Reitze Enderlé stopt na dit seizoen bij Wagenborger Boys

Trainer Reitze Enderlé van Wagenborger Boys stopt aan het einde van dit seizoen met zijn werkzaamheden bij de vijfdeklasser. Hij heeft de club dan anderhalf jaar onder zijn hoede gehad. Voor hij in het seizoen 2020/2021 door Patrick Santing werd afgelost, was de Wagenborger ook al drie seizoenen actief bij de roodwitten.

Enderlé kwam terug op het oude nest op het moment dat Santing en de club halverwege vorig seizoen afscheid van elkaar namen. De spelersgroep en het bestuur wilden nog wel een jaar door met de oefenmeester, maar die twijfelde. ‘Je moet tegenwoordig steeds vroeger in gesprek over je toekomst als trainer en ik kan nu niet voorzien hoe ik er over een jaar in sta. Ik heb er lang over na moeten denken, want de club gaat me aan het hart. Het besluit om te stoppen neem je niet van de ene op de andere dag. Ons streven was om het plezier in het spelletje weer terug te brengen en ik denk dat dit aardig is gelukt. De samenwerking met Martijn Meijer is ook prima en het bevalt me goed bij Wagenborger Boys, maar toch is het volgens mij beter om nu te zeggen dat ik er aan het einde van het seizoen een punt achter zet.’

Vooral het plezier terugkrijgen en van daaruit weer aansprekende resultaten boeken, dat is de doelstelling van de club. Het eerste deel van de missie lijkt te zijn gelukt, maar behoudens wat incidentele succesjes, twee gelijke spelen en een overwinning, valt er qua resultaten nog niet echt een stijgende lijn bij de Boys te bespeuren. Dat is volgens Enderlé wel verklaarbaar. ‘Hopelijk gaat dat in de tweede seizoenshelft lukken. We hebben eigenlijk nog geen enkele keer uit een volledig fitte selectie kunnen putten. Neem alleen de keepers maar. Jeugdkeeper Daan Huizinga werd onder de lat gezet nadat Jochem Smit en Sander Levinga moesten afhaken. Levinga keerde terug toen Huizinga zijn middenvoetsbeentje brak. ‘Daarnaast raakten we andere spelers geblesseerd kwijt zoals Jaap Enderlé en Ruben de Gries. Zij sluiten samen met Dennis Jansema in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft wel weer aan. Ik heb goede hoop dat we dan eindelijk vrij compleet kunnen zijn. Waarbij ik overigens nog wel moet zeggen dat we nog geen keus hebben gemaakt of Huizinga de vaste keeper wordt of Smit, die inmiddels tot rechtsback is omgeturnd.’

Enderlé hoopt op het moment van zijn afscheid met zijn team in de middenmoot te zijn geëindigd. De komende wedstrijden worden in dat streven van groot belang voor Wagenborger Boys. Na de winterstop wacht eerst de inhaalwedstrijd tegen slotlicht Oldambtster Boys en daarna komt Muntendam op bezoek. ‘Eigenlijk zijn we het aan onszelf verplicht om uit deze duels zes punten te pakken’, vindt Enderlé. Verder hoopt hij dat Wagenborger Boys op termijn de vruchten kan plukken van het bij de eerste selectie betrekken van de jeugd uit JO-17. ‘Zij maken volgend jaar de overstap en als ik heel eerlijk ben is dit naast de coaching van de eerste selectie het allerleukste geweest. De jongens trainen een keer per week mee en krijgen ook speelminuten.’

Over zijn toekomst na de periode Wagenborger Boys zegt de oefenmeester: ‘Ik ga niet actief op zoek naar een nieuwe vereniging. Het kan ook zo maar zijn dat dit het moment is om er straks helemaal mee te stoppen.’

No Replies to "Reitze Enderlé stopt na dit seizoen bij Wagenborger Boys"