gemoedelijkheid van Zeester wordt na de schermutselingen binnen de lijnen wel duidelijk, want na de tweestrijd met zijn oude liefde wordt er verse vis gebakken in de Zoutkamper kantine en komt een zanger de boel opvrolijken. ‘Ongeacht het resultaat hoop ik dat we dan samen met de Leensters, of wie er dan ook maar komen wil, een feestje kunnen bouwen. Ook dat is Zeester’, besluit Van der Ploeg.

No Replies to "Jaap van der Ploeg en Zeester verlengen verbintenis"