Willem Kluin verlengt bij RZ Baflo en Kloosterburen

Willem Kluin en de vijfdeklassers RZ Baflo en Kloosterburen gaan ook na dit seizoen met elkaar door. In Baflo is de verlenging inmiddels met een handtekening bezegeld, bij Kloosterburen gaat dat binnenkort gebeuren. De intenties van zowel Kluin als de beide verenigingen zijn duidelijk. De oefenmeester heeft als doel om met de roodzwarten kampioen te worden in de 5e klasse D. Bij Kloosterburen is de prestatiedrang wat minder. Daar hoopt men vooralsnog op stabiliteit.

Het bestuur van Rood Zwart Baflo streeft er naar om na de beoogde promotie een stabiele vierdeklasser te worden, het niveau waarop de club volgens het bestuur thuis hoort. De Bafloër vereniging houdt het oog ook op de toekomst gericht en geeft aan de tweede helft van het seizoen JO19-spelers te willen implementeren om met de huidige ervaring in het team deze jongens klaar te maken voor de komende jaren. Een mooie uitdaging voor Kluin, die een grote en bovenal gretige selectie tot zijn beschikking heeft, waarvan de trainingsopkomst hoog is.

Ook de selectie heeft aangegeven een terugkeer naar de vierde klasse na te streven. Een en ander is goed te merken aan de arbeidslust en het willen werken voor elkaar. De eerste selectie bevindt zich momenteel duidelijk in een flow. Er heerst volgens het bestuur een positieve sfeer en jongelingen worden goed opgepikt in de groep. Niet onbelangrijk daarbij is uiteraard dat de roodzwarten na negen duels, waarvan acht overwinningen en een remise, als ongeslagen lijstaanvoerder de winterstop zijn ingegaan.

Nieuwbakken voorzitter Roelf Beukema geeft nog aan dat de vereniging in een stijgende lijn zit. ‘Er zijn voldoende nieuwe aanmeldingen voor alle geledingen binnen de vereniging. Van de dames tot en met het zondagvoetbal. Vanuit de jeugd gaat er een groep doorstromen naar de senioren. Daarnaast staat respect en het samen doen hoog in het vaandel voor de komende jaren’, aldus de preses. De handtekeningen onder het contract bij RZB werden in de kantine van de club gezet, onder het toeziend oog van een aantal bestuursleden. Beukema: ‘Dat geeft wel aan dat de betrokkenheid hoog is.’

Tijdens het gesprek over de contractverlenging kwam ook nog even de dubbele functie van Kluin aan de orde gebracht. De oefenmeester heeft op zaterdag niet alleen de Bafloërs onder zijn hoede, maar coacht op zondag ook vijfdeklasser Kloosterburen. Voor RZ Baflo en Kluin heeft het ‘dubbelleven’ van de oefenmeester tot nu toe geen problemen opgeleverd, met name doordat de beide teams elkaar niet in het vaarwater zitten qua trainings- en speeldagen. Het bestuur liet weten dat het aan Kluin was om te beslissen of hij beide verenigingen ook het volgend seizoen wil trainen en coachen. En dat is dus het geval. ‘Dit bijt elkaar niet, maar dat was niet de voornaamste reden dat ik heb besloten om bij beide verenigingen te verlengen. Plezier in het spelletje hebben staat bij mij voorop en moet ook de voornaamste drijfveer van de spelers zijn. Dat zie ik zowel in Baflo als in Kloosterburen terug. Waarbij het natuurlijk mooi is meegenomen dat het ook qua resultaten bij beide clubs ook nog eens goed gaat.’

Dat RZ Baflo hogerop wil snapt de oefenmeester wel. ‘Daar hebben we het materiaal ook wel voor en eerlijk gezegd denk ik ook dat dit gaat lukken’, verwacht de oefenmeester. Is het voor de Bafloër club bijna een vanzelfsprekendheid dat het vorig seizoen verloren gegane terrein teruggewonnen wordt, de wederopstanding van Kloosterburen is een ander verhaal. Die mag gerust opmerkelijk worden genoemd. De laatste seizoenen was men steevast in de onderste regionen te vinden. Nu staat het vlaggenschip van de Marnebewoners, weliswaar op enige afstand van koploper Drieborg, op een knappe tweede plaats. ‘Dit is gewoon ongekend en een dikke pluim richting de spelersgroep. We moeten roeien met de riemen die we hebben en ik moet zeggen dat de selectie, hoe smal die ook is, zich knap heeft ontwikkeld. Het is te hopen dat we dit niveau vast kunnen houden. Ik ben in ieder geval blij dat men bij beide verenigingen zoveel vertrouwen in mij heeft dat ze allebei wilden verlengen. Wie had dit enkele jaren geleden kunnen denken’, zegt Kluin.

 

 

 

No Replies to "Willem Kluin verlengt bij RZ Baflo en Kloosterburen"