SIOS kiest voor ambitieuze Quincy Dijkstra

Quincy Dijkstra wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofdtrainer van vierdeklasser SIOS. Maandagavond hebben de Sauwerders en de Winsumer hun handtekening onder het eenjarig contract gezet. ‘Ik ben blij en dankbaar dat SIOS mij de kans en het vertrouwen biedt om voor het eerst als hoofdtrainer aan de slag te kunnen gaan’, aldus Dijkstra. De ambitieuze 24-jarige traint momenteel het hoogste jeugdteam (JO19-1) van vv Winsum en fungeert tevens als assistent van hoofdtrainer Fred de Boer.

Dijkstra, in het bezit van het KNVB-diploma TC2, had al aangekondigd klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. ‘Na bijna elf jaar als trainer bij vv Winsum te hebben gewerkt was ik er voor mezelf wel uit. Ik ben de club erg dankbaar voor alle kansen die ik hier gekregen heb om mij te ontwikkelen in het vak van trainer. Dat dit uiteindelijk tot het hoofdtrainerschap van SIOS heeft geleid, is natuurlijk hartstikke mooi.’

Hij was nog maar 18 jaar toen hij debuteerde voor de hoofdmacht van de Winsumers en een week later met het tweede team meedeed. Het was zijn eerste jaar als senior. Tijdens het duel dat hij met de reserves speelde, liep Dijkstra een zware blessure op. Dat betekende meteen het einde van zijn voetballoopbaan. ‘Dat was natuurlijk hartstikke jammer, maar de eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik waarschijnlijk geen vaste waarde voor het eerste elftal was geworden. Ik kon wel leuk ballen, maar meer dan het tweede team zat er voor mij niet in.’

Dijkstra herstelde van de blessure, maar was op dat moment al besmet geraakt met het trainersvirus toen hij zo’n beetje de allerjongsten van Winsum ging trainen. ‘Ik vond het hartstikke mooi om al die jonge kereltjes in hun ontwikkeling te helpen om vervolgens op zaterdag te kijken hoe mijn oefenstof zou uitpakken. Vanaf dat moment had het trainerschap mij te pakken. Een beetje recreatief ballen doe ik af en toe nog wel, maar voor het overige heb ik me volledig op het trainen gestort.’

De Begeleider A/Bewegingsagoog van stichting ’s Heerenloo De Noorderbrug begon in 2012 met de Onder 9-jeugd van het huidige vv Winsum en groeide door naar de JO19-1 met wie hij momenteel in de 3e Divisie speelt. Zo hoog heeft een Winsumer jeugdteam nog nooit eerder gespeeld. ‘Vorig jaar werden we kampioen in de eerste seizoenshelft van de Hoofdklasse. In de tweede seizoenshelft eindigden we als beste nummer twee van de 4e Divisie en dat leverde promotie op.’ Volgens Dijkstra is het een talentvolle groep waar men in Winsum veel plezier aan kan beleven. ‘Het is uiteindelijk de bedoeling dat deze jongens doorstromen naar het hoogste platform binnen de club. Of bij een andere vereniging, want je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.’

Met zijn club is Dijkstra overigens nog niet klaar. Hij maakt het seizoen bij de eersteklasser gewoon af als assistent van Fred de Boer en ook zijn functie als coach van de JO19 houdt hij vast tot aan het einde van de competitie. ‘We gaan in Winsum alles op een mooie manier afsluiten en SIOS gaat ongetwijfeld het zelfde doen. Daarna bekijken we wel wat voor ontwikkelingen zich er allemaal hebben aangediend.’

Bij SIOS is men van mening dat men een jonge en ambitieuze trainer voor de club heeft weten te strikken. ‘Hij heeft ontzettend mooie prestaties neergezet bij Winsum en heeft een prima visie op het spelletje. Dijkstra had zelf al aangegeven heel graag de stap naar de senioren te willen maken. Voor veel spelers van SIOS is hij geen onbekende en het is ook nog eens een leuke persoonlijkheid gebleken in de gesprekken die we met hem hebben gevoerd. Al met al zijn we hier heel erg blij mee’, aldus woordvoerder Sander Visser.

Dat de Sauwerder vereniging hem benaderde met de vraag of hij er iets voor voelde om de hoofdmacht onder zijn hoede te nemen, omschrijft de Winsumer als een ‘dapper besluit’ van de club. ‘Het is mooi dat ze dit aandurven en er vertrouwen in hebben. Ik heb er echt zin in.’ Op de ingevoegde foto schudden de toekomstige coach van SIOS en voorzitter Henk van Dijken elkaar de hand.

No Replies to "SIOS kiest voor ambitieuze Quincy Dijkstra"