DVC Appingedam rekent af met buurman Poolster

Na de 3-0 nederlaag in het duel met Holwierde is DVC Appingedam ongeslagen gebleven. Ook de zesde wedstrijd op rij pakte goed uit voor de Damster brigade van trainer Duurt Dijkman. Tegenstander Poolster beet met 4-1 in het stof dankzij onder andere twee treffers van ex-Holwierder Jurrely Torbed.

DVC liet er aan het begin van de wedstrijd geen onduidelijkheid over bestaan wat de bedoelingen waren. Men wilde met een goed gevoel de eerste helft van het seizoen afsluiten. Het duurde even voordat dit ook in de score tot uiting zou komen. Hoewel de thuisclub wel een veldoverwicht had, bleek het maken van doelpunten een hele andere kluif te zijn. Jurrely Torbed, Jeroen van Hunnik en Bas Groenewold lieten na om de geelzwarten pijn te doen. En toch zou de goal vallen. Sterker nog, het waren binnen twee minuten tijd evenzovele treffers. Een aanval van achteruit en aangeven van Romano Kisman leidde tot de eerste van Torbed (1-0) en na een direct gegeven pass van Chris Dijks tekende Torbed even later voor 2-0.

Poolster, spelend zonder de geblesseerde Kevin Bijlsma, moest wat verzinnen en probeerde in de slotfase wat meer druk op het Damster doel te ontwikkelen. De defensie van DVC kreeg wat corners te verwerken, maar wist tot aan de thee stand te houden en het doel voor doorboring te behoeden.

Na de doelwisseling begon DVC Appingedam voortvarend. Een afstandsschot van een meter of twintig werd door Nick Veentjer tot doelpunt gepromoveerd. Daarmee leek een geruststellende 3-0 voorsprong te zijn bereikt. Poolster weigerde zich echter bij de zaken neer te leggen en werd met name vanaf de rechterkant gevaarlijk. Rechtsback Marco Dijkstra was wat dat betreft een van de betere spelers aan Spijkster zijde. De intenties van de bezoekers werden onderstreept door Mark Lijnema, die na 65 minuten voor 3-1 wist te zorgen. De geelzwarten bleven aandringen, maar hele grote mogelijkheden werden er niet genoteerd. Ook nu waren het vooral corners die voor opschudding in het Damster strafschopgebied zorgden.

Vanuit de counter kreeg de thuisclub nog kansen via Torbed, die later licht geblesseerd vervangen zou worden door Diyar Kaya, en een mooi schot van Jeroen van Hunnik, dat knap onschadelijk werd gemaakt. Van Hunnik verdween vlak daarna van het toneel. Zijn plaats in het veld werd ingenomen door Roy Boyer. Een andere invaller zorgde echter voor het sluitstuk van de wedstrijd. De voor Romano Kisman in het veld gekomen Job Groenewold produceerde in de slotfase een fantastisch schot van een meter of vijfentwintig en zag het leer de kruising in vliegen: 4-1. Doelman Marcel Werkman kon er alleen maar naar kijken en bewondering voor hebben. Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld.

‘Het is jammer dat er van die laatste goal geen beelden zijn. Dat was echt een fantastische treffer. Ook al schoot Poolster daarna nog wel een bal op de lat’, aldus trainer Duurt Dijkman, die alle reden heeft om tevreden terug te blikken op de eerste helft van het seizoen. Zaterdag wacht nog de thuiswedstrijd tegen HS ’88 alvorens ook de Damsters aan de winterstop kunnen beginnen.

‘Het was een terecht nederlaag, al speelden we aanvankelijk best wel aardig. We hadden besloten om wat behoudend te spelen. We kregen de laatste tijd wat teveel goals om de oren en dus was het overwicht van DVC wel verklaarbaar. Het was onze keus om het zo te doen. Hoewel de zege terecht is, voelt deze nederlaag wel als ietwat geflatteerd. Ik was niet ontevreden, maar het was helaas niet genoeg. Complimenten aan DVC.’

* DVC Appingedam – Poolster 4-1 (3-1). Jurrely Torbed 1-0; Jurrely Torbed 2-0; Nick Veentje 3-0; Mark Lijnema 3-1; Job Groenewold 4-1.

No Replies to "DVC Appingedam rekent af met buurman Poolster"