Artemissers lopen in Leeuwarden en Nieuwehorne

Acht Artemissers hebben met wisselend succes deelgenomen aan de eerste Wintermarathon in Leeuwarden. Christiaan Valk en de sv Friesland, onder aanvoering van zijn opa speaker Jan Kooistra, hebben met succes de eerste uitverkochte Wintermarathon vanuit Leeuwarden georganiseerd. Met ruim duizend deelnemers op de diverse afstanden was de organisatie uiterst tevreden. De routes waren uitgezet in de mooie omgeving van Leeuwarden richting Marssum, Menaldum, Dronrijp en langs het Van Harinxmakanaal weer terug naar Leeuwarden. Het was met tien graden en weinig wind goed loopweer.

Artemis stond met totaal acht leden aan de start. Op de ruime 15 kilometer noteerden de Winsumers Tina Bosker en Wineke Snippe tijden van 1.40.05 en 1.41.54 uur. Bosker werd hiermee negende bij de vrouwen 35 en voor Snippe was er een eervolle derde plaats bij de vrouwen 45. Fanny Kaper uit Winsum en Jaap Smith uit Baflo liepen gezamenlijk de ruime halve marathon en finishten keurig binnen de twee uur na 1.59.00 uur. Zij klasseerden zich hiermee respectievelijk als tiende bij de vrouwen 35 en zestiende bij de mannen 50. Winsumer Koos Durenkamp weerde zich kranig bij de mannen 60. Met een tijd van 2.16.04 uur was een zevende plaats zijn deel.

Wim Ammeraal uit Leens, Janneke Cazemier uit Warffum en Marnix van den Brink uit Groningen hadden zich ingeschreven voor na later bleek een ruime marathon. Ondanks een gedegen voorbereiding hebben ze de finish niet gehaald. De niet geheel fitte Leenster is na 15 kilometer uitgestapt. De Warffumse kende onderweg mentale problemen en vond het na 20 kilometer welletjes. De stad-Groninger gaf eerst na 35 kilometer de pijp aan Maarten. ‘Verkleumd door de gedwongen wandelpauzes, misselijk, ontplofte benen en helemaal verkrampt. Ik moet maar accepteren dat 30-35 kilometer voor mij fysiek de grens is’, aldus Van den Brink.

Lopster Arjen Kwint was de negende Artemisser die in actie kwam. Hij heeft met succes meegedaan aan de 9e Sint Thomas Trailrun over 28 kilometer vanuit Nieuwehorne nabij Heerenveen. De afdeling outdoor van de plaatselijke omnivereniging Udiros liet de ruim vier honderd deelnemers kiezen uit de afstanden 2, 3, 7,5, 12, 18 en 28 kilometer. Het parcours met start en finish in de sporthal voerde de deelnemers door de mooie natuur van de bossen van de Kiekenberg, het Ketliker Skar en door Oranjewoud en Mildam. De naam van deze trail is afgeleid van een aloude traditie in dit gedeelte van Friesland het zogenaamde Sint-Thomasluiden. Van 21 tot 31 december worden de klokken geluid om de kwade geesten, die de dagen doen korten, te verdrijven. Kwint, met een groeiende voorkeur voor het lopen van trails in de natuur, had zijn zinnen gezet op de langste afstand. Hij voltooide de 28 kilometer zonder noemenswaardige problemen in 3.04.16 uur en werd hiermee 59e in een veld van 73 mannen.

Op bovenstaande foto de Artemissers die in Leeuwarden in actie kwamen met vanaf links Marnix van den Brink en Wim Ammeraal (achterste rij), Jaap Smith, Fanny Kaper, Tina Bosker en Wineke Snippe (middelste rij), Koos Durenkamp en Janneke Cazemier (voorste rij).

No Replies to "Artemissers lopen in Leeuwarden en Nieuwehorne"