Druk weekend voor leden Loopgroep Bedum

Tien hardlopers van Loopgroep Bedum waren afgelopen weekend present bij een viertal evenementen. Op zondag was er succes voor Edward Pechler tijdens de ijskoude Dijkloop in Delfzijl. Pechler, wonend in Bierum, liep in zijn ‘achtertuin’ naar de tweede plaats op de hele marathon (42,2 kilometer). Hij kwam na 3.15.13 uur over de meet. Dat was ruim elf minuten na winnaar Gerard Vos. Vanessa Wuijster liep er de 15 kilometer in 1.29.37 uur en Miranda Hofsteenge voltooide de 10 kilometer in 1.00.18 uur.

Op zaterdag gingen zeven atleten naar de 18e editie van de AdventureRun op Ameland. In de langste afstand (21,1 kilometer) zit circa 7 kilometer strand en de beklimming van de hoge duin Burenblinkert. De snelste was Harmen Stam. Hij kwam binnen in 1.33.15 uur. Volgende week start hij in de Marathon Leeuwarden. Na hem kwamen Richard van der Werff (1.45.37) en Peter van der Hulst (2.04.37) over de meet. Ook Marit de Boer uit Bedum voltooide deze afstand in een keurige 1.54.35 uur. Peter Pettinga kwam uit op de 10 kilometer. Hij liep deze afstand in 45.41 minuten. Erik Stam finishte in 1.02.04 uur. De 5 kilometer werd gelopen door Dina Mast (36.09) en Eddy Frankruijter (39.50).

In de Linschotenloop te Linschoten ging Paul van Snick van start op de 21,1 kilometer. Hij verbaasde zichzelf met een snellere tijd dan hij vooraf in gedachten had en finishte na 1.42.16 uur. Bij de RunForestRun in Dwingelderveld waren Greetje de Jong en Nico Salomons present. Ze liepen gezamenlijk de 15 grotendeels onverharde kilometers en kwamen na 1 uur en 48 minuten weer bij de start/finish aan. Op bovenstaande vanaf links Peter van der Hulst, Lester Struijk (1.31.36 uur) en Harmen Stam op Ameland.

No Replies to "Druk weekend voor leden Loopgroep Bedum"